Rendszergazda - mennyiért ?

 ( kovacs149 | 2011. július 15., péntek - 23:07 )

Sziasztok,

segítenétek beárazni a következő állást ?

- rendszergazdai feladatok - kereskedelmi cég - Windows-os környezetben kb. 60-70 munkaállomás, MS SQL szerver, vállalatirányítási rendszer piszkálgatása, scriptek írása, kisebb fejlesztések,
- hardveres javítások, elavult gépparkkal , alkatrészbeszerzés, csak arra költenek amire feltétlenül muszáj stb.
- munkaidő 9-17-ig, reggel 6-tól 9-ig és délután 5-től este 11-ig ügyelet, szombaton is, legyél telefon és internet mellett folyamatosan, géppel hogy be tudj avatkozni ( mert be kell sokszor )
- felhasználótámogatás A-Z-ig
- egyszemélyes állás, helyettesítés nincs, 3 napos hétvégére, rövid szabira beugró ember van, de ő sem mindig ér rá, szóval inkább ne tervezz előre semmit.....

Köszi !

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem elsőre ez jutott eszembe erről: nincs az a pénz!
Másodjára meg: habááár, talán van az a pénz. :)

"- munkaidő 9-17-ig, reggel 6-tól 9-ig és délután 5-től este 11-ig ügyelet, szombaton is, legyél telefon és internet mellett folyamatosan, géppel hogy be tudj avatkozni ( mert be kell sokszor )"

hosszú távon van olyan ember aki ezt bevállalja? Ha szigorúan betartod, elintézni se tudsz semmit, nem hogy elmenni nyugiban kajálni, moziba, stb...

Én pl. hivatalosan most ilyesmit csinálok, csak nem 9-17 között, hanem 7-16 között meg nem +3-4 órás ügyelettel, hanem folyamatos 24 órás ügyelettel, és egészen boldog vagyok vele.

A dolog gyakorlati oldala az érdekes: eddig idén háromszor hívtak fel munkaidőn kívül, ebből az egyik esetet 2 perc telefonnal tudtam elintézni, egy másik esetben nem volt annyira sürgős a dolog, és másfél óra múlva kattintottam kettőt a számítógépen, a harmadik esetben meg egy előre várt világvége lett a cégnél és egy vasárnapot benn dolgoztam.

Ez így nekem bőven belefér a világképembe egy nagyon jó munka kapcsán, nameg az ügyeleti pénz sem rossz ám.

Hétvégén is van a 24h -s ügyelet?

A 24 oras ugyelet nem veszes. Akkor az, ha mindig te vagy soron

és internet mellett folyamatosan, géppel hogy be tudj avatkozni ( mert be kell sokszor )

En ezt tartanam a problemak gyokerenek. Nagyon ugy tunik, hogy itt csak a toldozgatas-foltozgatas divik a fixalas helyett, es ez bizony baj.

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

Amit írt abból az jött le hogy ő egyedül viszi. :)

Én ugyan még nem csináltam ilyesmit (ügyelet) abban a formában hogy rengeteg ügyfél van és általában minden hülyeséggel felhívnak, de van rokonom aki igen, és ahogy visszaemlékszem mindig várta a következő hetet hogy ne ő legyen soron, mert ha már csörrent a telefonja rajta volt a para hogy vajon hol és mi történhetett, na meg nyugiban sehova nem tudtunk elmenni, mert ott volt benne az hogy "de mi van ha hívnak és mennem kell?".

Egy szoval jellemeznem ezt a munkat: MAGYARORSZAG

Tipikusan. Az összes ilyen cégnek azt kívánom, hogy minél előbb dőljenek be, a tulajdonosok meg húzzanak a dutyiba, mert oda valók. Szélhámos csőcselék.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

+

+1

Desktop support munkakorben?
Valaszolok helyetted: nem.

Akor kar osszehasonlitani a kettot:)

tompos

Valóban nem desktop support, ahhoz nem értek :-) (a desktop alatt windows xp-t szoktak érteni, ahhoz meg nem is nagyon akarok érteni)

Ha fizetik a heti 128 óra készenlétedet (nem ügyelet, ugyanis ügyelet esetén a munkáltató mondja meg, hogy hol kell lenned, készenlét esetén meg nem) a törvényes 20%-kal, akkor csináld...

Igazad van, készenlétről van szó.

Nekem elsőre ez jutott eszembe erről: nincs az a pénz!

+1 :-)

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

Családdal felejtős. Család nélkül, ha nincs más meló, akkor vedd elő a zsírkrétát, ehhez már a vastagon fogó ceruza kevés. Ahogy többen is írták, ez inkább kétemberes dolog kellene, hogy legyen ebben a formában.

Mázoló ecset...

"Az alapszabadság egynegyedét (ha a dolgozó már legalább három hónapja dolgozik a munkáltatónál) a foglalkoztató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni. A munkavállalónak ezt a kérését a szabadság kezdete előtt legkésőbb tizenöt nappal be kell jelentenie. A szabadságot kettőnél több részletben csak a munkavállaló kérésére lehet kiadni."

Persze csak ha normál munkaviszonyról beszélünk. :) Azt is gondolom sejted, hogy semmire sem lesz ideje a T. "szerencsésnek" csak foltozgatás lesz egész, amíg egy szép napon vagy a hw vagy az idegek nem mondják fel a szolgálatot.

Ez az a munka, amit nem szabad elvállalni, ha az ember nem akar megőrülni. Ha nagyon kell az állás, akkor elvállalod olcsóért, és egyből keresel tovább.
------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

+1. Ez tényleg a nincs-az-a-pénz kategória.

Ha csak Linuxok lennének, akkor van az a pénz.

Ajánlott tanulmányozni, mit ír a Munka Törvénykönyve - hiszen a szakmánk szeretetén túl emberből is vagyunk, kell nekünk is a szabadság:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200022.tv

Kedvcsinálónak két apróbb dolgot kirántottam, de érdemes végigolvasni az egészet.

A teljes munkaidő

117/B. § (1) A teljes munkaidő mértéke napi nyolc, heti negyven óra.
(3) A teljes munkaidő mértéke - a felek megállapodása alapján - legfeljebb napi tizenkét, legfeljebb heti hatvan órára emelhető, ha a munkavállaló
a) készenléti jellegű munkakört lát el;

129. §
(2) Az ügyelet és a készenlét időtartama alatt a munkavállaló köteles gondoskodni a munkára képes állapotának megőrzéséről.

Azaz hétfőtől péntekig vállalt napi 12 órás készenlét, amelyből adott esetben 8 órát le is dolgozol, pontosan ki is merítette a munka törvénykönyvében leírtakat. Hétvégére ekkor már nem téged oszthatnak be - hiszen ellenkezik a hazai törvényekkel.

Vagy rosszul értelmezem a Munka Törvénykönyvét?

Ez így konkrétan törvényellenes... :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Mivel árat senki nem mond ezért köpök valamit. :D Azt nem mondtad, hogy alkalmazott leszel, avagy inkább erről is számlát szeretnének...

Alkalmazotti státuszban: Amit te szeretnél, 300-400.000 nettó, amit ők akarnak adni, 120 nettó. Középútban én a 300-ra hajaznék. Ha mindezt számlásan szeretnék megkapni. A nettó értékeket szorozd meg az áfával, +75% mert kb. ennyi el fog menni neked a könyvelőre és egyebekre.

És ezért meddig vagy hajlandó szívatni magad? Mert az egy dolog, hogy masszívan törvényellenes, de így gyakorlatilag az egész életedet a cégre teszed fel. Ebben az ember előbb-utóbb kiég. Ilyen intenzitással sztem fél év alatt.

Ha erre találnak embert 120 nettóért az szerintem azon nyomban jelentkezzen be valamilyen kivizsgálásra. :)

A 400e nettó reális lehet, de ezt olyan embernek tudnám elképzelni akinek se barátnője, se családja, se barátai, se ismerősei, se kutyája, se macskája nincsen, és nulla szinten van igénye arra hogy néha a melón kívül mással is foglalkozzon... ilyen ember meg ugye nincs, vagy igen? :)

errefelé ennyi pénzért bőven van :<

Ubuntu 10.04, Thinkpad x61s

Ne már... 120 nettót egy bolti eladó is keres, és nem kell érteni semmihez.

A másik fele, hogy van olyan cégvezető aki az IT supportot felesleges pénzkidobásnak nézi, és ott akar a legtöbbet spórolni. De aztán ha leáll a szerver 1-2 órára, mert suttyó fizetni, akkor az kemény milliókba kerülni neki termelés kiesésben.

Igen sajnos egy butább cégvezető így gondolkodik: minden jól megy, az IT egész nap csak üldögél, egy csomó pénzért... minek vannak itt?

Ha mindent jól beállít az ember, mások csak azt látják, hogy semmi gond nincs, kár az IT-ra költeni...
Ezért kell néha kisebb nagyobb gondokat okozni, hogy szükség legyen ránk :)

Ertelmes ember reportol.

tompos

Máshol dolgozunk, más környezetben...

Az lehet, de fővárosban erősen más a helyzet mint itt vadkeleten.

Ubuntu 10.04, Thinkpad x61s

120 netto az mar boltvezeto helyettes kategoria.

Tyrael

Én csak az ismerőseim közül tudok meríteni, az egyikük egy plázában volt üzletvezető helyettes, nettó 150-ért, a teljes összegre bejelentve.

Még a boltvezető se kap többet 90 nettónál. Tudom, mert van ismerős körben boltos dolgozó a "jó szomszéd" üzletláncnál, és mint kutya 8 órás alkalmazott havi 62-69 között keres. Jah a túlórákat meg egy csokor virággal szokták jutalmazni, vagy 6-9 hónap közötti kifizetéssel úgy, hogy kb megkapod a 10%-át...

Emlékszem Spar-os ismerős mesélte a sztorit. Lejöttek valahonnan a skandináv régióból megsasolni az üzletet, és kérdezgették az alkalmazottakat, hogy itt Mo-n mennyit lehet keresni.
Ismerős: 4-5 ezer.
Skandináv: Az egész tűrhető órabér.
Ismerős: Ez egy napibér. Egy jobb nap bére. Általában 3-4k.
Skandináv: Mennyi? Nálunk még a takarító is 1-2 ezret keres óránként.

No comment.

nekem a noverem dolgozik eladokent miota befejezte a sulit, most mar mint boltvezeto helyettes, nem keres annyit mint amit gdudas mondott, de valoszinuleg boltra valogatja.
az biztos, hogy kinai uzlet, cba, match, spar-ban nem fizetnek ennyit.
nyilvan egy tesco uzletvezeto vagy egy gucci boltban dolgozo elado megkereshet tobbet is, sajnos ott picit nagyobb a tuljelentkezes, meg az ismerosi alapon valo bejutas valoszinusege.

