ESXi5 on MicroServer

Fórumok

Azt látom a neten (itt is írta valaki), hogy a régebbi Microserveren (N36L) BIOS-peccs kell, ha pl. a DVD-nek fenntartott helyre diszket rakna az ember, és nem IDE emulációval, hanem rendesen SATA módban akarja használni. Érdekelne, hogy vajon mi a helyzet az új, N40L-es verzióval? Látta-e már valaki, mi van ezzel az apró funkcióval, itt is korlátozva van-e, vagy netán már gyárilag engedélyezték? (Ha nem, látott-e már valki ehhez is peccset?) Amúgy itteniek tapasztalata szerint mennyire működik rajta ESXi5? Ja, és pontosan milyen hálókártya van benne (itt most az új verzió érdekel)? (Tervek szerint FreeBSD lenne rajta, de morognak a Microserver hálózati kártyájának FreeBSD alatti instabilitásáról. No erre jött a tipp, hogy akkor legyen rajta ESXi, aminek van egy szál virtuális gépe FreeBSD-vel. Ekkor az ESXi drivere a lényeges, nem a FreeBSD-é.)

Hozzászólások

Beletenni hálókártyát, amivel nem billeg?

N36L-ben és N40L-ben is ugyanaz a hálókártya van:
03:00.0 Ethernet controller [0200]: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5723 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:165b] (rev 10)

csak a cpu más

És valaki fizikailag is látott már ilyet? Mert még mindig igen érdekelne, hogy a DVD-nek fenntartott csatlakozó mögött gyárilag még mindig nem lehet rendes SATA-módot bekapcsolni, vagy vette magának a HP a fáradságot és ezt a nehéz funkciót nem egy orosz hackerre várva kapjuk meg X hónap/év után (netán soha)?

De értetlen itt ma mindenki:
gyárilag ODD-nek van szánva, de kis(?) BIOS-javítással lehetne ott normális sebességet is elérni. (Gyanítom a hardver támogatja, csak le van butítva.) Mivel én oda ideiglenesen se szeretnék CD/DVD-eszközt tenni, ellenben hosszútávú terveim között egy odahelyezett HDD/SSD szerepel, pozitívumnak tekinteném, ha gyárilag ennél a szériánál már nem lenne lebutítva a port, ezért érdekel, hogy ezt a bugyuta, "FW-ből nem engedünk valamit, amit a HW tud" nézet él-e még.

Ezt kifejtenéd? Szerinted bármely gyártó (jelen esetben a HP) szó nélkül lenyeli azt, hogy nem az őáltala támogatott *hivatalos* FW-rel használja valaki a gépét? Azaz ha garanciaidőn belül valami meghibásodás történik, akkor szerinted nem hajít ki az ablakon abban a pillanatban, hogy észreveszi, hogy ez biza nem a gyári BIOS? Mert ha jól olvastam, itt valaki csinált egy olyan BIOS-t, amelyben engedélyezni lehet a HP által nem engedélyezett beállításokat. De attól még az nem a HP által szállított (kitesztelt, támogatott, stb) BIOS, hanem *valakié*, de ez a valaki nem hivatalos HP-s minősítésű hekket állított elő.

Azt kellene kifejtened, hogy miben vagyok eltévedve :-)

Az én értelmezésem szerint van egy *hivatalosan* ki nem használható funkció, amihez *nem-hivatalosan* van megoldás. Eddig OK. Kérdésfelvetésem lényege az lett volna, hogy az új verzióban hivatalos megoldás lett-e (gy. k. támogatott a gyári BIOS-ban), vagy marad a garivesztéssel járó nem-hivatalos (mármint az orosz BIOS-peccs). Azt lentebb (vagy egy másik fórumban??) valaki megmondta, hogy az AHCI-mód az N40L-ben BIOS-ból állítható az ODD-nek (meg az eSata-nak) fenntartott eszközökre, így kezdek megnyugodni; de hogy mire írtad az "el vagy tévedve" sort, azt azóta se tudom, pedig futjuk már a köröket ezen egy ideje.

Ha a HP hivatalos allaspontja az volt a termek eladasakor, hogy az a port marpedig ODD port, akkor ezen nem surun fog valtoztatni, mert azt mar uj termeknek fogja hivni (a HP ennyire nem jofej).
Ha neked meg tobb winyo kell, mint ami jelenleg belefer a hazba, akkor nem ezt a gepet kellett volna venned, hanem egy olyat, amiben +1 HDD hely van.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

HP customized ESXi 5.0 fut rajta, látja az alaplapi hálókártyát, kapott ip címet DHCP-n. Többet egyelőre nem teszteltem rajta, várom bele a plusz hálókártyát+ramot.

A telepítésnél mondjuk szopás hogy 2GB rammal nem települ :) Azt mondja hogy csak 1.97GiB memóriát detektált, deviszont 1.97GiB kellene :D Raktam bele ideiglenesen a telepítés idejére 4-et, azzal csont nélkül feltelepült. Utána csere vissza 2-re, gyönyörűen fut vele (amíg meg nem jön a 8 bele).

Sajnos 32MB a legkisebb VGA memória méret ami beállítható a BIOSban, így meg pont kevésnek érzi.

Én is nézelődtem és biztosan tudom mondani hogy alap AHCI vel jön uj N40L nem köll hackkolni:)

Ami biztos: Microserverbe utólag (ESXi 5 telepítése után) betett http://hup.hu/node/108468#comment-1374203 hálókártya felcseréli a vmnic sorrendet (nem is vártam mást), ergo kézzel kell neki DCUI-n megadni a helyes adaptert (vagy át kell dugni a kábelt az alaplapi portból a kártyába :) ).

Az SSD-t felismerte és szólt hogy host cache-nek lehet használni.