Samsung Galaxy 5 - megéri?

Fórumok

Sziasztok! Barátnőmmel fejünkbe vettük hogy nekünk mostmár Android kell. :) Mivel a keret darabonként maximum 35k forint, ezért örömmel találkoztam a "viszonylag" friss Galaxy 5 -tel (értsd nem valami 1.x -es legacy cucc).

Az ára nagyon vonzó, és a különböző értékelő cikkek jó szókat szólnak a telefonról. Viszont szeretném tudni hogy van-e valami gyenge pontja a telefonnak, és ha igen, akkor mi az?
De egyébként akármilyen infót szívesen veszek ha valaki birtokol ilyen telefont. Köszi!

Hozzászólások

Kb 1 honapja hasznalom, de nem igazan tetszik...lassu es az oruletbe kerget, meg gyakran hal le a wireless es muszaj restartolni a telefont... szoval nem ajanlom.

Ilyenem van, tudom ajanlani. Használtan (hibátlan, karcmentes, független) 25-ért vettem.
Az egyetlen negativum amit fel tudok hozni, hogy az akksi max. 2 nap. Ha csak pihen az asztalon, és nem telefonálsz és nem nyomkodod. Ha telefonálsz és nyomkodod, wifi, esetleg BT, akkor 12-14 óra.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Nem. Szolgáltatótól vagy függetlenül szeretnétek?

tavaly decemberben jutottam egy ilyen készülékhez, hamar frissítettem 2.2-esre a firmware-jét, azzal már okosabb app-ok is mũködtek.
mivel ki akartam használni a készülék magas képességeit, sok programot telepítettem rá, de kb. 50-nél elfogyott a terület (app2sd -vel is, tehát amit csak lehetett az SD kártyára mentettem, de így is foglalja a belsõ tárolóból helyet) ... tehát nagyon diverzáltak az applikációk.
aztán júliusban megadta magát a készülék, nem veszi fel a töltést, nem csatlakozik a telefonhálózatra, kamera használatakor hardverhibát ír ki. ezek kb mind egyszerre jelentkeztek, de hónapokkal a firmware frissítés után.
a vasról még annyit, hogy az elvárhatónál gyengébb a WiFi vevõje. resistiv érintõkéje és a parasztnagy ujjaim ellenére jól irányítható volt (parancssorban is gépeltem vele).
hangja, mérete egyébként megfelelõek.

gyenge pontjai inkább szoftveresek, de tekintve azt, hogy újabb firmware-eket nem adnak hozzá a hardware miatt, én nem vennék ilyet.

~~~~~~~~
http://www.youtube.com/watch?v=VbUVqODL1nE

Nem.

A 240x320-as kijelző (az ezer éves S40-es Nokiák 2 hüvelykes kijelzőjének ekkora a felbontása) és a 256MB RAM nekem elég soványnak tűnik.

Vodafone 858 Smart(alias Huawei 8160)-om van, 2.8" 240x320-as kijelző, 256 Mb ram. Egyfelől nekem elég, és a telefon 19000 Ft-ba került, nem 35000-be :) Gyárilag Android 2.2-vel jön, úgy is megfelelő. de SmartLuckyColor2.4-es ROM-al van multituch, 3 megapixeles kamera, N-es wifi. Ha nem feltétel a független készülék, nyugodtan merem ajánlani.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

A 35k-s keretbe belefér az LG P500 (Optimus One) is, specifikációban ráver rendesen erre a Galaxy 5-re, szoftveres téren nem ismerem egyiket sem.

én is droidon gondolkodom de én zte libra / skate között agyalok. szerintem megéri rátenni még egy pici zsetont... azt nem tudom hogy jön e skate mo-ra függetlenül. gondolom azért nem rendeli még senki mert veszik a librát rendesen.

-------------------------------------------------------------------
Semmi közöm ahhoz, ami aktuális. Az mindig látszat...

hááát... a T-Mobile-os ROM-ban semmilyen customizáció nincs. Egyáltalán. Ezt azért lehetne hivatalos firmware-nek mondani. A hálózatfüggőség független a firmware verziótól/kiadástól. Ráadásul a GPL miatt a ZTE-nek bizony ki kell adnia a forrást is.

Nem a firmware-től függ, hogy lehet-e független telefont kapni, hanem a ZTE-től és a szolgáltatóktól. A ZTE nem akar pöcsölni a készülék terítésével saját maga, így csak a szolgáltatóknak ad el belőle. Ha akarna foglalkozni vele, akkor független telókat adna. A szolgáltatók (T legalábbis) meg nem pöcsölnek a telefon customizációjával, mert minek.

Nézz be egy Auchanba, ott lehet, hogy van "gyárilag" (khm...) független ZTE. Pontosabban ők a nem hálózatfüggő készülékre adnak 1 év garit.

320x240 meg viccnek is rossz.

ZTE Blade, hasznaltan 25-30-ert kapni. Siman megeri.

Én is a Galagy 5-ön gondolkodtam, de aztán mást vettem helyette. Optimus one-t. Mindkettőt kipróbáltam, az optimus szerintem jobb választás. Mind kijelzőben, mind sebességben. Mivel az optimus-ban 512RAM van, ezért gyorsabb a G5-nél.
Ha jól tudom, akkor az optimus-ban van GPU (andreo200) a G5-ben nincs.
Ám a MediaMarktban a G5 most 27k. Akkor 70 helyett megúszod 54-ből.
A Galaxy Gio szerintem jó, már egy hete megy és most van 18%-on az akku! Néhány hetes készüléket lehet 30-35k körül venni.
A ZTE blade állítólag hamar lemerül, amúgy aki jót fog ki az isteníti, aki nem az meg "kínai óccó"-ba minősíti (többen mondják a jó véleményt róla).

Az eredeti kérdésedre:
Ha csak telefonálgatni kell, akkor megér 27k-t, de sokat ne várj tőle azon túl.

Ha telenoros volnál, akkor még mindig ott a friss alcatel ot-990 (telenor vantaccs - one touch).

----
Hol van a kígyónak farka? Minek annak az a nagy karkötő?

Galaxy Mini-t/Gio-t/Ace-t/S-t (;}) vagy ZTE Skate/Blade vagy SE Xperiakbol az ujabbak.
Vagy Moto Defy/Defy+.

de ne Galaxy 5-t!

A fent emlitettekre barmikor rakuldheto egy CM7/MIUI, s tudni fog magyarul. En így használom a Defy-om, s fasza nagyon.

Közben a mediamarkt-ban a Galaxy Mini 28k.
(nó reklám!)
----
Hol van a kígyónak farka? Minek annak az a nagy karkötő?