Tyrael

Azt is elmondtak, mennyi a rezsije a skandinav takaritononek ehhez?

tompos

Valószínű, hogy nem annyi a rezsije, hogy azért éhen haljon...
Vajon mennyi egy itthoni takarító órabére?

Takarito
1500-2000
Takaritono
1250-1750

Feketen mifelenk, allando a hiany:(

Ez nettó vagy bruttó?
Merre vagy?

Netto.
Ny-Magyarororszag.

Ejha. :)
Komolyan??
Én az IT-ban dolgozom, az órabérem kiszámolva kb nettó600...
Azt hiszem munkahelyet váltok...
Ennyiért még költöznék is, ha megírod, hogy milyen/hol stb h meló pm-be...

Nem azert, de BP-n meg diakmunkabol is ki lehet hozni az 1000-s orabert komolyabb megeroltetes nelkul, IT-n belul. Anno en is 1200-rol kezdtem 3 eve.

----------------
Lvl86 Troll

Pesten kb. 2 éve 800-1000 forint - kézbe - volt a takarítónők órabére. Azoké, akik magánházhoz járnak takarítani heti pár alkalommal.

Bár ha ezek az árak így felmentek, akkor lehet h tényleg másik állást kell keresnem.

joval kevesebb (altalaban konvergal a minimalberhez), esetleg valami nagyon igenyes szallodaban tudok ilyesmit elkepzelni

Nalunk ehen halnak? Nocsak, nekem ez uj.

tompos

Mesélj, itthon mennyiből lehet megélni?
Mondjuk legolcsóbb albérlet 40+rezsi kb 70-80ezer
Kaja: minimum 30ezer
Ez 110ezer, és csak vegetál, nem költ tömegközlekedésre, se semmire. (gyógyszer, ruha, stb)
Tehát kéne neki egy 650Ft-os nettó órabér (heti 40 órás melóban).
Ez kb bruttó 160ezer Ft.
Kíváncsi lennék, hány takarító kap ennyit vagy még többet?

Nos persze az az igazság, hogy aki havi 300-400ezret költ, az nem tudja elképzelni, hogy mások havi 200ból is megélnek, s aki havi 200ból él, az meg nehezen tudja elképzelni, hogy hogy csinálja egy nyugdíjas havi 60ból.

Akor egyben meg is valaszoltad a kerdesed, igaz?

tompos

Nem... feltettem egy kérdést, hogy hány takarító kap meg ennyit?

a skandinav joleti allamokat ne kerevjuk ide, svedek pl. rajottek, hogy nem jo nekik az Euro, igy muszaj olyan inflcaiot generalniuk, hogy ne kotelezzek oket az Euro bevezetesere. Inflacio az meg ugye emeli a termelekenyseget es csokkenti a munkanelkuliseget, igy a munkaltato helyett a munkaeronek kedvez (illetve a fizetokepes kereslet novekedesen keresztul a munkaltatonak is)

Ismerős, 18 éves pénztáros srác Sparban 80 nettoért dolgozik, gyakorlatilag a 115-125 minden hónapban megvan.

publikus hogy hogyan?
amennyi infom van az alapjan Sparban sem (meg nagyjabol sehol) nem fizetnek tulorapenzt, tescos ismerost arra akartak ravenni, hogy munkaido lejartaval meg setalgasson kicsit az aruhazban es hordja vissza amit az emberek elhordtak/szethagytak.
szabadidejeben, napi 1-2 oraban.

nyilvan ha belenyul a kasszaba, akkor ez lehet magyarazat, de azzal azert csunyan meg lehet bukni, meg nem is mindenkinek fer bele az etikettbe.

Tyrael

Azt te csak hiszed... Minimálbér + külön borítékba még 10-20k ha szerencséje van. + Esetleg a borravaló, ha elteheti....
Egy rezidens keresi az említett 120-at.
--
Discover It - Have a lot of fun!

nem keres az annyit, esetleg ha jo a jutaleka. De tenyleg vallalhatatlan a munka olyan 250-300 alatt, inkabb 400 a realis, csak annyit nem fognak akarni fizetni leiras alapjan, hiaba er annyit a munka (es alapbol egy get-a-life tipusu embernek ajanlott job)

Akkor arazzuk be 400-ra, es elosztom ket 120-asnak, a maradekbol meg, nem csinalok semmit. Ingyenpenz. ^^

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Ideális esetben reális a 300, de ha itt maradunk a Földön, akkor azt kell mondanom, nagyobb rendszer nyesztetésére sem adnak 200-250-nél többet. S a gyanús, hogy egyedül fogja vinni, tehát ne számítson horribilis összegre, mert ha lenne ennyi pénz, akkor két ember lenne ezen a pozíción...

Egyszeru. Annyit kell kerni, hogy abbol be tudj szervezni meg 2 embert. :)

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Fejenként 150-200k nettót fizetnék ezért, de semmiképpen nem egy, hanem két embernek.

Tehát akkor naponta van 7 szabad órád, amikor alhatsz.
Gondolom akkor betegen is kell menni dolgozni, meg 1-2 naposnál hosszabb szabadság sincsen. Érdekes elképzeléseik vannak a munkaadóknak.

jelenleg a munkaadok diktalnak, nincs munkavallalohiany a munkaeropiacunkon, hidd el, talalni fog erre embert (de milyet?)

dehogynincs hiány, csak nem globálisan, hanem részterületeit tekintve.

Én már csináltam ilyet, de nincs az a pénz, amiért újra bevállalnám.

Amúgy min. nettó 200k + 25% az ügyeleti időre + ha dolgozni kell az ügyeleti idő alatt, akkor túlórának minősül(120%). Így kijöhet kb nettó 300. Ez lenne a normális, a gyakorlat viszont azt mutatja, hogy ilyen cégeknél örülhetsz ha megkapsz 150-et.

ha dolgozni kell a készenlét alatt az nem túlóra, hanem rendkívüli munkavégzés, amit időponttól függően 50% vagy 100% pótlék illeti meg. Ügyeletre 40%-ot kell fizetni, készenlétre húszat.

Hehe, pedig én is vállalok készenlétet, de én úgy tudtam, hogy 25%:) A rendkívüli munkavégzésnél(mi ezt is túlórának hívjuk) viszont tényleg 50-100% a pótlék.

Egy két éve még valóban annyi volt, pár éve csökkentették.

A rendszergazdáink 450k nettot kaptak bejelentve és nem kellett a fentiekben vázolt "munkát" csinálniuk. 8 óra volt benne, meg felváltva voltak telefonügyeleten (32 brand szervert felügyeltek, amit ők konfigoltak teljes mértékben). 5 év alatt egyszer kellett egyiküknek kimenni, mikor egy épület felújítás során elnyeste az egyik talicskás szaki a falból előbukkanó "kerti lengőkábelt".

Fenti munkát nyilván végezte eddig valaki és nyilván most kell új ember. Át kell gondolni azt, hogy fizetnek-e rendesen, vagy nem. Át kell gondolni azt, hogy akarnak-e működő IT rendszereket (ha lefoszlott ócskavasakon fut a rendszer, akkor nyilván nem annyira). Fizetgetésért tapasztalataim szerint az emberek csak dolgozgatnak.

Azt lehet tudni, melyik cég ez, és hol van ?

Ubuntu 10.04, Thinkpad x61s

Noname, multi, Budapesten, a szerverekről szolgáltatást nyujt jogi szektorban. Én már nem veszek részt benne. Pár éve egyébként sokkal mérsékeltebben fejlesztik a hw parkot, de azért még így is odafigyelnek, hogy évente le legyen cserélve 2-3 szerver ami indokolt. A rendszergazdák sem kaptak fizetésemelést 4 éve, de nem panaszkodnak, mert a 450 piacképes ma is azért amit csinálnak.
Ma már nem olyan családias, mint régen, de hát ez van. 2007-ben a multi tulaj úgy döntött, hogy közvetlenebbül beleszól a dolgokba, hogy "csökkenjenek a költségek". Gondolom kitalálható, hogy a költségek nem csökkentek, csak a vasakra fordított pénz csökkent, meg az éves fizetésemelés maradt el. Mindenesetre ez a jelenlegi gépparkkal és fizetésekkel még 3-5 évig elmegy, aztán legfeljebb döcögőssé válik és felmondanak a srácok.

Azért a 450 nettó még 5 év múlva is jó lehet, de lehet csak én vagyok másik világban. :)

Ejha :)
Ha van üresedés, dobj egy pm-et :) én nettó200ért is vállalom :)

Ez tipikusan szomszéd Pistike állás, akinek nagy a dumája, nincs szaktudása, de semmi pénzért elvan, mint a befőtt, és mindig mindent megmagyaráz, ahelyett, hogy megoldaná. És mindenki hisz neki.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

ezt jol megfogalmaztad :)

Meg ne írd, még véletlenül se! Tudni sem akarom!
A tudatlanság boldogít.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Csak én érzem úgy, hogy ezek amolyan "magyaros" körülmények?
Gondolom minimálbér és a túlórák nem fizetése is belefér simán.

Reális fizetésmegjelölést szerintem ne várj, mert ez az egész, amit itt leírtál, az sem reális.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Ahogy ebből következtetek a cég milyenségére, bruttó nyolcvannál egy forinttal se többért.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Lazán kapcsolódik: az itt felháborodottan méltatlankodó bubuntu adminok közül egyet se hívnék be interjúra. Mármint a takarítói álláséra. Se.

Azért mert tudod hogy nettó 120-ért se ezt, se azt nem vállalnák el? :)

Cicabogar, ezt meg egy "bubuntu" admin se vallalna el ennyiert, amugy meg kosz, h ennyire lenezel itt mindenkit, es azt gondolod, h next next finish adminok jarnak ide a billentyuzetet koptatni. Hazankban ha gephez kell nyulni admin szinten, annak a bere nem ebben a kategoriaban van (normalis ceg eseten).

Ellenben az a teny, h vannak emberek akik kenytelenek elvallalni az ilyen es ehhez hasonlo melokat a fentebb leirt feltetelek mellett az a tobbi szakmabelire nezve szomoru, es hatranyos helyzetu, mint ahogy azt mar tobb topicban masok is leirtak. Szerintem inkabb kicsit gondolkodj el azon, h 120kbol milyen modon lehet megelni, es ha ez neked megfelelo, akkor jelentkezz, biztos hosszutavon kifizetodo lesz szamodra.

Szoval szerintem neked itt most "cuti bre"!

Felelossegteljesen nem lehet ellatni egyedul hosszu tavon.

