NTFS Pendrive írása OS X-en

Fórumok

NTFS fájlrendszerű pendrive OS X alatti írásához beállítottam:
/etc/fsbat (tartalma)
UUID=C2A196H5X191153 none ntfs rw

Az UUID-t csak Linuxon tudtam kideríteni, mert OS X-en:
sudo diskutil info disk2s1
nem adott semmit UUID-re és a Disk Utility sem ad meg UUID-re vonatkozó információt.
Azért nem csatolja fel írható módban a pendrive-ot az OS X, mert az fstab így semmit nem állít? Hogyan lehetne rávenni, hogy felismerje az UUID értéket?

Hozzászólások

az nem úgy van, hogy az ntfs-t csak olvasni tudja?

mert ntfs3g kell neki vagy fuse vagy vmi.
--
--ZENEBUZI--

Elofordulhat olyan, hogy nincs UUID, hiaba ir ki valamit a linux. Ebben az esetben hasznald az fstabban a LABEL=xxxx format.

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

Kis gyakorlati venaval, meg lehet csinalni ezt allandora is. Ha atnevezed a gyari mount_ntfs binarist pl mount_ntfs.bin -re, es valami scriptet teszel a mount_ntfs helyere, azzal a tartalommal hogy ugy hivja meg a mount_ntfs.bin -t, hogy mindig benne legyen a -o rw opcio. Igy mindenfele fstab irogatas nelkul, minden eszkozre globalize lesz.

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

Nem próbáltam, mert ez esetben "kézzel" kellene felcsatolnom.

Viszont egy szerintem sokkal jobb megoldást találtam, konkrétan az exFAT fájlrendszer használatát. Ezt a Windows-ok natívan támogatják, Linux alatt meg kell hozzá a fuse-exfat csomag (részletek itt).

Egy 160GB-os HDD-n OS X alatt létrehoztam egy 50GB-os HPFS+ és egy 100GB-os exFAT partíciót. Előbbire a Time Machine menteget, utóbbin meg minden egyéb megy Win/OS X/Linux alól is.

Sent from my hand

A "gyári" írás nem véletlen van letiltva, nekem már térdeltetett be egy diszket, és ahogy néztem a neten, nemcsak nekem sikerült ezt elérnem.
Az ntfs-3g meg mintha fizetős lenne...