skizoid gmail

Hello,

kinek kellene szolni szerintetek, ha egy gmail-es cimet tevesen azonosit a gmail egy masik hasonloval?
pelda: kovacsjanos@gmail.com cimre kuldott levelek a kovacs.janos@gmail.com cimre erkeznek.
Szolni sem tudok az illetonek, mert a neki irt leveleim nekem erkeznek.
Kosz!

Hozzászólások

Akkor most meselek valamit:

kovacsjanos@gmail.com == kovacs.janos@gmail.com

sot:

kovacsjanos@gmail.com == k.o.v.a.c.s.j.a.n.o.s@gmail.com

sot2:

kovacsjanos@gmail.com == kovacsjanos.mailcimerekuldetemegylevelet@gmail.com

Kapise?

ui: https://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=hu&answer=10313#

up:

"A Gmail a felhasználónevekben nem ismeri fel karakterként a pontokat, így a pontok hozzáadása a Gmail-címekhez, illetve elhagyásuk nem befolyásolja a tényleges célként működő címet; az összes levél Önhöz - és kizárólag Önhöz - érkezik. Röviden:

gipszjakab@gmail.com = gi.psz.jak.a.b@gmail.com
gipszjakab@gmail.com = GIPSZJAKAB@gmail.com
gipszjakab@gmail.com = Gipsz.Jakab@gmail.com
Ezek a címek mind ugyanahhoz a személyhez tartoznak. Ezt saját maga is tapasztalhatja, ha úgy próbál meg bejelentkezni a felhasználónevével, hogy hozzáad vagy elhagy belőle egy pontot. Ekkor változatlanul be tud jelentkezni a fiókjába."

--

http://szolarenergia.hu

nem mondtam, hogy explicte serti (lasd "?" a vegen), csak kivancsi vagyok, hogy mit mond erre. ugyanis:
- a local-part az egy "dot-string" is lehet, annak a definicios feloldasa az en ertelmezesem szerint erzekeny a dot-ok helye're.
- ugyanakkor a szoveges kifejtes az ma'r ezt nem emliti kesobb, csak annyit hogy esete'rze'kenyen(!) kell kezelni.
- ezutobbi dolog meg azt implikalna, szvsz, hogy akkor a dot-ok helye're meg plane erzekenynek kell lennie (legalabbis az eleg furcsa lenne, hogy a kisbetut nem keverheted ossze a nagybetuvel _de_ pontokat azert betehetsz ide vagy oda).
- viszont eximnel meg postfixnel ha jol tudom az a default hogy nem eseterzekeny, viszont nem mindegy hogy hova pakolsz dot-okat. persze 1/ ezek a programok sem etalonok, bar ketsegtelen hogy 2/ nagysagrendekkel regebben leteznek mint a gmail 3/ a net mailforgalmanak a 9x%-a ezeken megy a't 4/ semmi sem garantalja hogy betartjak az rfc-t.

Arról nem szól az RFC, hogy hogy kell értelmezni a local-part-ot, csak arról, hogy hogy kell kezelni. Illetve azt írja, hogy: "However, exploiting the case sensitivity of mailbox local-parts impedes interoperability and is discouraged.". Szóval annak ellenére, hogy case-sensitive-en kell kezelni, nem ajánla, hogy úgy is értelmezze az smtp szerver. Amúgy logikus, hogy az RFC nem foglalkozik az értelmezéssel, hiszen azzal csökkentené a lehetőségeket bárminemű nyereség nélkül.

Szerintem nem lehet létrehozni.

Nekem van olyan g-s mail címem, amiben szerepel pont, mert túl rövidnek találták az 5-characteres nevet...

Kipróbáltam, pont nélkül is be tudok jelentkezni, de fent a fiók címében ilyenkor is írja a pontot, tehát tud róla. :)
Ugyanakkor új felhasználót nem tudok létrehozni a pont nélküli változatra, legalábbis a "check availability" alapján már foglalt.

Kosz, erre nem szamitottam, eleg beteg dolog szerintem.
Azert erdekes a dolog, mert valaki az en g-s pont nelkuli mailcimmel regisztralt a facebookon, es igy en kaptam meg a megerosito mailt, ergo o nem tudta megerositeni a regisztraciot. Ez esetben meddig fog elni a fb fiokja? Van valami idokorlat, ami utan torlodik, vagy hogy van ez? Tudja valaki?
Reggeltem en is a moka kedveert fb-n a pont nelkuli mailcimemmel, es elinteztem a megerositest. Tehat most ki kicsoda? Trefas helyzet.

Valoban ugyanaz, a gmail meg oda is irja hogy (Yes, this is you...)

Vicces, de eleg sok teves levelet kapok en is emiatt, ugye a nevem nem tul egyedi :)

Valaki azt hiszi, hogy a te e-mail címed az övé, ezért ezt adja meg másoknak.

Nekem is van egy ilyen. Valami öreg professzor lehet az illető, mert leendő tanító nénik szoktak küldözgetni mindenféle beszámolókat. Vagy épp építkezésre kapok terveket meg ajánlatot.