Ez alapjan ket lehetoseged van:

1. egyedul akarod vinni
a, meg akarod kapni: ~250-300K + AFA + mobilnet + telo + laptop, mert mas hasonlot fog mondani
b, nem fontos annyira, hogy megkaptad, mert ha nem jon be, attol meg nem maradsz ehen: az osszeg modosul 500K+-ra

2. felveszel egy alkalmazottat (lelkes egyetemista)

Egyebkent ez a legyel mindig elerheto igeny a valosagban nem igy szokott kinezni, konkretizalni kell az ajanlat adas elott a felteteleket.
Mindenesetre ovakodj a torpetol.

tompos

Ez olyan "naap" állás... (nincs az a pénz...).
De ha nézzük, hát számoljunk picit... heti 5*8 munkaóra, heti (3+6)*5 óra készenlét (jogilag készenlét, mert bárhol lehetsz, az ügyeletet a munkahelyen töltöd), illetve szombaton ha jól számolom (6-től 23-ig) 17 óra szintén készenlét. 40 óra meló, 62 óra készenlét, ez felszorozva 168 óra meló, 264 óra készenlét, ez utóbbi ugye 20%-kal számolandó, azaz 168+53 órával számolj havonta alapesetben, azaz ha a készenléti időben nem kell csinálnod semmit. Ha kell, akkor az az idő teljes órabér+50% díjazással számolandó hét közben, hét végén meg a teljes órabér+100%-kal. Lehet, hogy az éjszaka igénybe vett készenlét is így számolódik).
Heti átlagban számoljunk 4 óra hét közbeni, és egy óra hét végi igénybe vett készenlétet, az plusz 4*1.3+1*1.8 plusz órának számolható, ami egy hónapra felszorozva (7*4.25) nagyjából 30 plusz óra:
168+53+30=251 óra. Ebből, meg az elvárt órabérből kiszámolhatod, hogy menny az annyi, ami alá nem vagy hajlandó lemenni.

Mint leirta, nem lehet barhol, net kozelben kell lennie.

tompos

Netközelben bárhol lehet. Arról szól a szabály, hogy készenlétben, ha szükséges, kellően rövid időn belül fel tudja venni a munkát. Egy készenlétes orvos pl. a munkahelyétől x időnyi utazásnál távolabbra nem mehet.

A barhol az barhol, a netkozel nem barhol. Melyik resze nem ertheto?:)
Vagy te ismered azt a 3g szolgaltatot, amelyiknek kozel 100%-os lefedettsege van akar csak Magyarorszagon is? Ha igen, melyik az? Atvonulok hozzajuk.

10x

tompos

A bárhol az valóban nem bárhol, hanem ott és olyan állapotban, hogy meghatározott időn belül fel tudja venni a munkát. Az ügyelet esetén viszont a munkáltató explicit megmondja, hogy például a munkahelyén legyen a megadott időszakban. Javaslom utánaolvasni, és nem kocka módon értelmezni a szavakat, mert úgy fogsz járni, mint a viccben a hajmosással :)

En?
Ez az ugyelet vs. keszenlet nagyon bekattant nalad. Csak javitottalak, de bocs..:)

tompos

Anno nagyon alaposan utána kellett járnom, hogy mi, mit jelent, mire, mi jár (a számon kívül). Leegyszerűsítve ügyeletben a munkahelyeden kell lenned, készenlétnél meg nem.

Nem tokmind1? Nem lenyeges, leirta mi kell.
Hivhatod helyesen vagy helytelenul, latja az ember, hogy mire van szukseg. Vmiert neked tenyleg bekattant a dolog, a lenyeg felett viszont elsiklottal (keszenletben sem lehet akarhol).

tompos

"kozel 100%-os lefedettsege van akar csak Magyarorszagon is"

thuraya :)

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Hat ha 3G nincs is mindenhol, de EDGE esetleg GPRS szerintem mindehol van, pl. a T-Mobile -nál...

Es mar ilyen is van, mondjuk ez egy nagyobb, 6 ezres telepulesen http://www.speedtest.net/iphone/130413885.png

Innentől kezdve viszont (természetesen) a cég adja a laptopot, a mobilnetet, a laptoptáskát, etc.

Linux oktatás

nincs laptopod? tasi is kéne? jajdeédi, majd értesítjük

Cicabogar, ha egy melot elvalalsz, akkor az altban nem arrol szol, h te adod hozza az infrastrukturat, vagy ha megis, akkor azt igen jol megfizetik.
Kocsim nem kene, h azzal intezzem a ceges ugyeket (fektessek be 3M hufot mas cegebe, h meg en dolgozzak, vicces lenne)? Te is vmi edi gyerek lehetsz, de inkabb zard be a "szlovak" szekhelyu ceged, mielott meglatogat a NAV :P

errefele "szlovakiaban" megnyulik az ember arca mikor jonnek interjura a jd3-tipusu gyerkocok azzal, hogy "haaat laptokom az ugyan nincs de ubuntut mar lattam"

na es csehszlovakiaban meg a fizetest is a dolgozo hozza? :-)

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

Kicsihuszar, neked ubuntu fetised van? Apad ubuntu cd-vel kergetett az asztal korul, amikor hulyesegeket irkaltal a forumra? Tuti, h mar egy ubuntu telepitesnel megbuksz, es most itt eled ki magad, h behozol egy extra temat abba a topicba, ahol erro szo se volt. Miert nem inkabb az ubuntu.hu forumaiban probalkozol? Esetleg onnan is mar kitiltottak? :) Hanyadik regisztraciodat fogyasztod?

Ha te az vagy akire én gondolok (ha nem, az se baj), akkor a helyedben lehet hogy sürgősen visszavennék az arcomból.

igen, az. módfelett vicces is :)

hangod van, de nem latom mogotte az embert

sajnos a hozzaszolasa nem log ki ebbol a szalbol.
ahogy a tied sem.

Tyrael

miert is?

Nyilván mert nagy az arcod, gondoltam ne minősítsd magad tovább.
A privát üzenetedre pedig nem válaszolok, csak annyit, hogy látom azzal se vagy tisztában, mit jelent a pattogás szó, mert akkor nyilván nem használtad volna... (gondolom a "miert pattongsz itt nekem" azt akarta jelenteni)

?

1. elvileg te ismersz, es ez alapjan beszolsz nekem, akkor aruld mar el, h te ki vagy

2. mi kozod van ehhez a szalhoz? hol erezted megszolitva magad?

1. sehol sem írtam hogy ismerlek, nem is szóltam be, ahhoz meg hogy ki vagyok, semmi közöd
2. ez egy publikus fórum, nem tudom, tudod-e mit jelent

ha megszolitasz, akkor vallald az arcod, mert igy csak hang van, ember nincs, ezen felul olvasd vissza, amit irtal: "Ha te az vagy akire én gondolok". ezek alapjan te vegyel vissza az arcodbol, de ha gondolod folytathatjuk szemelyesen is, mert szvsz senki nem kivancsi a mi kis vitankra.

persze, publikus forum, ahol te beszoltal nekem, es ugy tunik, h ez a max skill, amire kepes vagy, mert eddig keptelen voltal megmondani, h mi alapjan jottel ezzel az arcodkodassal, hiszen te nem voltal szemely szerint megszolitva, ezen felul nem hiszem, h olyan hangot utottem volna meg veled, amire a te kommented volt a valasz. gondolkodj el ezen kicsit...

A KÁRTYÁDAT JD3!!!!

?

:( neked ezt fejből vágnod kellene

nem vagom, de van 1 otletem, szeptembertol ugyis raerek, szoval fussunk ossze egy kolara, es ott kifejtheted a velemenyed. remelem bp-i vagy

meg mindig varom a valaszod, h miert is kene visszavennem az arcombol? miert is irigykedsz?
minositeni pedig te minosited onmagad, ez itt jol lathato

Pont az ilyen megnyilvánulásaid miatt írtam, hogy vegyél vissza. Ha nem én, akkor majd valaki más írta volna. Nem tudom, hogy jön ide az irigység, nem értem mire kellene irigynek lennem.

nem ertesz te semmit, csak beszologatsz, sebaj, majd kinovod v .....

Jólvan.

A laptop egy kib*szott divat lett, mert egyesek megtehetik...

Mindegy, nincs kedvem, se időm erről most oldalakat írni :(((

Linux oktatás

Tegyuk fel, van. Sajat. Az azt jelenti, sajat. Namost, ha az enyem, szeretnem barmikor reszegen barmifele feleoseg nelkul elhagyni egy kocsmaba, mondjuk ugy, hogy nincs rajta semmi ceges adat.
Remélem erted. A munka munka, a maganelet meg a maganelet. A dolgaim az en dolgaim, a ceg dolgai a ceg dolgai. Nem szerencses keverni, legalabbis az en "ertekrendem" szerint.

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

És igazad is van.
Bicskanyitogató, ha egy állásajánlatnál saját autót kérnek és bsznk fizetni a használatért. Laptop detto.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Ha bicskád van, ám laptopod nincs, akkor alighanem rossz helyre pályáztál :/

Az lehet...
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

miert nem mashol keresel magadnak embert? ezek a szellemes beszolasok unalmasak.

(Szerintem, talalnak "bicskat" ami dragabb, mint egy laptop.)
Ez egy dolog, ami latszolag a penzrol szol. Namost, a ceges laptop _munkaeszkoz_, annak minden elonyevel, mind hatranyaval egyutt. Olyan, mintha komuves melle segedmunkasank csak akkor mehetnel, ha van sajat talicskad, vakolokanalad, mi tobb, ebben az kontaktusban talan meg a teglat is neked kellene vinned.
Es emiatt nem a penzrol szol. Hanem arrol, hogy akarnak-e munkaeszkozt biztositani. Ez akarat kerdese. Ha nem akarnak, akkor minek vele foglalkozni? nem szakembert keresnek, hanem Pistiket, aki olcso.
(Mihez kepest olcso? lehet, hogy negyedannyit ker, mint egy "specialista" de tizszer annyi ideig tart amig megcsinalja, ha tenyleg megcsinalja "jol". )
Szerintem, ez egy nagyon nagy problema a IT szektorban, kulonosan magyarorszagon, hogy olyanokat keresnek, akik olcsok, nem olyanokat, akik jok.
(mikozben a fonoknek kell office-re a 300k-s gep...)
// ezek szigoruan az en gondolataim. //

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

szerintem a "kontextus" szót kerested :)

És tényleg. Köszönöm a helyreigazitást.
Elirtam. :)

semmi baj.
ilyenekkel próbálom ellensúlyozni a kisebbségi komplexusomat.

de biztos vagyok benne, hogy többször nem fogod elírni.

(mai jó cselekedet megvolt.)

