Bitcoin bányászat

Fórumok

Sziasztok,

tegnap találkoztam a bitcoin nevű varázslattal, érdekelne bányászok tapasztalata. Pár óra alatt összeszedtem 0.00058080 BTC-t ami hát nem túl sok tekintve, hogy 1BTC = 10USD-vel per pillanat.

Megéri ezzel szórakozni? Gyors számolás után ha vennék 4 darab VGA-t darabonként ~30k-ért akkor kb. 100 USD-t kereshetnék havonta, így nem is hangzana rosszul, de gondolom ez a 4 VGA eléggé fogyasztaná az áramot... Van valakinek tapasztalata, hogy éri meg bányászni, vagy nem is érdemes rá időt pazarolni?

Köszi a segítséget

Hozzászólások

Avass csak be mi ez? mert gondolom nem a fizetőeszköz :D
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

Hash-eket számoltatsz egy "rig"-gel, amik egyediek, és automatikusan érnek egy bitcoin-t. A bitcoin rendszeréről még ha gondolod, jövőhéten beszélhetünk :), engem kicsit érdekel, főleg hogy a rendszere opensource.

Nemrég volt egy tetőpontja a rendszernek, hirtelen nagy pénzmozgás volt az átváltóirodában (abban az egyben :) ), majd pár nap múlva kiderült, hogy miért: lenyomozhatatlansága miatt már fekete pénzmozgásokat fednek is el vele. Ha számoltatsz, ezt tudd, hogy kinek teszed.

Viszont maga a rendszere érdekes, és a mostani válság alatt több, mint esélyes, hogy hasznosítható. Ha valakinek van ötlete, keressen.

hali,
lutri jatek ez nagyon, nem tudhatod hogy par honap mulva hasznaljak-e majd a rendszert.
Jelenleg olyan kis penzmozgas van benne, hogy eltunhet akar egyik naprol a masikra az egesz, a bitcoinok pedig teljesen ertektelenek lesznek akkor.
vagy egesz egyszeruen illegalissa nyilvanitjak a projektet, reven hogy penzmosast segito eszkoz.

Szerintem most már nem éri meg otthon bányászni, eléggé lent van már az árfolyam és magas a difficulty is. Ahogy az utóbbi időben láttam az árfolyam lassan esik lefelé a difficulty meg nő, egyre több idő egy blokkot kiszámolni és egyre kevesebb az értéke. Persze ha kellően durva hardverrel megy neki valaki akkor megérheti, de mivel nem tudni mi hogy fog változni ezért szerencsejáték kb. ebbe komolyabban befektetni.

index.hu/tech/2011/06/22/igy_bukik_el_a_penz_online_forradalma/

--
Unom a szitázását,irodai melót keresek nettó 180 K-tól,iroasztalal,csinos titkárnők közelében... / Hejesirásom köztársosági elnök támogatásával jött létre.
De keresek helyeseniró billentüzetet ís akár.

Az összehasonlítás több helyen is elcsúszott, lásd bizalomra építettnek nevezi a bitcoin-t, amikor a bankrendszer se sokkal másabb, hány bankvezér tűnt el a jogszabályok ellenére nyomtalanul? Államot kézzel fogható valaminek nevezi (az erőszakmonopóliumukra épített államokban mi a kézzel fogható?), és azt állítani, hogy az árfolyamingadozás ellen a clearing house-ok óvnak minket, majd kinézni az ablakon, és látni a mostani összevisszaságot...meredek.

Lassan meg kell majd értenünk, hogy amit most gazdasági rendszer néven felépítettünk több helyen elrugaszkodott az emberi etikai mércénktől, a természet törvényeitől, és sok más alapvetéstől. Én nem vagyok híve a foltozásnak, és tudom, hogy ahogy az exploit IT-ben létezik, úgy a gazdaságban is létező tevékenység, ezért úgy látom, hogy aki a bitcoin-t ilyen érvekkel leírja, kineveti, az nem tud eleget a pénzről, amit mai napokban használ.

(Mondom ezeket úgy, hogy egy bitcoin-om sincs, de nagyon érdekel a téma...)

köszi mindenkinek a hozzászólásokat, maradok a kicsiben bányászásnál :)

már sehogy
----------------------------------------------------------
relaxen und watchen das blinkenlichten

Mivel opensource, minden további nélkül lehet indítani második hálózatot, egy ilyen félig-clearing-house kell csak, aki beváltja dollárra, mert el tudja adni valakinek szintén. Én nagyon erőteljesen elgondolkodnék, hogy kinek jók ezek a számok, amiket legyártottatok.

Ha x évvel ezelőtt kezdted el, akkor megéri. Most már nem.

Felélesztvén a topicot - mivel újra előtérbe került a médiában is a rendszer - hogy változott a fentiek véleménye most, hogy $10 helyett $140 az árfolyam??

