Az IBM kiszáll a hard disk üzletből

Címkék

Az IBM és a Hitachi aláírt egy megállapodást, melynek értelmében az IBM kiszáll 3 évre a winchester gyártásból. Ebben a sajtó bejelentésben, amely az IBM weboldalon jelent meg, megtudhatjuk a további részleteket. Röviden:18.000 IBM dolgozó, és az összes a hard diszk gyártással kapcsolatos technológia, stb. kerül a Hitachi által alapított, és nagy részben irányított új gyár tulajdonába. A Hitachi 6.000 dolgozójához csatlakoznak az IBM munkatársai. Az új cég San Joseban fog működni.

Kérdés, hogy mi lesz a székesfehérvári IBM HDD gyárral. Ha jól tudom itt is folyik IBM winchester gyártás.

Hozzászólások

Nem három évre, hanem legkésőbb három év múlva *teljesen*. Addig még láthatsz IBM gyártású merevlemezeket, utána már csak a fiókodban és nem a boltok polcain. Legalábbis az egyik weblap így írt róla...

En nem banom. Nekem _csak_ rossz tapasztalataim voltak az IBM HDD-kel. Kezdve azzal, hogy nem egy uj IBM notebook halalozott el az ugyfeleinknel (termeszetesen hdd hiba), egy csomo rossz HDD-t lattam mar IBM gyartmanyut. Ezt talan csak a quantum 1 evvel ezelotti szeriaja mulja felul. Es ahogy a forumot neztem, ott is felfedeztem egy elegetett ugyfelet =) IBM DDYST-18350 = ipari hulladék.

Szerintem a suszter maradjon a kaptafanal.

Háth... Mit értesz kaptafánál? Ha jól tudom, az IBM eredeti cégprofilja, az irodai eszközök. Ezek közül csak egy a PC :)
Mellesleg, így lehet az, hogy az IBM mint cég öregebb, mint az egész számítástechnika, úgy ahogy van.
Az már más kérdés, hogy mostanában a PC-kre mennek rá nagyon, meg a "számítógépekre" :)

Egyébként, akkor hadd írjak egy félig jó, félig rossz tapasztalatot:
Ca. 3 éves vinyóm: IBM-DJNA-351520 (15GB, ATA66)
Egyszer kb. fél éve volt, hogy a linux észrevette, hogy ext2 hibák vannak. Nekieresztettem e2fsck-t... Szétdúrta rendesen az adataim... Mikor már úgyláttam, hogy veszett minden, akkor leformáztam, és badblocks-ot nekieresztettem. Talált is rajta badblockot. Persze az ide-smart progi szerint korrekt volt még:)
No, aztán még 2-3 x nekieresztettem a badblocksot destruktív write módban. (Teleírja mindenféle patternnel, és letojja, hogy eredetileg mi volt a vinyón, nem próbálja helyreállítani.)
A 3-4 badblock-ozás után csodák csodája, nem talált rajta még1x badblock-ot. Természtesen a badblocks-ot mindíg tiszta lappal engedtem neki, és nem mondtam, hogy vannak már eleve hibás szektorok. A lényeg, utána megformáztam, minden. És azóta is működik rendesen, hiba nélkül, badblock nélkül. Pedig volt már azóta, hogy a buszon leejtettem (az amúgy nem éppen vastag táskámmal együtt), miközben levettem a kabátom... És semmi nyoma:)
Ha csak ez kell neki, akkor 2 és fél év múlva majd újra nekieresztek egy badblocks-ot. De nekem ez biztos bevált, strapálható típus:)