Természetesen, nincsen semmi gond, hétfő reggel 8ra jöhetsz be az irodába, adunk egy celeron 300-at. putty is lesz rajta. El tudod látni a feladatod? :)

Ha putty van rajta, akkor nem :P
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Amenyiben biztositott a 7/24 internet eleres rajta, illetve a hozza tartozo uzemido, illetve a feladat jellege olyan, hogy "putty-al megoldhato", teljesen tökéletes.
Ellenkezo esetben, viccnek jo, csak pont jo peldanak is - ha a munkavegzesre alkalmas, felolem lehet egy kötábla is.
Adott esetben, ha a munka resze lenne 3d rendeleres is, a biztositott munkaeszkozzel vegeznem, hiaba van othon "jatekbol" 10.000 nagyobb szamitasi teljesitmenyu gepem - _nem elvarhato_*, hogy az ember a sajat eszkozeivel dolgozzon.
(Legalabbis, alkalmazotti viszonyban semmifelekeppen sem. És az alapfelvetes arra vonatkozott, nem?)

*Termeszetesen, semmi akadaja, hogy az ember a sajat alkalmasabb eszkozeit hasznalja, de az legyen mar a sajat dontese.
(Mint peladul az, hogy rak illatositot a ceges kocsiba, hogy ne legyen budos.)

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Az irány rossz, az az érthetetlen hogy honnan az _elvárás_ cégeslaptopra. Ugye ha már van 1 laptopja a júzernek, akkor minek neki második? Kettőt kelljen cipelni, fuckyea? :) Ettől lesz enterspájz vagy mi?..

Ha nincs laptopja, de szeretne a céggel vetetni egyet _magának_, az megint más tészta, és ha ér valamit az user akkor nyilván kaphat is.

Ha a munkáltató elvárja a készenlétet, vagyis a rendszergazdának a munkahelyén kívül is munkára késznek kell lennie, akkor a munka elengedhetetlen feltétele a hordozható számítógép (és a mobilinternet is). A munkavégzéshez szükséges eszközről meg gondoskodjon a munkaadó.
Meg ha egy nyomorult vason akar spórolni, ott normális munkabérre se lesz keret -> az ember jobban teszi, ha széles ívben elkerüli.

>> Az irány rossz
> Ha a munkáltató elvárja

majdnem sikerült értelmezni

majdnem

Hat lassuk csak. Sarkitott pelda.
A ceg rettentoen titkos adatait kezelo rendszergazdarol kiderul hogy, mitudomen pedofil, vagy akarmi vagy csak felelotlen.
A lenyeg az, hogy vannak helyzetek, amikor igenis el kell kulonulnie a ceges (munka) dolgoknak, es a magandolgoknak.
A kiindulas az volt, hogy "legyen sajat laptopja, mert, " en azt kerdem miert kellene?
Nem tudom, nem tudom rendesen megfogalmazni, hogy ertheto legyen, hogy kell, hogy legyen _munkaeszkoz_.
Pont azert, amit fentebb mar irtam. Ez nem zarja ki, hogy a dolgozo a sajatjat hasznalja, de az legyen a sajat dontese.

// Adatkezelesi iranyelvek, ilyesmik? Vagy csak nekem mond ez valamit, miota vegigolvastam, mert jogosan ugatttak le egy masik post miatt? //

én meg azt nem tudom jobban megfogalmazni, hogy nem tartom komoly IT-snek aki 2011-ben a saját laptopja mellé másikat követel, ingyé :(

Értem mire gondolsz, de nem fogadom el. Azt írod: „követel”.
Én azt mondom, hogy _ne_ keverje a munkás a cég dolgait a sajátjával.
És, lehet, hogy egy laptop érték, de ebben az esetben munkaeszköz.
Szóval, nem hogy követelnie kellene, hanem a munkaadónak kell adnia, hogy: „Ezt használod a munkára.”
Jah, és persze, nem mondom, hogy az a gép a dolgozó tulajdonába kerülne, lehet, erre is ki kellett volna térnem. Hanem munkaeszköz, amit addig használ, amíg dolgozik.
Tudod, az ásó párhuzam.

A fentebb vázolt munkára, ahogyan már levezették, kb nettó 500k az elfogadható bér. Ennek a teljes havi bérköltsége kisit 1M fölött van. Ha a kedves munkáltatónak gondot okoz 2-300k-t kiköhögni a 2-3 évig használható munkaeszközre, akkor ott komoly pénzügyi gondok vannak.

Tehát ne is kérjen munkaeszközt mert már van neki?
Csak azt kívánom, operáljon téged sebész az otthonról hozott konyhakésével.

Én meg azt, hogy adjon neked vért anyád, miközben mély szeretettel rád mosolyog és közli, hogy AIDS-es.

Akarsz is valamit mondani az anyázáson kívül, vagy csak ennyi telik?

Ha nem tetszik az otthonról hozott munkaeszköz ötlete, akkor magaddal beszéld meg, mert te erőlteted, ha nem vetted volna észre.

Nem ötleteltél, hanem személy szerint nekem kivántad. Jó lenne ha ezután nem panaszkodnál, de ez nyilván nagy kérés számodra, elvégre notebook-ért is képes vagy sírni. Kettőnk közül te vagy az, aki ingyen középkategóriás laptop nélkül képtelen (nyafi nélkül) ellátni a feladatát. Lazán kapcsolódik: hol dolgozol most, ha egyáltalán?

Szoftverfejlesztő vagyok. A notebookot (tasival, dokkolóval) természetesen kérés nélkül biztosították, nem kellett nyafizni egy pillanatig sem. Normális cégeknél ez természetes, akkor is, ha valójában nem is szükséges (ám lehetséges) házon kívül dolgoznom.

Ahol dolgozok, ott a céges policy meghatározza, hogy egyáltalán milyen szoftverek lehetnek a céges gépen. Szerinted megengednék, hogy a sajátomra felrakjam a milliókért (Euroban) fejlesztett szoftvereket?

egyelőre egy álláshirdetésnél, tágabb körben a vérprofi hupperek informatikai elvárásainál tartunk, nem a munkahelyednél

Szerintem ez folosleges indulatoskodas.
Pedig ez alapvetoen szakami vita, nem? :/

Miféle indulat? Én jót röhögtem. Sajnos errefelé divat a másiknak különféle egzotikus halálnemeket kívánni, viszonoztam.

tekintve hogy az ove egy hasonlat volt az altalad javasolt hozzaallasra(dolgozzon a sajat penzbol vasarolt eszkozeivel az alkalmazott) szerintem kevesbe serto, mint amit te irtal.

Tyrael

tőled sem várható el a "kívánom" és a "hasonló" szavak közötti szembeszökő szemantikai különbségek észrevétele

most megint kisebb lettel egy picit a szememben. :)
tudom, tudom, nem erdekel.

Tyrael

ban?

Tyrael

3x1 idegnyugtato, celeron 500-as tabletta etkezes elott, keves vizzel. Nagy hosegben nincs is ennel jobb ideggyengeseg ellen...

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

Ez most így komoly ?
Bexarás...

1. Aki ilyet bárhova leír az nem 100-as...
2. Aki nem érti meg, hogy az ilyen munkához kell 1 számítógép...

1 hülye kérdés, ha 1 asztali PC-t kért volna akkor is így "ugatnád ?" Vagy akkor már érted, hogy nem lehet baltával software-t telepíteni ?

(megjegyzés, ez csak itthon ilyen fura, programozó vagyok, külföldön is dolgoztam. 1. napomon várt az új noti, új telefon, + memória, új monitor, új bill. új egér, VPN kulcs az asztalomon. Igen lehet otthonról dolgozni, ha akarok. Ha túlóra van kifizetik, ha "on call" vagyok kifizetik. Akkor miért csodálkozik mindenki, hogy a fiatalok lelépnek ?)

bocsi, de annyira fura ember vagy, hogy muszáj volt írnom... tiszta kész... megyek leülök....

> 1. Aki ilyet bárhova leír az nem 100-as...

és ezekután leírod ugyanazt amit én, nice o/

Igazad van. Teljesen "normális", ha adnak egy C300-at akkor meg is lesz a munka. Időben meg annyi lesz amennyi, ~30 perc és betölt minden ppt amit a manager küld :)

"rendszergazdai feladatok"

Mellesleg: kérlek, ha 500+ MHz alatt nem tudsz PPT-t megjeleníteni, majd értesítünk...

:D Oks. Köszi. Majd szóljatok :)
a legtöbb ember telefonja 500+ fölött van, és szinte biztosra veszem, hogy egy MSO2010-be összerakott PPT-t nem tudsz normálisan megnyitni bármivel 500Mhz alatt, ha csak nem telepítesz valami agyon herélt linux-ot egy majdnem kompatibilitis OO-val. De a te dolgod, én kaptam normális hw-t a normális cégemtől... Viszont, most hogy olvasom, hogy másoknak milyen xar... egész szerencsésnek érzem magam. Köszönöm :)
Na megyek élni. Köszönöm a társalgást. Sokat tanultam belőle.

huprulez@mailinator.com

várom a rendszergazdai melóhoz kapcsolódó ÜberPPT 2010©®-t

Szerintem menj te is élj egy kicsit inkább. És mint írtam szerintem nem lehet. Ha te ekkora guru vagy akkor az nagyon jó neked. Kár, hogy nem osztod meg inkább a tudásod, hanem kiéled itt a gyermek kori sérelmeket.

"gyermek kori" o/ ez gondolom valami görkorcsolya ifjaknak

:) Epic még mindig nem tudok helyessírni... :)
Na ne offoljuk tovább ezt a topikot. Csinálj egy szólj be Kirsa-nak topicot flame kategóriába oszt ott kiéljük magunkat.

nem latom, hogy ugyanazt irta volna.
o arrol beszelt, hogy a munkahoz a munkaado biztositsa a felteteleket, te pedig az ellen ervelsz, hogy ha ugyeletben meg kell oldani valamit, akkor hasznalja a dolgozo a sajat infrastrukturajat, mert milyen dolog az, hogy neki nincs sajat laptop, sajat net, etc.
ezzel vitatkoznak itt tobbet, tobbek kozott mspike is azt irta, hogy azt tartja pozitiv peldanak, ahol a felelosseghez (otthonrol is dolgozhatsz) a megfelelo infrastrukturat is biztositottak, szo nelkul.

ha egy pillanatra vegig tudnad kivulrol nezni ezt a vitat, akkor rajonnel, hogy mennyire mokas az, hogy csorozod azokat a rendszergazdakat, akik "sirnak" egy max 200k-s laptopert, mikozben:
- maximum 0.5-1 havi bernek megfelelo osszeg
- 2-3 evig hasznalhato
- koltsegkent le tudja irni a ceg
- biztosithato vele, hogy a rendszergazdanak van egy gepe, amivel barhonnan tud dolgozni, es meg IT biztonsag szempontjabol is elonyos, hogy nem arrol a geprol lep fel VPNre, ssh-ra, ahonnan a pornot meg a warezt tolti a dolgozo. :/

Tyrael

tyra3l, kérlek ne hagyd hogy bármi meggátoljon abban, hogy ide linkeld a kommentet ahol volt szerencsém "sajat net, etc"-et követelni. miután pedig ez nem sikerült, légy oly' kedves és gondolkozz el pár percig azon a jelenségen, amit a "nem latom" szavakkal szíveskedtél az imént leírni.

http://hup.hu/node/105037#comment-1316625

innen indult.
az ervelesed arrol szolt, hogy aki jelentkezik az allasra, de nincs laptopja, akkor azt te nem venned fel.
ez a logika rahuzhato a mobilnet/internet igenyre is, mivel pont arrol van szo, amit HalfDemon irt, ha a munkahoz kell, akkor az munkaeszkoz, amit alkalmazott eseteben legalabbis a munkaado kotelessege biztositani.
furcsa, hogy ezt nem latod be.