De wtf ez a "bányásztad" dolog? Hogy lehet ilyet "bányászni"? Mi mögötte a fedezet? Oké, hogy a mostani pénz mögött se aranyfedezet van már, hanem árufedezet, de valahol a mélyén még van valami minimális értékteremtés. Az, hogy matekolok egy (C|G)PU-val az nemigazán az addig, ameddig nem valami eladhatót teszek.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Bányászni GPU-val ilyen árfolyam mellett sem éri meg. (CPU-val meg ne kezdj neki; 2012 decembertől a blokkokért osztott Bitcoin-ok száma is csökkent, a felére)
Viszont egy ASIC már más tészta... pl. ha kijönne a "BitForce Jalapeno" és tényleg tudna annyit sebességben (Mhash/s) és fogyasztásban, mint amit ígérnek, akkor az megérné.

Ha ezek az ASIC-ok válnak elterjedtté, akkor biztosan lesz vágás... vagy a block reward fog csökkenni, vagy a bonyolultság fog nőni. Vagy is is. :)
A Jalapeno-val pl. évente kb. 3000 USD-t lehetne bányászni mostani körülmények között, ami kb. 250 USD befektetés mellett egész jó megtérülés lenne. De ha pont ebből kiindulva elkezdik a népek tömegével beállítani a bányászatba az ilyen gépeket, akkor túl sok BitCoin termelődne, így elinflálódna a valuta... (szép is lenne venni 10 ilyen ASIC-ot és egész évben nyaralni a 30k USD bevételből...)

Engem a bányászat érdekelne. Azt mondják az okosok, hogy egyedül már nem éri meg, bányásszik "pool"-ban. Na, ezt kivel, mikor, hol érdemes, s hogy megy? Ubuntura (Linuxra) van valami normális "bányászó-program"? Hogy állítom be? valahogy sehogy sem jött össze ebben a fél napban, amit rá szántam...
--
blogom

http://www.bitcoinx.com/bitcoin-mining-software/

Ubuntura cgminer-t egyszerű forgatni, de ajánlott hozzá egy újabb Radeon videókártya (amihez az fglrx legyen telepítve, ne a radeonhd driver).

Pool-okat meg találsz, csak keress rájuk. Átalában 3% körüli jutalékért dolgoznak a pool-üzemeltetők.

Régi topic de idevaló.

Valaki ismer megbízható mining poolt? Ki mit javasol? A btcmine.com-ot próbáltam, de itt valaki lenyelte a megkeresett értékem.

Na újra feldobom a témát. Engem a kispályás üzem érdekelne. Próbáltam belerágni magam a témába, de a legtöbb cikk vagy régi, vagy teljesen ellentmondásos. Szóval még mindig nem tudom eldönteni, hogy lehet-e ebből valami pénzt kihozni. Jelenleg csak egy integrált intel gpu-val rendelkezem, és már régóta esedékes egy belépő szintü kártya vásárlása (20-30k). Viszont igazán nincs rá szükségem, így sajnálom rá a pénzt. Gondoltam ezzel a bitcoin bányászattal valamivel faragni tudok a kártya költségein.

A rizsát félretéve: Van bármi értelme még ilyen kis kapacitással nekiállni a dolognak? Vagy célhardver nélkül a gpu ára se jön vissza mielőtt kipurcan valami a gépben? A villanyszámláról nem is beszélve.

Gyakorlati tapasztalatnak örülnék a legjobban.

Kispályás üzem az nyilván nem a BTC eladásra termeléséről szól, hanem befektetés a jövőbe. 0.05 BTC is lehet értékes 1-2-N év múlva. GPU-t felejtsd el, főleg a belépőszintűt, sokat fogyaszt és nem hoz semmit. Vegyél 1db "AntMiner U1"-et de $50-nél ne adj többet darabjáért. Ez USB-s ASIC, egy kövér pendrive méretű 1.2W-ot fogyaszt darabja, és darabja 2x gyorsabb mint egy, az általad említett GPU-nál 3x drágább GPU. 24 órában üzemeltetve darabja 0.00044972 BTC-t termel naponta, ez mai árfolyamon $10-11 havonta, 3db az talán éppen megtermeli a gép havi áramfogyasztásának költségét, csak ma már nem éri meg megvenni. :) Lehet egyébként túlhajtani is, nem is kicsit, de akkor a hűtést meg kell oldani. Lecsavarozod a alu lapot az aljáról és faragsz rá egy nagyobb hűtést, az alap sebességen is forró. Van aki tízesével HUB-ra dugva olajban úsztatva hűti és túlhajtja őket. De ma már sokat nem érdemes belőle venni mert hamarosan $400 alatt kapható lesz 100Gh/s 55W fogyasztás mellett, ami a jelenlegi nehézségi szinten kb. 0.85 BTC-t termelne havonta (poolban persze, nem magában). Persze mire tavaszra piacra kerül addigra már nem lesz ilyen szép ez sem. Továbbá még ez is csak belépőszint, de emiatt ma már kár USB-s AntMiner hegyekbe beruházni. GPU-ba emiatt meg végképp.