Miért ne használj task killert?

Fórumok

Kicsit régi ez a cikk, de ...
http://androidspin.com/2010/05/25/why-you-dont-need-a-task-killer-app-w…

Használtok task killert?

Hozzászólások

Nem. Kilövi magát a telefon anélkül is, elég hozzá bekapcsolni a wifi-t...

Azért nem olyan vicces ez. Galaxy ace, ha bekapcsolva hagyod a wifit, és kiérsz a hatótávból(de néha még ez se kell neki), vagy úgy fordul, rebootol egyet a telefon jó esetben, de van amikor inkább csak kifagy és amikor megnyomod csak akkor veszed észre. Fura amikor fél napig nem veszi észre az ember, és azért lett volna pár sürgős hívása...

én használok, és azért mert az androidom olyan kedves, hogy mindenféle szir-xart betölt amiről azt gondolja majd futtatni fogom... ez kedves gondolat, de sokkal lassabb a tablet-em, ha betölt minden félét... eddig nem volt belőle baj.

Hasznaltam egy ideig, de neha az ebresztoora elfelejtett ciripelni, aztan ratalaltam a linkelt cikkre (vagy valami hasonlora). Azota nem hasznalok, semmi gond a teloval.

Amit itt leírnak az az elmélet, a gyakorlat (néha) egészen mást mutat.
Szerintem ez erősen hardverfüggő, hogy valakinek szükséges-e taskkiller vagy nem. Évekig használtam egy G1-et a kezdetektől főzött romokkal(általában CyanogenMod, de előfordult ez-az, mindig próbálgattam jobbat és stabilabbat találni) és ahogy az egyre nagyobb verziókat kiadták, egyre kevesebb és kevesebb ram maradt a felhasználóiappok(és sokszor a rendszerappok) számára is. Ilyenkor kénytelen voltál taskkillert használni mivel egy idő után a használhatatlanságig belassult a teló majd a végén rebootolt. A 2.1-es verziótól lehetett már swap-ot mókolni a memóriakártyára azért az egy kis segítség volt. De akkor is szükséges volt a taskkiller.
Most egy Desire Z-m van, itt van elég ram nem lenne szükséges, de megszokásból itt is használom.