Melyik fejhallgatót?

Fórumok

Üdv!

Nagyon szeretek zenét hallgatni és van egy Motorola Defy+-om aminek a gyári fülhallgatója enyhén szólva is tragikus. Ezért szeretnék egy komolyabb fejhallgatót venni. Sok fülhallgatóval volt már dolgom a legtöbbel az történt, hogy a kábel megtört. A mostani legutolsó egy fehér agybadugós iPhone fülhallgató volt. De annak meg típus hibája, hogy leválik a pereme egy idő után, itt is ez történt.

Most azon gondolkozok, hogy nem agybadugósat veszek, mert amúgy is azt mondják, hogy egészségtelen (mivel kicsi a fülem, nekem még kényelmetlen is), hanem ON/OVER-EAR-t.
A kérdés csak azt, hogy melyiket....

Az mp3-maim általában 128-256 kbps-ben vannak. Sajnos úgy érzem, hogy az mp3 lesz a szűk keresztmetszet, de ha van egy nagyon jó fejhallgatóm, akkor még így is csodálatos hangzást lehet kihozni. Persze a Lossless lenne az igazi, de már elég sok zeném van mp3-ban ahhoz, hogy ne álljak neki mindet beszerezni Lossless-ben, szóval marad így ahogy van.

Amikben gondolkozom:
Beats by Dr. Dre
AKG
Sennheiser

A Beats-el kapcsolatban kicsit olyan érzésem van mint az Apple termékekkel, sok ember azért veszi mert menő és divat cikk. Az USA-ban már sok embernek van, de most már itthon is kezd elterjedni. Az árát elég borsosnak tartom, viszont már van olyan modellje amelyik 200€ körül elérhető. Amit olvastam róla az szinte eddig csak pozitív volt és nagyon tetszik.

Van otthon egy réges-régi AKG K55 fülesem amit imádok, de sajnos utcára nem lehet felvenni, ez volt az első és eddig egyetlen komolyabb fejhallgatóm, ezért is vettem bele az AKG-t a számításba. Eddig nem csalódtam benne.

A Sennheiser-t még abból az időből ismerem amikor komolyabban játszottam FPS-t és eléggé számított a fejhallgató minősége, őt tartom az AKG egyik legnagyobb konkurenciájának.

Konkrét modellek:
Beats: SOLO HD tetszik, de talán a SOLO is elég lenne. (Valaki elmagyarázhatná az oldalon lévő modellek közti különbséget, mert a marketing bullshit nem érdekel)
AKG: K 450, K 830 BT (nagy előnye hogy wireless és nincs kábel törés)
Sennheiser: -

A maximális összeg amit kiadnék rá: 200€ de ez már nagyon a teteje.

Leginkább munkába menet, metrón szeretném használni, de lenne olyan is hogy snowboardozáshoz venném fel (ekkor nem jobb az agybadugós? ez nem esne le folyton? ha van valakinek tapasztalata írja le).

Személy szerint a Beats felé húz a szívem, mert eddig csak jót olvastam róla és marha jól is néznek ki (ha ennyi pénzt kiadok már ez is számít). Ami talán az AKG-ra sarkallna az a Beats ára. A Sennheiser-t csak beneveztem a versenybe, ő áll a harmadik helyen (persze ők se vackokat árulnak). Meg persze kérdés, hogy mennyi értelme van egy ilyen árú fülesre beruházni mp3 lejátszásra, android-os telóról...

Várom a tanácsokat és tapasztalatokat. Az AKG-t és a Sennheiser-t nagyjából ismerem jó lenne ha egy Beats tulaj is nyilatkozna.
Illetve várom az összes whitefülű hozzászólását. :)

Hozzászólások

snowboard:
Oda én semmiképpen nem használnék fülest, főleg nem ilyen árkategóriában, de egyébként meg semmilyet sem! Szerintem nem maradna fent a fejeden, egyszer esel csak úgy, hogy jobb esetben a füles megy szét, rosszabb esetben te is megsérülsz.
Meg - bár ezt lehet, hogy rosszul látom - aki ilyen árakban gondolkodik egy füles esetén, az gondolom a hangerőre és a külvilág "kizárására" is kényes. Akkor meg nem fogod hallani, ha valaki golyóban tűz mögötted, és elveszíti uralmát, és csak annyit tud kiabálni, hogy "kitérni!" :) Felvonóra még esetleg, de ha nem beülős, akkor én ott is csak mértékkel használnám.

whitefülesség:
Én is mostanság már szinte csak mp3-at hallgatok telefonról. Van még egy ezeréves Panasonic "ócsó" fejhallgatóm, ha otthon vagyok, akkor azt használom hozzá, utcán meg fülbedugósat (szintén panaszkodik, mindkettőt anno discman-hez kaptam). Valamelyik nap előkotortam a discman-t, és betoltam az egyik gyári cd-t, ami egyébként a telefonon is megvan mp3-ban. Hát bakker :) - nem tudom pontosan leírni, hogy mitől, de ég és föld volt a discman javára a hangzás ugyanabban a fejhallgatóban - volt benne élet, más volt a dinamika stb. Lehet, hogy a méregdrága fülesek is tudnak már életet varázsolni az mp3-ba, de ehhez nem értek, és ezért furcsállom is, mikor mp3 hallgatásra profibbnál profibb füleseket keresnek.
De lehet, hogy ha kipróbálnék egyet, akkor megint koppana az állam, mint a discman esetében :D, így ez az egész itt csak személyes vélemény! :D Ja, és nem néztem meg a kérdéses tipusokat, tehát lehet, hogy a snowboardos elmélkedésem is hibás, már ami a sérülést illeti.