Tyrael

> ez a logika rahuzhato

értem, érdekes, kérlek folytasd

ne nekem kelljen mar a sajat ervelesed elmagyaraznom neked.
koszi.

Tyrael

ettől tényleg tekints el, tekintve az e témában legutóbb aratott közepes sikered

mondtam mar neked parszor, csak azert mert valahol valaki tevedett, ez nem jelenti azt, hogy onnantol kezdve mindig tevedni fog. ;)
amugy meg nem jon be az oldalad, fail?

Tyrael

ipv4 userek unsupported :(

az nginx gateway error problemara celoztam, de latom mar megjavitottad. :)
sot kaptam egy uj bejegyzest is. \o/
ha mar ugyis ottvagy, javitsd mar a "struktura decalaracok" nem az en erdemem, hanem turul16-e

Tyrael

én is

Nem tudom miért ilyen a helyzet magyarhonban.
Én cégtulajdonos és ügyvezető vagyok, de ha valakit felveszunk, alap, hogy kap használható gépet, monitort, jól beállított accot, telefont, iroszereket, papírt, jegyzetfuzetet, meg úgy mindent, ami a munkavégzéshez szükséges.
Üzletkötők ugyan a saját kocsijukkal járnak, de ez bele van kalkulálva a jutalekukba közös megegyezés alapján.
Az itt leírtak alapján meg büszke leszek magamra, hogy európai munkahelyeket teremtek, pedig igazából csak logikusan szoktam gondolkozni és azt akarom hogy gördülékenyen menjen a munka. Gagyizni nem érdemes, előbb utobb szopas a vége.
Ja, nem it területen vagyunk.

Ez így tök jó, de a "nem így gondolkodóknak" is joguk van hülyének lenni. Majd saját bőrükön megtapasztalják, rádöbbennek... (Az okosabbja) :)
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

De előbb a dolgozójuk tapasztalja a saját bőrén...

Mee mi vagyunk alul és a szar is ránk folyik. De hátha valamikor kiborul a bili...
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

És az is ránk borul, ami eddig a kübliben maradt. :-)

nem tudom, ertettem-e veled valaha is egyet, de ezt most en is igy gondolom...

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

+1

szerintem jobban tennéd, ha nem átkozódnál. nem szerencsés.

küldenék pm-et, de láhatóan csak write only módban vagy, ezért kénytelen leszek itt, mindenki előtt neked szegezni a véleményemet.

olyan mértékű düh van benned felhalmozódva, hogy az már fáj. jobban tennéd, ha más módját találnád annak, hogy ezt megszüntesd, mint hogy itt ilyen ocsmányul "elereszted magad". nom mondom, hogy "nem otthon vagy", mert ezt a viselkedést sehol, semmilyen körülmények között, senki nem fogja neked mosolyogva elnézni.

elhiszem, hogy stresszes a munkád, nincs rendben a magánéleted, vagy valami hasonlóan komoly dolog van az ügy hátterében. és most nyisd ki a szemed, mert fontosat mondok:

a feszültséget nem levezetni kell, hanem feloldani.

hogy ezt hogy teheted meg?

a legfontosabb mindig az, hogy amikor valami nagyon zavar vagy idegesít: legelőször azt kell tisztáznod magadban, hogy milyen hibádra emlékeztet, ami miatt ennyire bepöccensz tőle. a probléma gyökere legtöbbször saját magunkban rejlik. szinte biztos, hogy fogsz találni valami olyat a saját viselkedésedben, ami nagyon-nagyon zavar, de eddig mégsem változtattál rajta.

javaslok továbbá egy nagyon egyszerű gyakorlatot. ülj le egy tükör elé, és kb 1 percen keresztül nézz mélyen a saját szemedbe. pislogni ér, félrenézni nem.

meg fogsz lepődni.

zebra, ez neked is szól.

Én lepődnék meg, ha igazad lenne :)
Senki nem mondta, hogy dühből írta amit. "Semmi nem az, aminek látszik." Ismerős? Ez az interneten (az "anonym dühöngő"-ben, ha idézhetem Fanka Delit) méginkább így van. A kezdő internetezők veszik komolyan azt, ami egy posztban olvasható.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

miért? nem robot írta, hanem ember. nem értelek. attól még, hogy nem mondja meg a nevét, van neki.

és hogy nem dühből írta? na ne nevettess.

továbbá nem érdekel a körítés, anyázott. méghozzá igen undorító módon. ezt nem tudom és nem is fogom szó nélkül hagyni, mert szeretlek titeket.

mindenkinek lehet rossz napja, de attól még nem kell mindent elnézni. csak gondoltam, dobok egy warning-ot.

azon viszont én fogok meglepődni, ha lesz akkora szerencséje és nem kap bant emiatt.

Új lehetsz még itt... az illető egy korábbi "korrekt szakmai" megnyilvánulása:

http://hup.hu/node/41302#comment-388393

Mindenki levonhatja a konzekvenciát illetve elképzelheti az illető jellemrajzát.

--
maszili

konkretan ezt szoktam csinalni amikor a fejemet epp kopaszra nyirom, es elvezem ahogy a szel aramlik a fejem es a tarkom korul; ekozben nezem ahogy arja kek szemeim vilagitanak a tukorben

amúgy ary vagy, megihatnánk 1 sört. a szexhez nem feltétlen ragaszkodok, elvégre van párom. igaz, keresünk harmadikat partihoz, de kétlem, hogy csinos lennél.

akkor te lehetsz az a "zikkelj" ezős forma irc-ről, akinek több haja van, mint esze.

nincs több kérdésem.

és nem vagyok "ary". kikérem magamnak.

újabb tévedés ;(

tévedni emberi dolog.

és csak az ember embernek farkasa. szomorú. de majd elmúlik. a változás szele mindenkit utolér.

na, azért ne szomcsizz ennyire, nem akartam megbántani pirinyó lelkivilágod.

nem sikerült. nálad sokkal de sokkal kreatívabb tuskók próbálkozásait is túléltem már.

öröm, akkor van még hova fejlődni!

na, egy békülőfagyi?

addig is: olvasnivaló

mindig van hova fejlődni. csak ha felfelé fejlődsz, abban több a köszönet.

most kezdtem el nemrég olvasni egy könyvet. belőled ugyanakkor ennyi is bőven elég volt egy időre.

now u just being mean ;[

mert olvasásra ösztönözlek? :D nem lehet mindig csak írni :)

várjál mostakkor ki olvassa a könyvet, megkonfúzálódtam :/

"a könyvet"? :D

több is van ám! :)

ouch!!! xD xD :*

"zebra, ez neked is szól."

Miért is? Nincs alapja.
A sebészes-konyhakéses példa valóban egy kicsit sarkított az otthonról hozott munkaeszköz témában, de szerintem még bőven ide fér. Vicces volt, ahogyan köti az ebet a karóhoz, reméltem, hogy egy a gondolatmenetét továbbvezető durvább példa majd kizökkenti a végtelen ciklusból. Sikerült is, kijött a valódi énje.

DIBS ON ERENDIS

szerintem a barátnőd nem nagyon díjazná, ha látná, amit itt leművelsz...

még mindig nem vagyok "ary".

viszont kezdek "ydeges" lenni.

el kell hogy keserítselek, ilyen énje mindenkinek van. csak van, aki tudja kezelni, van, aki kevésbé, van aki egyáltalán nem.

a célodat végülis elérted, de milyen áron... :c

gábor áron :)

az meg hagyjan, hogy nem tudod jobban megfogalmazni, de az a nagyobb baj, hogy a problemat (meg a tobb kulonfele analogia ellenere sem) nem sikerult megertened.

Szoval a topiknyitot szem elott tartva, kiiras, hogy (tobbek kozott) meg szombaton is telefon es Internet mellett kell lenni. Ehhez csak egy kicsit is racionalisabb helyeken azt mondja a munkaltato: nesze a mobil, nesze a notebook (vagy 'laptok', ahogy feletek mondjak), aztan lassam, hogy beleptel, kicsi huszar!

Namost, ha te elohozol a raktar melyerol egy celeron 300-at, ami azert inkabb sertes a munkaltato reszerol (ha van egyaltalan ilyen, LOL), akkor lassuk, mit tud mondani a munkavallalo (azon kivul, hogy a labad ele helyezi metakommunikativan a velemenyet): He, ize, elindul ezen az ikszpe? Arrol nem is beszelve, hogy ha az xp-re felpakolod (es futtatod) az osszes realisan tekintve szukseges app-ot, mint pl. virusirto, checkpoint vpn kliens, ff, putty (LOL), valamilyen office suite (esetleg 1-2 developer tool), akkor megnezem, hogy a nagyon komoly celeron 300-as eromuveddel egyaltalan el tudod-e inditani ezeket egyszerre.

Szoval ugy erzem, otromba modon melle lottel ezzel a 'nezzed man, alig 1 hete van itt, oszt a kocsog mar ingyen laptokot ker (taskaval!)...' attitudoddel... De biztos komoly cegnel, komoly pozicioban dolgozol... celeron 500-zal + putty-val (merthat a fonokoknek mindenhol jobb jar, mint azoknak, akik valoban dolgoznak is.... ;-)) ... LOL

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

sj, azt mondjuk el is hiszem hogy neked, aki megkérdezte hogy "mi koze az apache-nak, ill. a php-nak egy sql injection bug-hoz", szükséged van rg melóhoz core 2 duo-ra, windows7-re, vírusírtóra, ff-re és office-ra (ámde putty-ra pont nincs!) ;))

Te figyelj mar, nincs valami tehetsegesebb ember a kornyekeden? Mondom, tenyleg nem akarlak azzal terhelni, mesterem, hogy miert nincs szuksegem putty-ra. Gondolom, az openssh-rol meg nem hallottal, ami 'laptokon' futo unix-on is elketyeg... LOL.

Amugy igazad van: azota sem ertem, hogy egy lamp stack-nek mi koze egy programozasi hibahoz, de hatha te most elmagyarazod nekem. Nos? Megyek bekesziteni a popcorn-t, te meg addig keszulj fel, hogy legalabb egy frappans valasszal javithass egy kicsit a megtepazott renomedon, na meg a piszkos szadon... LOL

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

nyugi, csak annyi tortent, hogy gabucino-tol hupmeme-jebol veszi a toltenyeket a flamehez, es nem mindig sikerul jol valasztani a lehetosegek kozul.

