4GB+ meretu file-ok SD kartyan

Fórumok

Udv,

Egy Android-os (2.2.2) telefon SD kartyajara szeretnek 4GB-nal nagyobb file-t masolni. Ami nem jott be: formazas exFAT, NTFS, ext* filesystem-re. A file-ok szetvagasa nem opcio. BTW, a telefon mar akkor sem hajlando kezelni a kartyat, ha particiokat hozok letre rajta. Ugy tunik, csak az tetszik neki, ha az egesz disk egyben, fat32-re van formazva.

Van ez ellen valami gyogyszer?

Erdekesseg, hogy ha a PC-hez valo csatolas elott a telefonon nincs mount-olva az adott kartya, akkor a PC-n nem is jelenik meg mint meghajto. Azaz, ha megformazom olyanra amit nem ismer, megprobalom a telefonon csatolni (de mivel nem ismeri nem sikerul), akkor egeszen addig nem tudom a PC-n elovarazsolni amig a telefonon meg nem formazom ujra...

/sza2

Hozzászólások

Ha rootolod, akkor tudsz felmountolni ext particiot (mas kerdes, hogy a programok, amik a fat32kent felmountolt sd kartyan keresik a dolgaikat, hogyan fogjak ezt lekezelni).

A programokkal szerencsere nincs gond ez egy "external SD card", ide nem tesz senki semmit. A kerdes inkabb az, megtudom-e oldani, hogy a mount-olas automatikusan mukodjon, ha mondjuk cserelgetem a telefonban a kartyakat es egyik fat-es, a masik pl. ext3. Innen mar csak egy lepes a kernelforditas es ha tud NTFS-t akkor Windows-on sincs gond:-)

Mindenesetre, azert az szegyen, hogy manapsag, amikor a telefonok dual-core-osak, annyi RAM van bennuk mint egy asztali gepben, legalabb 32GB-ig tamogatnak kulso adathordozokat, rendelkeznek HDMI kimenettel, akar 1080p-t is tudnak lejatszani, van 3D gyorsitas, akkor nem tamogatnak egyetlen olyan file-rendszert sem, ami elboldogul a nagy file-okkal... Hogy meg az exFAT-ot sem tudjak...

/sza2

gondolom az android nem ismer a FAT32-n kívül más fájlrendszert és a partíciókat sem kezel.

Minin yaffs2 van meg hwvefs (ez mondjuk Huawei-specifikus lehet), SD-n tamogatja a vfatot es az ext2-t (plusz meg ki tudja mit, ezeket probaltam eddig). Azert a btrfs elegge meresz lenne, elegge uj meg, es nem erre valo (bar lehet, hogy van, aki telefonon hasznalja).
Az Androidnak tokmind1 mi van az SD-n, megprobalja mountolni a kartyat, es ha tamogatja a kernel, akkor sikerul.

--
I have come to the conclusion, that the matrix must have some bad bullet lag.

Ennel szerintem bonyolultabb. Amikor az Android SD kartyat akar mountolni a usernek, hogy az alkalmazasok tudjak hasznalni, akkor valamilyen oknal fogva mindenkepp FAT32-kent akarja mountolni, hiaba ismeri a kernel pl az ext2-t (mert van mondjuk sd-ext-ed), az Android szamara az sd kartya mindig FAT32. Raadasul amikor gepre kotod, akkor az usb mass storage se rendszerbol megy, hanem elindit egy programot es az ajanlja ki a kartyat (nem ugyanaz, mint pl egy kartyaolvaso)
Tovabba a particiokat is keptelen a gui-n lekezelni.

+1

En is ezt tapasztaltam. Az adb-bol, root-kent meg tudom formazni az SD-t ext2-re, mountolni is sikerul, sot, a filemanagerek latjak is, de ha unmount-olom, onnantol nem mukodik.

Az pedig felettebb zavaro, hogy ha nem jo neki a filesystem, akkor a PC-n sem tudom mount-olni amig meg nem formazom a telefonnal FAT32-re :-(

/sza2

Az en telefonom tudja az ext2-t, bar azon meg szutyok 2.1 van. Raadasul ugy is tamogatja, hogy 2 particio van rajta (egy FAT32 es egy ext2, a Link2SD-nek kell is ennyi).
Sztem ez kerneltol fugg (a gyarto milyen tamogatast forgatott bele), a telefonodhoz keszult alternativ romokat esetleg megnezheted, hatha gondolt a keszito erre is.

--
I have come to the conclusion, that the matrix must have some bad bullet lag.