Fischer 960 versus the machine

Fórumok

Üdv!

Olyan játékprogramot keresek GNU/Linux környezethez, amivel Fischer random sakkot tudnék játszani a gép ellen úgy, hogy az alapállást ne a gép dobja ki, hanem én állíthassam fel a tiszteket a játék elején egy megadott, nekem tetsző sorrendben.

Esetleg workaroundként olyan sakkprogram, ami az adott játékállást nem a lépések eltárolásával, hanem a tábla állásával menti, és akkor abba egész könnyen bele lehet gányolni.

Hozzászólások

jelenleg wine+arena kombót használok ilyen taskra

sed 's/fisher/Fischer/g'

------------------------------------------

köszi, már megy is. jóféle.

alias killall='echo "Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja. Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput." | espeak -vde' #That's not funny.

elfelejtettem mondani: houdini, robbolito, fire, stockfish jól megy deb squeeze + wine + arena összeállításban, ivanhoe nem akar elindulni (32 bites változatot is valamiért 64 bitesre utaló hibával dobál), rybka pedig irreálisan lassú (eleve kisebb a kN/s értéke a többihez viszonyítva, de itt az 1 kN/s-t sem éri el, ultrazárt pozíciótól ultranyíltig mindenfélén teszteltem). 960-at nem szoktam géppel nézetni, ezért erről nem tudok nyilatkozni. pár hete valami h-val kezdődő random engine-t ráeresztettem egy 960-as állásra, és reálisnak tűnt a működése, de ennyi az egész. a tapasztalataidról majd írj!
------------------------------------
Az 1337-es számú linuxfanboy

Minden cigány a maga lovát dicséri, úgyhogy természetesen PyChess! :)
Az adott induló állást beírod egy .pgn fájlba így:
[Variant "Fischerandom"]
[SetUp "1"]
[FEN "nrbnkqrb/pppppppp/8/8/8/8/PPPPPPPP/NRBNKQRB w Gbgb - 0 1"]

A sáncolás jelölése X-FEN legyen, mert a stockfish pl. azt várja el..

Aztán a Játszma betöltése menüvel már el is tudod kezdeni akár
a PyChess, akár valami komolyabb program (stockfish) ellen.