Tyrael

no problemo, popcorn az asztalon. Kivancsi vagyok, kepes-e csak egy kicsit is szakmai valaszt adni a felvetett problemara, vagy meg lejjebb sullyed, esetleg inkabb lapit...

Nem azt akarom mondani, hogy bekeretem az apjat, de idonkent tenyleg hasznos lenne egy olyan feature, ami a kirsa mester fele alig 20 hetes kopaszoknak meg elolvasni sem engedi a topikot, nem hogy hozzaszolni...

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

igen, jol sejtettem: inkabb a lapitast valasztotta a kicsi huszar. Valahol megertem, hogy innen mar kirsa cica sem akar lejjebb sullyedni :-)

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

fyi, o gabucino legujabb nickje. :)

Tyrael

Nézzük, mi kell az üzemeltetéshez... Valamilyen vpn-kliens. OpenVPN, Checkpoint, valami. Ha egyáltalán kell (!), ssh-kliens - a cygwin-es viccet felejtsük el, de gyorsan, úgyhogy a putty-készletre van szükség, virnyakergető nem kell (csak munkára használt gép, Windows-os fájl- és nyomtatómegosztás kikapcs, fölösleges service-ek kikapcs), böngésző esetleg kell (elkocog, ha nagyon kell), office szutyi, fejlesztőeszköz nem kell.

Kell még esetleg egy truecrypt/otfe, hogy a titkosított pendrive-on lévő kulcsokat el tudja érni a delikvens. (A kulcsok ezen kívül a benti gépén természetesen ott vannak). Meg persze bármilyen céges cuccot legyen hova elrakni, biztonságos hurcibálás céljából.

" úgyhogy a putty-készletre van szükség,"
vagy ha már úgyis régi gép futtathatna egy kicsit Linuxot ami gyors, és nem kell a putty...

nem is igazabol a 'ha mar regi gep...' kezdetu mese a lenyeg, hanem az, hogy vajon a munkaltato biztositja-e a munkaeszkozoket a munkavallalo szamara. Paran leirtuk ennek a kis ugyesnek, hogy szerintunk igen, de tehetseges kirsa mesternek ez ugy jott le, hogy 'ingyen laptok kell a kiskocsognak...'.

De a nickje alapjan meg kolyok, ugyhogy mire egyaltalan felelos pozicioba kerul (ahol elvaras egy hup topik nyitoszovegenek megfelelo dekodolasa :-))) (ha egyaltalan oda kerul ebben az eletben), addigra hatha felfogja ezt is. Na meg egy kis szappan a protkojaba, es nem kezdi el elbol szajara venni a masik anyjat ez a kis tulnevelt...

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

Teljesen jogos. Én is leírtam.

az a baj, h kirsa74 meg mindig a dackorszakat eli, ahol csak az a fontos, h ellenkezzen

"virnyakergető nem kell(csak munkára használt gép"
ezzel vitatkoznek, akar az uzemeltetett oldalak valamelyikerol is kaphat valami ferget, vagy mondjuk keresel valamihez howtot is az egyik talalat meg nem lett jelentve elegszer mint tamado oldal.

Tyrael

Nem életbevágóan fontos, maradjunk annyiban. Egy normális tűzfalszoft fontosabb ebben a felállásban - mi mehet hova, mi indíthat el mit, futtatható cuccok kivonata változik, szól, és hasonlók.

A veszélyes dolgok elleni védelemben nincs olyan, hogy a tűzfal a fontosabb, vagy a vírusirtó a fontosabb. Sokkal többet számít a védelmi rétegek száma és változatossága. De ez mondjuk mindegy :-)

Nagyon jól tudom - ebben a környezetben, ha erőforrással takarékoskodni kell, és csak az egyiket választhatom, akkor a tűzfalszoftverre szavazok, plusz megfelelően szigorú használati korlátozásokra.

@kirsa74
jo nagy zoldsegeket beszelsz, ezt mar ense tudtam szonelkul hagyni.
kezdjuk ott hogy tiszteseges ceges halora rase dughatod a sajat cuccodat.
hogy kepzeled hogy a munkavallalonak kene munkahoz hasznalni a sajat laptopjat?

ez gyors volt :DDD

fyi "tisztességes" hálóra nyugodtan rádughatod és nem is különösebben fog működni, nemtom ilyenről olvastál-e már

marmint mirol hallottam-e? (tisztessegesben igazad van elirtam, sajnalom)

lecci irj meg.

Om, nem arra gondolsz, hogy maganak koveteli, ugy mint o kapjon egyet sajat tulajdonba, es majd azon dolgozik? Mert szerintem a tobbiek arra gondolnak, hogy legyen ceges laptop, vagy barmi egyeb eszkoz, amit akkor hasznalsz amikor kell, kozod hozza semmi egyeb, ha mar nem hasznalod, esetleg lelepsz, visszaadod ugy, ahogy kaptad.
En a sajatomrol tudok eppenseggel dolgozni, sot szoktam is, de nem is kell megfelelnie semmilyen extremebb biztonsagi vagy egyeb eloirasnak - ergo tudom hasznalni sajat dolgomra is. Ah.. es ha dolgozol valahol, elvileg amit muvelsz, az a munkaltato tulajdona - ha a munkaltato eszkozeit hasznalod az elkeszitesere, es a munkaidot. Fura helyzet, amikor elkeri a te laptopod, mert azon van fejlesztesed, vagy x mentes.. A vegen meg megvadolhat lopassal is aka'r :O
Nem tudom mennyire eletszeru ez utobbi, de worst case scenario - meg ha igazad is van, ne kelljen bizonygatni, jobb a tiszta helyzet.

Én is szoktam saját gépről dolgozni, kizárólag ssh meg böngésző - browser cache kikapcs, history dettó, sütik csak session idejére - ssh-kulcsok meg az esetleg keletkező fájlok meg szépen ott csücsülnek egy truecryptes pendrive-on.

de ugye csodalkoznal egy kicsit, ha egy biccentes utan a valasz egy a cipod ele valo kikopes lenne? Celeron 300 putty-val... LOL...

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

Teljesen mindegy, mi futtatja a terminálemulátort, nem? Jó, azért a teljes putty-os készlet (keygen, pagent) legyen kéznél...

de az, azonban nem erre ment ki a dolog, hanem kirsa mester fafeju hozzaallasara: 'nesze, kocsog, itt egy 300-as cerka, hadd alazzalak vele'

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

Pénztárosnak való jelentkezésnél feltétel a saját pénztárgép? :)

Es ilyenkor orulok, hogy nem vagyok utasszalito gep pilota. :P

jaja, 2x is meggondolnad, hogy minek hajtasz neki ... ;-)

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

Egy fentebb említett példából kiindulva, nem komoly pénztáros az akinek 2011-ben nincs saját otthoni pénztárgépe. :)

A lanyunknak vettunk egyet, de kinai volt, meg muanyag. Nem is birta feloranal tovabb. Szoval kirsa mester/fonok/tabornok urnak azt valaszolnam, hogy 'iiigen, van sajat laptokom, csak mire hazaertem vele a laptokboltbol, gallyra ment. De az is jo lesz, ha csak egy 300-as cerkaval (+putty) tetszik akarni megalazni. Most menjek le kutyaba, vagy majd az interju vegen?...'

Hinnye, de szanalmas...

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

Nálunk a szintén kínait mostanság a második gyerkőc kezdi megunni... Igaz, nem adtunk mellé kalapácsot a kezükbe :)

Mi sem, de a gyereknek - ugy tunik - tehetsege van hozza :-)

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

Ha nem informatikusbérrel számolok és mondjuk csak 2000 ft nettot veszek, a fenti állás akkor is félmillió ft netto. A géppark leírása alapján inkább van olyan érzésem, hogy a "segíts beárazni" kérdés inkább úgy akart szólni, hogy "segíts belőni, hogy mi az a minimum összeg, amiért még nem sétál ki azonnal a bértárgyalásról röhögve a pályázó". Ill. emellett gondolom bejátszott az is, hogy esetleg valaki ír jelentkező/érdeklődő mailt.

sub

Szerintem attól függ :)
Sokat nyilván nem fognak adni, ha ilyen feltételek vannak, de persze ha kell az állás, úgyis megegyeztek.
Én olcsó vagyok, nettó200ért vállalnám :)

Ezért vannak ilyen állások, mert mindig van, aki elvállalja bagóért...

500k nettó közelében valahol talán megfontolnám én is. Aztán valahogy meghekkelném a rendszert, hogy ne legyen állandóan baja.

Ez a bagó a duplája lenne, amit most keresek... :)
Az éremnek két oldala van. Ha az ember nem vállalja, akkor nem lesz munkája, büszkeségért meg nem adnak kenyeret a boltban...
Viszont a cégnek 1millióba kerülne a nettó500... ezt egy nagyobb cég tudná csak kifizetni...
Persze kisebb adókkal és normálisabb céges kultúrával a nettó500 nem volna nagy gond...

ez nem a büszkeségről szól, hanem arról hogy ha mindenki tartaná magát - bár tudom nem megoldható -, akkor nem lennének a munkakeresők ilyen helyzetben, nem kéne éhbérért dolgozni egyeseknek, stb stb..

Ha mindenki tartaná magát, akkor itt is csak bevándorlók dolgoznának, mint nyugaton... :)
Mert azok elvállalnák a munkát féláron :)

a mindenkibe ők is beletartoznak (ezért is írtam hogy lehetetlen lenne persze), de akkor azért vennének fel mert valóban jó vagy és nem azért mert te nem kéred meg az árát a munkádnak

Mindenkinek vannak elvei... Az elv pedig olyan, mint a fing: az ember tartja, amig tudja... de vannak helyzetek... :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Hát igen, vigyázni kell az elvekkel, mert esetleg szétrobban tőle az ember :)

Szóval az elvek büdösek, mint a sz..
Ez tetszik ;)

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

"ha mindenki tartaná magát"

Nyugi! Nem sokára eljön ez az idő, de akkor annyit fogsz keresni, mint egy indiai vagy kínai.

Ha egy cég anyagi lehetőségei nem engedik meg, hogy normális fizetésért megfelelő tudású dolgozót alkalmazzon, akkor ne is legyen igénye szaktudásra. Zárja be a boltot és menjen el a megdonácba gályázni.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Amíg talál munkaerőt, addig nem fogja bezárni a boltot, sőt, esetleg versenyképesebb lesz, mint azok a cégek, amelyek tisztességesebben megfizetik a munkaerőt.

Igazából csak a magyar nyelv az, ami meggátolja azt, hogy számos L1-L2 szupportost kiszorítsanak a távolkeleti cégek.

