Megjelent a Rage

Most ősszel túlzottan elkényeztetnek a játékkiadók remek munkáikkal:) Alighogy megjelent a Deus Ex Human Revolution, máris itt az id software játéka a Rage is. A Bethesda ezzel már valóban a poszt-apokaliptikus világok királyának érezheti magát. A stílus/újra/teremtő Fallout mellett a Rage inkább a hagyományosabb Mad Max/Országút harcosa vonalat képviseli, és egyúttal jól kiegészíti egymást a két poszt-apokaliptikus franchise:
Az atomháború utáni post-nuclear témát már korábban stipitopizta magának a Fallout, így a Ragenek a poszt-apokaliptikus világok másik forgatókönyve jutott, a meteoritbecsapódás.
A Falloutban nincsenek felfegyverzett járművek, a Rageben vannak és ezzel együtt természetesen vannak autós harcok is. Itt jut eszembe, az elmúlt hónapokban élvezet volt nézni a líbiai tudósításokat, géppuskaállásos Toyota dzsipek és egyéb líbiai homemade gerillatábormade csodamasinák hatalmas falkákban úgy hasították a sivatagi homokot, hogy azt George Miller is biztosan megirigyelte:) Igazi hamisítatlan Mad Max feeling volt:)
Az újabb Falloutok a V.A.T.S. játékrendszer miatt annyira nem igénylik a jó fps ügyességet és reflexeket, ott az rpg elemek erősebbek de a Ragenél már jól jön az fps tapasztalat. Ebben az id soft mindig jó volt. Ami talán gyengéje a játéknak az a történeti szál, illetve a kicsit sablonos küldetések, ebben még lenne mint tanulni a Falloutoktól.

Deus Ex szintű, mozifilmeket túlszárnyaló sztori tehát nincs, sohasem volt ez ID erősség. Önmagukhoz képest viszont sokat fejlődtek, a Doom3 történeténél sokkal jobban kitaláltak a Rage eseményei. A grafikára viszont semmi panasz nem lehet, stílusos poszt-apokaliptikus környezet. az új ID game engine, a neves fejlesztő hagyományainak megfelelően tökéletes. Jó lenne ha a jövőbeli Fallout játékok alatt is id tech 5re cserélné a Bethesda a Game.. akarom mondani Shitbryot:)
Azt gondolom tökéletes partnerre talált egymásban a Bethesda és az ID Software. Az egyikük a tartalomban erős, a másikuk kódolásban.
Linux változat még nincs, de azt ígérik később lesz minimum letölthető linux bináris a Ragehez.

http://www.youtube.com/watch?v=GooazR-tmG4
http://www.youtube.com/watch?v=jSNtIeLxcMg

Szuper játék lett a Rage, bár nálam a Game of The Year cím továbbra is a Deus Ex Human Revolutionnek jár:)

Textúrabetöltési problémára megoldás lehet a következő paraméterek beállítása,

#1 Rage.exe-t ezekkel a paraméterekkel kell indítani,
+cvaradd g_fov 12 +com_allowconsole 1 +com_skipIntroVideo 1 +image_anisotropy 16 +image_usecompression 0 +g_showplayershadow 1 +m_smooth 0 +fs_cachepath "C:\Users\UserNeved\AppData\Local\id software\rage"

#2 A Rage install helyén ./base/ alkönyvtárban létre kell hozni egy filet rageconfig.cfg névvel és a következő tartalommal,

seta image_usecompression "0"
seta image_anisotropy "16"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
seta vt_pageimagesizeunique "8192"
seta vt_pageimagesizevmtr "8192"
seta vt_maxppf "24"
seta vt_maxlockedpages "256"
seta vt_minlod "-2"
seta vt_lodBias "-2"
seta vt_maxaniso "2"
seta vt_qualityhdplossless "1"
seta vt_qualityhdppower "0"
seta vt_qualityhdpspecular "0"
seta vt_qualityhdpnormal "0"
seta vt_qualityhdpdiffuse "0"
seta vt_qualitydctpower "100"
seta vt_qualitydctspecular "100"
seta vt_qualitydctnormal "100"
seta vt_qualitydctchroma "100"
seta vt_qualitydctluma "100"
seta vt_restart

#3 Opcionális lehetőség. A fentieknek megfelelően hozzuk létre a cachenek szánt könyvtárat a C:\Users\UserNeved\AppData\Local\ helyen előbb egy "id software" nevű könyvtárat, majd azon belül pedig egy "rage" nevű könyvtárat. Tehát a végén legyen egy "C:\Users\UserNeved\AppData\Local\id software\rage" könyvtár a texture cachenek.
Egyes konfigurációknál ez utóbbi lépés segít, másokon kifejezetten rosszabb lesz a végeredmény. Ki kell próbálni a #3 ponttal és anélkül is. természetesen ha jobb nélküle akkor a a rage.exe utáni paraméterek közül is törölni kell a +fs_cachepath "C:\Users\UserNeved\AppData\Local\id software\rage" opciót.

Hozzászólások

Nagyon fasza a trailerek alapján, bár a gépem nem bírja el :-)

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

sajnos ez nem valószínű, hogy meg fog jelenni OnLivera:( a Bethesda valószínűleg saját GoD szolgáltatást akar majd az EAhoz hasonlóan. amíg a Bethesda elkészül a saját OnLive klónjával, talán náluk előbb megoldás lehet erre a problémára a home onlive, ha lesz egy jólelkű haverod hozzá erős pcvel és gyors uploados internettel.
persze a konzol is megoldás a folyamatos pc hw upgrade helyett:)

Diablo 3 jönne már ki, aztán más játék nem fog létezni, még a WoW sem!:)
De sajnos eltolták jövőre :'(

Fasza lesz 4-5 év múlva kipróbálni. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

jó poén lett volna... úgy 10 évvel ezelőtt. ma már a 7. generációs konzolok játékkínálata szinte azonos a PC játékok kínálatával, kivétel a Wii. ráadásul többszörös eladásokat hoznak a konzolok, ezért a fejlesztések is már inkább azokra fókuszálódnak. az mondjuk jó kérdés, hogy 256+256Mb memóriás hat éves konzol hardwaren működőképes játék PCn miért igényel sokkal erősebb hardwaret? ráadásul a grafikában sem látszik a sokszoros hw igény eredménye.