LibreOffice a halállistámon

A LibreOffice készítőit is kénytelen vagyok felvenni a halállistámra.

Ilyen szoftver márpedig nincs, nem elég, hogy sebessége vetekszik egy rokkant csigáéval egy irodai konfiguráción (Core 2 Duo alapú Celeron, 1 GB memória), egy használhatatlan bughalmaz.

Én nem tudom, hogy hogyan sikerült elérni, hogy olyan dokumentumokat se tudjon rendesen megnyitni, amit az OpenOffice még tudott és ha mégis akkor ahhoz a rendszermemória rendszerint kevésnek bizonyul.

Tegnap az Impress-el még csak-csak sikerült dolgozni (csak tudnám miért nem képes normálisan kezelni a vektorgrafikus formátumokat), de a Writer és Calc már csak körülményesen akarnak együttműködni.

Pedig csak egy táblázatot szeretnék átmásolni egy OpenOffice-al létrehozott szöveges dokumentumból a Calc-ba, ami a OpenOffice-nak még ment, a LibreOffice mindössze a kijelölés kezdetéről (a legelső cella egy részéről) készít egy objektumot (amit törölve némi képzaj marad hátra).

Ki kellett exportálnom a táblázatot Writerrel és strukturált szöveggé alakítanom, hogy aztán a Calc-al importálhassam.

Modernizálás kellős közepén vagyunk éppen felváltva a tollat, papírt és számológépet a dolgok mostani állása szerint OpenOffice-al.

Ha már halállista akkor megemlíteném még a Midnight Commandert, aminek mindegyik kiadásában percek alatt lehet találni bugot (a 4.8-ban az egérkattintással és a menükkel kapcsolatos) és az MComix-ot ami a Comix még az eredetinél is bugosabb forkja.

Szabad szoftver, ahol a végfelhasználó a teszter.

Hozzászólások

15 perc LibreOffice után: Egy váratlan hiba miatt a LibreOffice program futtatása megszakadt.

Én már 2 hónapja letöröltem a fenébe, egy fostalicska gányolás az egész, valóban használhatatlan...
Amire nekem ezek az office eszközök kellenek, azokra tökéletes a Google Docs! És plusz jóság, hogy bárhonnét, bármiről el is érhetem a doksikat, vagy szinkronizálhatom!

30 perc LibreOffice után: Egy váratlan hiba miatt a LibreOffice program futtatása megszakadt.

Ezúttal felfedeztem egy további bugot, a 3.4 alatt az összegre kattintva crashel, ez tetszőleges alkalommal reprodukálható.

A függvényre kattintva is crashel, feltehetően valamiféle komponens hiányzik, ami kellene, bár a

terminate called after throwing an instance of 'com::sun::star::uno::RuntimeException'

üzenetből nem derül ki, hogy melyik az.

Ez egy szokatlanul vad szoftver.

Ez olyan mint a torpedó, néhány perc kattingatás és talált, süllyed.

Az LXDE asztali környezet fejlesztői is a halállistán vannak, főleg mióta belenéztem az lxlauncher forráskódjába.

Egyszer én is elkezdtem írni egy ilyen listát, aztán rájöttem, hogy a vinyómon levő szabad helyet hasznosabb dolgokra is ki lehet használni. :)

--
Don't be an Ubuntard!

Oprendszer, LibreOffice és egyéb releváns verziószámok? Bug report megvolt? ;-)))

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

A bug report ironikus volt. Egyébként jre van fent? Mert több komponens is támaszkodik rá. Nálam ugyanez a verzió Slackware/Salix alatt tökéletesen megy.

A "crashelős" függvényt leírnád hogy mit kell csinálni, hogy összedőljön ahogy nálad?

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

LibreOffice 3.4-et használok 2 gépen, céges windows xp-n és otthoni arch linuxon. Egyetemista barátnőm arch linux-on használ Libreoffice 3.4-et. Mindketten tökéletesen meg vagyunk elégedve vele, az általad írt bug-okból egyet sem tapasztalunk. Valami nálad nem stimmelhet...

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Mióta megjelent használom a cégnél napi 9 órába.
Egyetlen egy bug volt eddig, mégpedig az rtf importja sz*r.
Ott is csak ha van benne táblázat.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Amióta letöröltem a …-kde LibreOffice csomagot, használható lett az UI. Persze, mivel nem vi-jal dolgozom, így ez egész fontos szempontnak tűnik. De egész addig még a görgetősáv sem működött megfelelően. Egy katasztrófa volt, tényleg.

Mondjuk a fájlnyitogató ablak továbbra is egy az egyben elkészített hibahalom, de évi pár dokumentumhoz még elmegy, és ráadásul ingyen van, szóval az ár/érték arány még így is teljesen megfelelő.

Az a gond egyébként, hogy nem használom ki a csomag dokumentumszerkesztő funkcióját, csak megnyitok pár nagy dokumentumot (jellemzően Calckal), szerkesztek bennük pár sort öt percig, majd elmentem, így jóval gyakrabban szembesülök a fenti hibákkal.

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

Hehe, te ugye még nem használtál Lotus Symphonyt? :)

Téves információ. Annyi igaz belőle, hogy az Apache OOo egyik támogatója az IBM, és megígérték, hogy majd adnak valamit. Az Apache Foundation nem fejleszt semmit, csak az infrastruktúrát és az ideológiát (Apache way) adja. A fejlesztők pedig nem cégek, hanem szigorúan egyének lehetnek náluk. Ezek az egyének természetesen lehetnek IBM alkalmazottak is.

Nekem durvan fel eve nem mukodik. Ment egy darabig, aztan hirtelen megmakkant. Most akar doksit, akar csak magat a programot akarok inditani, felvillan a logo es kesz. Nincs segfault, strace nem mond semmit. Toroltem a configot, leszedtem, ujraraktam, semmi.
Az a baj, hogy nem tudom mihez kotni, bar talan akkortol nem jo, amiota a sun java debian csomagbol megy fel, nem a sun (elnezest, oracle) odlalarol toltom le az aktualis verziot.

--
http://www.micros~1