Ha komplett szar a hardver, akkor végig kell harcolni az "ezt most nagyon muszáj-t" kb 1000x. Hát izé...
Már most sajnálom azt az arcot, aki végül a gazdája lesz ennek a trágyadombnak.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Budapest, multi: 500k nettó. Már csak azért is, hogy egy év múlva leléphess, mert lehet hogy megkergülsz ettől a szeméthalomtól :D

dupla

na, annak aztán sok értelme van.

vagy már a rendszergazdák is ki vannak téve az előre tervezetten gyorsabb elhasználódásnak?

"vagy már a rendszergazdák is ki vannak téve az előre tervezetten gyorsabb elhasználódásnak?"

Bizonyított tény. Nézz rá egy rendszergazdára, akit 5 év alatt 5628-szor hívott fel Gizike, hogy lassan indul a gép. És mondjuk ugyanezen idő alatt 12318-szor kerestek, mert nem jön be levél, mert valami outofbox üzenet jön állandóan.
Aztán ha fenti rendszergazdára ránéztél, akkor beszélgess el egy másikkal aki 30-50 db, saját maga által konfigurált szervert menedzsel ugyanezen idő alatt. Utóbbinak valószínűleg magasabb lesz a bére, jobbak a munkahelyi körülményei és kisimultabbak a ráncai. :)

"Budapest, multi: 500k nettó. Már csak azért is, hogy egy év múlva leléphess, mert lehet hogy megkergülsz ettől a szeméthalomtól :D"

ezt akkor sem/nem értem.

egy biztos: iszom egy kávét, az mindig segít.

Egy érdekes, inspiráló és szakmailag is megfelelő munkát, amiből tanulni is lehet, érdemes lehet kevesebbért is elvállalni, főként ha az önéletrajzban is jól mutat.

A fenti leírás alapján ez nem ilyen, hanem egy szeméthalom: a rendszergazda értsen mindenhez, oldjon meg minden, álljon rendelkezésre mindig, és ahogy olvasom tulajdonképpen reggel hattól este tizenegyig dolgozik, mert sűrűn be kell avatkozni, azaz lóg a bele mindennek - és nem mehet el egy moziba, kocsmába se nagyon, és jobb, ha szabadságra se.

Ha nincs családja, nője, pasija, akkor is felőrli az embert az ilyen meló, ha meg van, akkor azoktól veszi el az ennél szerintem értékesebb időt. Tehát egy évnél tovább aligha érdemes csinálni, legalább addig kapjon értelmes fizetést. Aztán ha majd a harmadik-negyedik rendszergazdát használják el, akkor talán felvesznek egyszerre kettőt. De ezt kétlem.

+1. Nincs az a penz. 120-at kap egy utcasepro, inkabb oda, az is nyugisabb, mint ez az allas.

--
http://www.micros~1

Másik topikba való ugyan..

"Nincs internet/nincs weboldalam."
"Dehogynincs."

?

Nem értelek titeket, akik nettó 120-200 ezerért vállalnátok...

Az ilyenek miatt le lehet nyomni még BP-en is a béreket. Aki pedig normális, rendezett, nem svájcifrankhitel-alapú életet akar, családalapítással, az meg miattatok szop. Talán használható, mélyen elsajátított tudásra kéne szert tenni, és akkor nem kéne ennyi pénzekért melót elvállalni, mert ha nem vesznek fel, elmész máshová.

De úgy látom a lerágott csont kifejezés egyre inkább értelmet nyer: "Hígul a szakma". Aki már feltelepítette az Ubuntut, megy is 200-ért kókler munkásnak.

A többieknek ajánlom inkább a megfelelő tudás elsajátítását, és akkor nem kell félni. Én is ezt teszem inkább. Európában (értsd: a vasfüggönyön túl) erre még van igény.

Jajj, még egy idevágó lerágott csont:

"Na, ezért tart itt ez az ország!"

Nem így van, csak működnek a piaci törvények, amiket ezer módon próbálnak meg torzítani teljesen feleslegesen.

Sokan szoktak nekem panaszkodni, hogy nem lehet megélni XY szakmából. Mindig megkérdezem, hogy miért nem váltasz?

Ki lehet menni külföldre tapasztalatot/pénzt összeszedni pár évre, vagy szakmát lehet váltani itthon is. Duplán tesz jót az, aki meglépi ezt: egyrészt ő jobban jön ki, másrészt csökkenti a hiányt egy túlárazott szakmában és növeli egy alulárazottban, tehát megteremti másnak is a jobb körülmény lehetőségét.

Az ilyenek miatt le lehet nyomni még BP-en is a béreket.

-1

Ha valaki netto 120-200k HUF-ert elvallalja, es meg is csinalja legalabb annyira jol, mint te, akkor mi a bajod? Ha te mar gentoot is telepitettel, es ezert ugy erzed, netto 300k is megersz, es talalsz olyan ceget, aki fizet is neked ennyit, akkor megint mi a baj? A kereslet - kinalat torvenye alol az IT-szakma sem tudja kivonni magat, de ez igy is van jol...

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

+1 :P

jelen pillanatban az a vevo igenye, hogy mindenhez ertsen, minden idejeben legyen elerheto, es dolgozzon azonnal, kinalat oldalon nem sok ilyen ember lesz, igy biztosra lehet venni, hogy senki nem fogja bagoert elvallalni.
Nem ertem, hogy miert 1 embert keresnek ra, senkinek nem eri meg. A ceg egy embertol fugg (elmegy, nyaral, nem veszi fol a telefont). Munkavallalo meg bizotsan nem fogja birni hosszutavon. Vege annyi lesz, hogy valaki jelentkezik ceg szamara elfogadhato aron, par honapig ott lesz, ami alatt kiderul, hogy valamelyik szempotnak nem felel meg, vagy nem ert elegge hozza, vagy nem hajlando eletet foladni. Kinek jo ez?

ertem a problemadat, csak azt nem, hogy egeszen konkretan neked miert faj ez az ajanlat? Nem azt mondom, hogy az xy ceg nem erti, hogy az IT manapsag kritikus uzem, de ha elmegy 5 ember interjura, aztan mindegyik kirohogi az olcsojanos ajanlatot, akkor talan radobbennek, hogy at kellene gondolniuk az IT uzemeltetest. Ahogy Simon Phoenix mondta a Demolition Man-ben: 'You cannot take away people's rigth to be assholes." Ha meg valaki elvallalja, akkor nyilvan a kompenzacios csomaggal aranyos lesz a lelkesedese/elerhetosege.

Btw. egy okos konyvben olvastam azt, hogy ha az ember valami nagy erteku dolgot akar megvenni (nyilvan a leheto legolcsobban), akkor erdemes alteregokat bevetni. Ez azt jelenti, hogy az ember elkuld 2-3 havert, mint komoly erdeklodot, es akik jellemzoen olyan arat ajanlanak, ami az altalad kicsengetni kivantnal kisebb. Aztan, amikor elmesz te a sajat (immar) korrektebb ajanlatoddal, addigra a poszoro valoszinuleg hajlandobb lesz normalis aron eladni a cuccot. Ugyanez - foleg, ha tolongas amugy sem varhato - ebben a kontextusban is mukodik.

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

Alteregos dolgot ismertem, leginkabb itthoni auto vasarlasnal:)

Nem azzal az elmelettel van gondom, amit te egy altalanos helyzetre leirsz, lattam en mar boven aron aluli arajanlatot, es normalis korekt munkat adtak erte. En a konkret esetben nem birom elkepzelni, hogy valaki ilyen szaktudassal, ennyi kotelezettseggel 120ezerert elvallalna, sot azt sem, hogy egyaltalan van ilyen ember. Kizartnak tartom azt is, hogy valaki aki ert ezekhez, hajlando lemondani a sajat eleterol (reggeltol estig, hetvegen is ezt jelenti), otthon ul, es nem talal munkat, es nem szamit a penz, csak legyen munkaja.

"Az ilyenek miatt le lehet nyomni még BP-en is a béreket."
Már bocsi, de nem mi nyomjuk le, hanem a munkáltató...
Akinek esetleg hónapok óta nincs munkája, az nem fogja nagyképűen kijelenteni, hogy ennyi alatt nem vállalja...
El fogja vállalni olcsón, mert munka kell neki.

"Aki pedig normális, rendezett, nem svájcifrankhitel-alapú életet akar, családalapítással, az meg miattatok szop."
Az saját maga miatt szop... lehet, hogy nem képes annyit nyújtani, hogy havi nettó400 fölött keressen.

én is ezt mondom. 1 évvel ezelőtt nem volt melóm. 9 hónapig tartott mire találtam. 3 hónapig ameddig tudtam fizetni az albérletet.csak pesten kerestem melót. családnak így is haza kellet költözni. ami nem a szomszéd kerületbe átköltözök jelentette hanem 400 km-t. utána meguntam és azt mondtam bárhol csak kapjak. és így is 9 hónap. ilyenkor az ember bérigénye rohamosan csökken mert a gyereket etetni kell és ruháztatni.

+1 :)

Ilyen feltételekkel 600-800 ezer nettó. Tekintve hogy szabadidő nulla, szabadság nincs, így valahol kompenzálni kell...

de mit er a (most abrandozzunk egy kicsit) sok penz, ha azt meg elkolteni se tudna? Mert a sok penz ill. munkahelyi karrier sem kompenzalja a maganelet hianyat (ertsd: nincs senkije, mert allandoan a gepeket kell kalapalni) vagy kudarcait (elhidegul a feleseg, nem ismernek meg a gyerekek, stb.)

En pl. nem olyan regen mondtam vissza egy melot, mert a programozas oldalarol nezve bar ugyanolyan lett volna, mint a tobbi (sot, akar brillirozhattam is volna vele), csak eppen egy khmm... szamomra nem vallalhato dolgot propagalt volna. De szerencsere, meg van mit enni adni a fehernepnek ;-) igy nem okozott nagy torest, hogy kihatraltam belole....

Nepszava: az elso celpont a mediatorveny celkeresztjeben

Anno volt olyan munkám, amiből pont ezért jöttem el: volt pénz a bankszámlámon, de egy sört nem bírtam meginni meló után, mert azt a 4-5 órát inkább alvással töltöttem. Persze ha az a a cél, hogy 1 évig gyűjtsön az ember, mert mondjuk lakást akar, az más tészta, de ha csak a megélhetés, akkor antiszociális lesz tőle, az meg nem ér meg ennyit.

Nekem tetszene az ilyen meló :)
Nem sörözöm, és már úgyis antiszociális vagyok :)

Ezzel egyetértek. Ez a másik fele a dolognak, amit nem tettem hozzá :) Mondjuk a nulla szabadidő/nulla szabadság gyakorlatilag ezt a gondolatmenetet indukálja.

