Tea

TeapotA szakdolgozat hihetetlenmód megnöveli az ember nyitottságát minden egyéb dologra. Így esett meg, hogy tegnap – mintegy egy év után – felavattam a teáskannámat, ami eddig csak dísztárgyként funkcionált, elvégre „macerás, csak bedobom a filtert a bögrébe osztjóvan…”

A fentiekből látszik, hogy teázásnak mint kultusznak eddig nem igazán voltam híve, inkább csak akkor fogyasztottam, amikor meg voltam fázva (a kamilla + hárs kombót nagyon kedvelem). Az öntöttvas teáskanna cserébe átpozicionálja a dolgot: határozottan hangulatos, és külön élmény számomra a forró öntöttvas illata. Lehet, hogy rászokok, de talán már késő ilyet állítani… ☺

Hozzászólások

Jahm. Könnyen rá lehet kapni a forró fém illatára. Én ezért szeretek hegeszteni. ;)
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ez egy advanced blog post, még kép is van hozzá :)

Köszönöm a tanácsot!
Eddig megtöltöttem teázás előtt és után is forró vízzel, mostantól majd kihagyom a második kört. Ez akkor is érvényes, ha belül zománcos (igen)?

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

ha nagyon komolyan veszed a teazast, elotte onts meleg vizet a kannaba (utana persze ontsd ki), hogy amikor a tealeveleket leontod a megfelelo homersekletu vizzel, az ne huljon le nagyon a hideg kanna miatt (en ezt nem szoktam, ennyire azert nem figyelek az aprosagokra, de van par ismerosom aki komolyabban veszi a teazast, ok igen), utana is nyugodtan kioblintheted, az nem baj.

Ha mar tea, akkor legyen minosegi:

"ISO 3103 is a standard published by the International Organization for Standardization (commonly referred to as ISO), specifying a standardized method for brewing tea, possibly sampled by the standardized methods described in ISO 1839. It was originally laid down in 1980 as BS 6008:1980 by the British Standards Institute. It was produced by ISO Technical Committee 34 (Food products), Sub-Committee 8 (Tea).

The abstract states the following:

The method consists in extracting of soluble substances in dried tea leaf, containing in a porcelain or earthenware pot, by means of freshly boiling water, pouring of the liquor into a white porcelain or earthenware bowl, examination of the organoleptic properties of the infused leaf, and of the liquid with or without milk, or both."

Pár napja kezdtem én is átszokni kávézásról teázásra. Közeledik a vizsgaidőszak, most még csak zhra készülés, aztán vizsgák, meg egy szigorlat... Munka mellett nem olyan egyszerű, mint hittem. Az éjszakába nyúló tanulások elég magas kávé fogyasztást generáltak, nem akarom, hogy a szivem lássa kárát a dolognak.
Mate teával próbálkozom, egyelőre jó hatással van rám. Tervezem, hogy beszerzem a hozzávaló eszközöket (mate tök, bombilla) a hangulat kedvéért. Biztos megvan a maga varázsa a dolognak :)

Ha erdekel az autentikus, minosegi teazas, szerintem probald ki az '1000 tea'-t.

Hú, az a hely üldöz engem… Első teaházas élményem volt, 7–8 éve, akkor alapvetően véletlenül mentem be… Aztán a Közgázon volt egy vele kapcsolatos esettanulmányom is. Talán ideje újra meglátogatni… :-)

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Drink pu-erh every day.

Nekem ez a mottom.

Magyarorszagon, amennyire tudom, a legtobb teat kinai a Tea Utja teahaz hozza be, es terjeszti.
Egy kis teahazzal kezdtek pesten, amit be kellett zaratni. A teautja.hu domaint sikeresen lenyultak eloluk, de nagykerkent dolgoznak tovabb. Ha Magyarorszagon vagyok, neha felkeresem oket, es toluk veszek puert,legutobb egy 30 evest kaptam (arany arban, de olcson). Ha kell, megadom a szamukat.

Itt a nemeteknel leginkabb a bioboltokban lehet puert kapni, de az vacak. De van egy sarki kinai bolt, durvan olcso, mindig rohog hogy csak teat veszek tole. Eleinte csak filteres puert, mert meg az is jobb volt, mint barmi; de most mar arul nagyon jo levelest is.