Ne kattints ide!

A snowboardos résszel egyetértek. Egyszer próbáltam zenét hallgatni csúszás közben, de azonnal abba is hagytam. Nagyon rossz volt, mert nem hallottam, hogy mi történik körülöttem, de még azt sem, hogy milyen a hangja a hónak, ami csúszok (ugyanis abból lehet tudni, hogy mennyire jeges, vagy kemény). Szerintem veszélyes úgy deszkázni, hogy közben zenét hallgatsz.

A 200 EUR erősen overkill, az már az otthoni hifi cucchoz való árkategória, és annak se az alja. De a telefon nem az a hifi forrás, és az mp3-aid is olyanok amilyenek. Szerintem utcára vegyél valamit 20 EUR környékén, a többi pedig jó lesz még másra.

Agybadugós: azért jó, mert kizárja a külső zajt. Ha bármi mást veszel, akkor vagy nem fogod a metrón hallani a zenét (akkor pedig minek drága), vagy pedig baromi hangosan fogod hallgatni, amivel szintén szétcseszed a füledet, de legalább még zavarod is a külvilágot. Agybadugósakhoz egyébként többféle gumiméret van, eddig minden agybadugós füleshez kaptam 3x2 gumit, kicsi-közepes-nagy. A kicsi is túl nagy a füledbe?

en a Senheiser HD 555-ot csereltem Denon AH-D 1100 -re. mindketto baromi jo valasztas, nyugodtan vedd barmelyiket; ahogy argepen nezem a Denon pont bele is fer a keretbe.

Smartphonehoz akarja használni, a 120 Ω (a régebbi változat) vagy 50 Ω impedanciájú Sennheiser HD 555 fejhallgató nem a legmegfelelőbb választás, még 112dB érzékenység mellett is zsákbamacska.

http://hup.hu/node/110305

A Denon AH-D1100 fejhallgatóval ellenben nem lesz probléma.

Az érzékenyebb 16 Ω impedanciás agybadugós fülhallgatókat nem tudom smartphonehoz javasolni, felszedik a zajt, és nagyon nagy a hangerejük.

Goldring fejhallgatokat is erdemes megnezni.
Van hely ahol meg is tudod hallgatni.

telóhoz én ezt használom: http://www.sennheiser.com/sennheiser/home_en.nsf/root/private_headphone…. De szerintem elég vacak, nem nagyon ajánlom. Persze lehet, h a többi ilyen fülhallgató-izé még ócskább. A magasak szépen csilingelnek benne, de mély hang, az aztán nincs. Viszont elég határozottan befeszül a fülbe, sportnál jól jön, de hosszabb idő alatt megnyomorgatja a fülkagylót.

Szerintem egy rendes fejhallgató totálisan alkalmatlan utcai viseletre, snowboardról nem is szólva. Erős kompromisszumot igényel a kérdés...

http://shop.panasonic.co.uk/RP-HJE700/RP-HJE700E-S,en_GB,pd.html

Ez van nekem agybadugos, ez mar qlturalt.

Sennheiser... hat en jo sennheiser-rel meg nem talalkoztam, de ez allitolag zenei stilusfuggo. Nekem mesterseges es nem epp dinamikus a hangzasa, mas is panaszkodik erre... namost innentol kezdve a nagy kerdes az, hogy milyen zenet szoktal hallgatni.

Itt lehet korulnezni:

www.head-fi.org

Neked sz'tem sporthoz egy in-ear monitor kene. Az kb. ilyesmi.

Nekem most egy több, mint húszéves HD 560 Ovation II van. Erősen gondolkodok a cserén, de ami ugyanilyen kényelmes lenne és ugyanilyen jól szólna, az elég drága (HD 518).

Szóval ha jó (= szépen szól és kényelmes) Sennheisert akarsz, akkor a HD 5xx-es szériát nézegesd.

Nekem olyan fejhallgatóm van, ami bele van építve egy fülmelegítőbe és hátulról cuppan rá a fejedre, szóval nem kócolja össze a frizurát. A márkáját nem tudom, de Amazonon kapható valami 20 euró környékén és kifejezetten sportoláshoz ajánlják. Bent van a cégnél, hétfőn megnézem neked, milyen fajta.

Sennheiser CX 150 agybadugós fülesem van, lassanként elvesztegetem róluk azt a gumi hangszigetelő bigyót.
Még van 2 db de az sem fog sokáig tartani. Lehet kapni ilyesmit? Hol?