Persze... :D

Akármilyen rosszak is a feltételek, szinte kizárt, hogy ezért a rendszerért nagyrészben L1 szupportra valaki 600-800e nettót kifizessen (munkaviszonnyal).
A valóság ott van, hogy majd valaki elvállalja 200e+ÁFA környékén számlával és vagy tud a rendszerrel csinálni valamit, hogy normálisabb mederbe terelődjön, vagy beleun/elege lesz és jön a következő, aztán a következő.

Persze, ezt teljesen nyilvánvaló. Csak ugye más az, hogy ki mennyiért vállalja el, és mennyi lenne a reális bér (kicsit túllőttem rajta, gondolom, de nem kevés, az fix).

Végülis ez igaz. Ha az ember rendes működő rendszert akar heggeszteni 50-60 windowsos nem naprakész hardverű gépből, az eleve szinte lehetetlen feladat. Folyamatos kompromisszumokkal: ennyi pénzért ez a max / kéne ez meg az, de drága, megoldjuk gánnyal stb. a vége az, hogy működik is, meg nem is... Tanulságos lenne, ha megtudnánk mi lett a vége a történetnek...

Igazából nem rendszerfüggő, akinek "képessége" van rá, az bármiből tud gányoldát csinálni.

Egyébként ilyen gépszámnál csak akkor van esély, ha valami központi menedzsment szoftver összefogja a rendszereket. Ha egyesével vannak kezelgetve, akkor ez annyi féle rendszer, ahány darab.

én dolgoztam ilyen cégnél. ott akkor 200 nettót fizettek. és persze ha gáz volt akkor ugrani kellet. de az viszonylag ritka volt. de meg is köszönték ha ilyen volt. nem volt vele probléma. szabad napot is ki tudtam venni úgy hogy nem kellet szabadságot beírni. vagy félnapra bemenetel sem volt gond. céges telom nem volt de laptop, mobilnet igen.

Ki kell fogni. Meg az is lehet hogy a leiras szarul hangzik de a ceg nem olyan rossz, esetleg a fonok jo fej es ilyesmi. Mindenesetre 200-250 netto alatt akkor sem.

"egyszemélyes állás, helyettesítés nincs, 3 napos hétvégére, rövid szabira beugró ember van, de ő sem mindig ér rá, szóval inkább ne tervezz előre semmit....."
ezt a reszt nehez felreerteni :)

Aki ezt így bevállalja egyedül....azt kell, hogy mondjam megérdemli! Konkrétan már a hirdetés is pár alapvető jogot sért.

hátha lesz valaki, aki felprogramoz erre egy robotot.

bruttó nyócvanért, hogy ha amint kész a robot, jól ki is rúgják és mehessen a munkaügyi központba...
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

bruttó nyócvanért? MI-t? ajjajj...

Kizárt, köszi nem. Talán legalább még egy emberrel. Persze akkor sem, mert a jelenlegi helyemen jól vagyok...

KAMI | 神
--
Támogatás | OxygenOffice | Fordításaim és SeaMonkey

Ha nyerek a lottón, alapítok egy céget, ami titokban rendszergazdákat pénzel azért, hogy az ilyen helyekre ugorjanak be bagóért, és tegyenek úgy, hogy nem értenek semmihez 3 hónapig. Néhány próbálkozás után normalizálódnak majd a bérek. ("Most megint vegyünk fel valakit minimálbérért? Aztán megint semmihez nem fog érteni...")

--
deejayy DOT hu

ez a folyamat jelenleg is tart, csak lassabb

--
"míg a világ kerek, mindig lesznek lamerek hupperek"

Kicsit átfogalmazva:

- orvosi feladatok - állami kórház - átlagmagyar környezetben kb. 60-70 beteg, dokumentálás, kórházirányítási rendszer piszkálgatása, guideline-ok írása, kisebb fejlesztések,
- betegek gyógyítása, elavult gépparkkal , gyógyszerbeszerzés, csak arra költenek amire feltétlenül muszáj stb.
- munkaidő 8-17-ig, (vagy ahogy a műtét elhúzódik) és este 6-től reggel 8-ig ügyelet, szombaton is, legyél telefon és internet mellett folyamatosan, kocsival, hogy be tudj jönni ( mert be kell sokszor )
- betegtámogatás A-Z-ig
- egyszemélyes állás, helyettesítés nincs, 3 napos hétvégére, rövid szabira beugró ember van, de ő sem mindig ér rá, szóval inkább ne tervezz előre semmit.....

Ez itthon olyan 90-et ér.

Nem tudom miért, de csak úgy kibukott belőlem... figyelgetve a röpkedő fél millákat...

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Az év hozzászólása!

Mármint tényleg, irónia nélkül mondom. Nagy +1

+1 szerencses szakma az IT

koltozni mindig lehet...

ez pont az orvosoknal problemas

van tobb ismerosom, aki orvosira jart/most fog vegezni, es egyik sem tervez itt maradni. hogy ez szomoru, v sem, azt dontse el mindenki maga.

amivel ervelni akartam azt, hogy bajban lehetnek, az utananezve "ugy tunik tervben lehet a bevezetese" kategoria, igy inkabb utananezve csak egyetertek az allitasoddal, es csak annyit tudok mondani: teljesen megertem a kivandorlasukat (amig tehetik), meg ha a magamfajta TB-fizetok is isszak meg ennek a levet :/

Tévedés ne essék, egy iskolai rendszergazda nagyjából olyan terhelést kap, amit a topic indítója leírt, hasonlóan 90 nettóért.

Annó én is csináltam, a suliban volt egy Windows, egy Novel és egy FreeBSD szerver, volt 8 darab 16-20 géppel felszerelt gépterem, volt a 110 tanárnál kb. 30-35 gép (laptop, illetve a tanáriban 1-2 számítógép), illetve ezen túl az irodai személyzetnél is 10-12 gép (gazdasági igh, pénztár, munka és bér könyvelés, nyilvántartó, műszaki igh, karbantartó személyzet, porta, stb.). Ezek közül újkorában egy-egy gépterem azonos gépből állt, aztán ahogy haltak meg különböző okokból, úgy kellett pótolni, amit nem mindig sikerült azonos hardverrel megoldani, szóval eléggé különböztek a gépek, ráadásul vetésforgóban cserélődtek, az új gépek bekerültek egy gépterembe, onnan a gépek a szélrózsa minden irányában felváltották a már vállalhatatlan egyéb gépeket, illetve alkatrészként leltárba került pár cucc belőlük. A helyzetet súlyosbította, hogy volt olyan időszak, amikor koax és 1G ethernet vígan együtt élt, s külön bravúr volt a Win95, Win98 és a WinXP gépek között megoldani a roaming profile-t. :)

Egy ilyen állás abból áll, hogy az ember napközben benn van, mert mindig van valami probléma, kérdés, megoldanivaló, de a gépekhez érdemben vagy korán reggel, vagy késő délután nyúlhat, mert közben oktatás folyik. Nagyobb dolgokat tanítási szünetben lehet tervezni, vagy hétvégén. Apropó hétvége: az iskolák gyakran kiadják a géptermet szombati napon tanfolyamok és/vagy felnőttoktatás céljából, ekkor ügyeletet kér az igazgató, vagyis nagyobb gond esetén bizony be kell menni (készenlét), illetve érettségi előtt/alatt/után ki nem fizetett ügyeletként bennt kell ülni, hogy ha bármi baj van, akkor azonnal meg lehessen oldani, mivelhogy az érettségit egy ideje elektronikusan adminisztrálják. Közben persze legyen valami weboldala az iskolának, meg levelezés mindenkinek, meg órarend, meg sokminden más.

És mint mondottam volt: ez kb. bruttó 90e forintot ér most a közoktatásban.

Persze el lehet menni, én is elmentem 7 év után sokszor ennyiért a versenyszférába és egyátalán nem hiányzik a fenti sokszínű és sokrétű munka, s pont így vannak ezzel az orvosok is.

Egyébként az orvosokat se kell félteni, simán elmennek magánpraxist folytatni, és sokan nem átallanak kórházi eszközöket és/vagy gyógyszereket átcsempészni a magánpraxisba (egyszerűen felírják a beteghez, mint elvégzett tevékenység vagy beadott gyógyszer*), arról nem is beszélve, hogy közalkalmazotti munkaidőben és közintézmény hirdetőfalán ajánlgatja a magánrendelését.

*: Tipikusan ilyen a visszérinjekció, még nem hallottam senkitől, hogy közintézményben kapott volna elegendő injekciót, mert mindig "elfogyott" a készlet, ellenben magánrendelésen számla nélkül mindig van... :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Sziasztok,

Köszönöm a rengeteg olvasást és a sok hozzászólást. Webes álláskereső portálon hirdetett a cég, így kerültem állásinterjúra hozzájuk. Az ott elhangzott "mennyi a fizetési igénye ?" kérdésre adott válasz hasonló volt az itt elhangzott összegekhez.
Az más kérdés, hogy amikor meghallották, elfehéredtek.....:) Ezután írtam ide a topicba, mert kiváncsi voltam mit szólnak mások ehhez az állásnak csúfolt rabszolgasághoz. Egyébként azóta már megkaptam a sablon elutasító választ is. Több döbbenetes részlet is elhangzott az interjún, csak ezeket nem akartam nyilvánosságra hozni, hátha a cég hitelrontás miatt beperel. Eszem ágában sem volt ott dolgozni, miután megtudtam és megláttam ezeket részleteket, még akkor sem ha megadták volna a kért fizetést.

Az "én akkor is bevállalnám" embereknek üzenem : privátban nagyon szivesen megadom a cég adatait, főleg hogy szerintem még azóta is keresnek embert.

Asszem érdemes lenne nyitni fórumot arról, hogy mely cégekkel volt rossz tapasztalata (és mi) a munkavállalóknak.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Nem tudom ki vállalná fel az állandó pereskedést a kisebb-nagyobb cégekkel.
Illetve ne felejtsük el, hogy ugyanígy lehetne nyitni egy feketelistát a munkavállalókról is.

Amúgy az ötlet jó, a nagyobb transzparencia végső soron a kiválasztódás javítása/versenyhelyzet emelése miatt hasznos lenne.

Ha nem titok -és elhangzott az interjún- ők mégis mennyit gondoltak ezért?

Vélhetően nem hangzott el, de az "elfehéredés"-ből lehet sejteni, hogy jóval kevesebbet. Mondjuk a szokásos alkuszövegnek megfelelően "...és mennyit enged a feléből?"

Azt még nem tudjuk a kolléga mennyit kért :) Mert volt itt nettó 500-tól 200-ig minden :)

Ha nettó 2k-tól elfehéredtek, akkor van csak igazán nagy baj...

Én is erre gondoltam amikor rákérdeztem mennyitől kerekedett el a szemük......most már nagyon kíváncsi vagyok mennyit gondol(hat)tak :))