Ami nem tetszik az Androidban

Fórumok

Helló!

Pár hónapja van egy Android 2.1-es, mostanra Android 2.2-es mobiltelefonom.
Akadt vele néhány kisebb nagyobb problémám:

Az eredeti programok nem törölhetőek és nem frissíthetőek. Ha tökéletesek lennének, nem lenne baj, de nem azok. Létezik olyan rom ahol ez nincs így?

A naptárban Android 2.2-nél az egész napos elfoglaltságok nem látszódnak, de külön a naptár nem frissíthető. 2.1-ben tökéletesen működött. Ha felteszek egy másik alkalmazást, attólmég a régi naptár nem eltávolítható.

A nagy Ő, Í betűk SMS-nél kb egy sms-nyi helyet foglalnak, míg kisméretű társaik csak egy bájtosak. Erre van valami megoldás?

Nem tudok saját számot beállítani és nem ismeri fel a sajátját így a saját névjegykártyámat idegennek mutatja, az általam küldött sms-eknél nem az én pofázmányom hanem egy szürke ikon jelenik meg.

Lehet ezek apróságok, de nagyon zavaróak. Van egyik-másikra okosság?
Köszönöm!

Hozzászólások

A házilag készített romoknál tudod törölni a gyári appokat, vagy ha a rootolás nem járható akkor pl a LauncherPro el tud rejteni appokat a menüből.

Smsre az ingyenes handcent sms és hozzá a magyar kiegészító vált be nekem. Automatikusan "gsm abc"-síti a magyar ékezeteket, így nem kell azokat unicode-ként küldeni. Beállítod alapértelmezettnek és használhatod. Tudom, attól még a gyári ott marad... én ezzel együtt tudok élni, elég sok belső memória van a telómban.

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

Milyen telefon? Egy ideig én is szenvedtem a gyári rommal, aztán pattintottam rá főzöttet.

A 2.2-höz képest a 2.3 nem hoz annyi változást, hogy érdemes legyen egy stabil, jó ROMot flesselni. Nekem a Hero -ban először Cyanogen Mod 6.1.0 volt, amit lecseréltem 7.1.0 RC1-re. Sok változást nem hozott. Kicsit csicsásabb, szebbek a menük, de gyorsabb nem lett a készülék.
--
TH

Ja, meg hogy nem tudok külön hangot beállítani sms-nek és e-mail-nak (gmail) mert csak Notification ringtone-van.

Miért nem lehet őket törölni:

- a /system könytár alapértelmezésben read-only-ként van felmountolva
- ahhoz, hogy kézzel frissíts, root-olt telefon kell, ahol írhatóként mount-olod fel a /system-et és átírod rajta az apk-t. A market update-manual-ként jelzi ezt.

Gondolom nem érdeke a gyártóknak, hogy a felhasználók frissítgessenek, utána meg hívogassák a support-ot ha valami nem megy, nekik meg esélyük se legyen reprodukálni.

"A nagy Ő, Í betűk SMS-nél kb egy sms-nyi helyet foglalnak, míg kisméretű társaik csak egy bájtosak. Erre van valami megoldás?"

Ennek van bármi köze az androidhoz?

Ha felveszek egy új kontaktot, akkor választanom kell, hogy a telefonra, vagy a SIM-re kerüljön. Ha a SIM-re teszem, akkor nem látszik a névjegyek között.

Ébresztőnek be lehet állítani tetszőleges zenét, de a hangerőt már nem lehet állítani.

Milyen telód van? Szerintem érdemes lenne egy főzött ROM-ot kipróbálnod. Nekem kb. egy hónapja van egy ZTE Blade-em, teljesen meg vagyok vele elégedve. Mikor hazavittem, az volt az első, hogy root-oltam és ment rá a Cyanogenmod. Úgy faragom a rendszert ahogy nekem tetszik.
Egy root-olt telón, minden alkalmazást lehet törölni (csak ésszel).
Marketen ill. nem akarom reklámozni a warez oldalakat, de minden megtalálható, amire szükséged lehet.

Neked mennyi ideig bírja a ZTE Cyanogenmoddal egy feltöltéssel?
Nekem 1 óra alatt 10%-ot esik az akksi töltöttség úgy hogy semmi nem fut, képernyő kikapcsolva, wifi, bluetooth off, nem telefonáltam rajta. :O

Tetszik nagyon a custom rom, nade ilyen akksi idővel... A gyári rom 24-32 órát elbírt egy feltöltéssel, nyúzás nélkül.

Ami nem tetszik: hangtárcsázáshor nem lehet egyedileg "rámondani", és hangvezérléshez nincs magyar...

Azért gyorsan tisztázódott, hogy nem az androiddal van a baj, hanem a zte blade-el.
Nálunk nincs probléma a HTC desire-el, és a Motorola MS2-esnek is csak a beépített zenelejátszója fagyasztja a telefont, a többi nem. A lányom X10 minije is jól muzsikál, csak már panaszkodik, hogy kicsi a képernyő. :)

Nekem LG GT540-em van. Elégedett vagyok vele.

Azért nem frissítettem 2.1-ről, mert a magyar fordításban nem bízom és lehet, hogy hirtelen idegennyelven kezd majd dumálni. Gondolom az LG a 2.1-es fordítására odafigyelt, de az update sosem biztos.

Én ilyen irredenta, rasszista náci vagyok és a telefonom csak magyarul beszélhet hozzám.
:)

Jó minőségű magyar fordítást szeretnék. Nemzetközi nyelv az a magyar.

A Kanadai határon órákon át cseszegettek marhaságokkal, hogy hajléktalan vagyok-e, meg rettegésben élek-e otthon Magyarországon, meg hogy van-e pénzem kajára (business class-on repültetett a munkahelyem),...

Ezt addig csinálták, amíg magyarul azt nem mondtam, hogy "Picsába ezekkel a seggfejekkel, komolyan örülnék, ha hazatoloncolnának erről a szar helyről".

Ezek után 5 perc múlva már mehettem. Lehet, hogy a hivatalnok beszélt valamicskét magyarul, csak úgy csinált, mintha nem tudna.

:)

Általában a beépített zenelejátszókat eleve hanyagolni kell, és kipróbálgatni a marketről ezt-azt. Most, hogy a DeadBeefnek van stabil változata, egyből átnyergeltem rá, habár a PowerAMP-t is megvettem. Nagyon szépen szól, semmi csicsa, alig terheli a procit, memória foglaltsága is minimális, aksi is biztonságban van tőle.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.