Collatz bizonyítva?

Fórumok

Kikerült egy preprint, amiben állítólag megmutatják, hogy a Collatz-sejtés igaz:
http://t.co/zubVy9b

Ha esetleg bárkit is érdekelne.

Hozzászólások

gyakorlati haszna van?

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

"Róla mesélik, hogy amikor egy ifjú megkérdezte tőle, hogy lesz-e valami haszna abból, hogy geometriát tanul, Eukleidész így szólt a szolgájához: „Adj már ennek egy oboloszt (kb. fillért), mert hasznot akar húzni abból, amit tanul.” "

-----------
"Generally, Russian technology assumes dumb machines and smart humans, not the other way around." -- The Russian Tea HOWTO

Olvastam valahol, hogy mikor Faraday már híres tudós volt, egyszer meglátogatta őt az ügyeletes angol uralkodó. Faraday lelkesen mutogatta neki az áramköreit meg a rajzait, és magyarázta, mi mit csinál. A bemutató végén a király vakarta a fejét és kérdőn nézett a tudósra, hogy de hát árulja már el, mire jó ez az egész? Erre volt a válasz, hogy "Felség, mire jó egy újszülött?"

-----
A problémáim velem kezdődtek és utánam megmaradnak. Ez az én hozzájárulásom az Emberiség Nagy Művéhez.

Remelem azert erzed, h miert tartjak ebben a formaban ezt a kerdest ostobasagrol arulkodonak igy a sertodes roham vegen. Olyan ez, mintha Marie Curie-tol megkerdeztek volna, h vegulis mi a fenere jo ez a radium, mert tok jol feketiti a fotopapirt, de mas gyakorlati haszna nincs. Aztan tessek... a tudomanyban rengeteg dologrol nem derul ki azonnal, h milyen "gyakorlati haszna van", csak a vegen sok-sok mellekkutatas reven derul ki, h "megis mi a fenere jo".

Sokan a tarsadalom hanyatlasanak egyik jelenek tekintik az ilyen fajta fasultsagot, mikor a kutatasok lendulete elveszik es minden egyes uj felfedezes utan ez a kerdes merul fel.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Remélem, nincs.
Utálom, amikor minden eredmény esetén az első kérdés, hogy mire használható, mintha ennél lényegesebb lehetőség nem létezne. Már az iskolában is ki tudnak akasztani az olyan kérdésekkel, hogy minek megtanulni ezt vagy azt, és később mire tudják majd használni. Sajnos ez a szemléletmód már egyre feljebb szivárog. Nemrég volt alkalmam Veres Gabi beszámolóját végighallgatnom a CERN-beli kutatásaikról, és már ő is úgy fejezte be, hogy micsoda mellékes alkalmazások nőttek és nőhetnek ki belőle. Nem érzem én ezt jó iránynak. Ha csak azt kutatnánk, hogy mi az, amit hasznosítani tudunk adott pillanatban, akkor még ugyanott tartanánk, ahol ezer éve.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Sajnos, nem jo a bizonyitas. Ez a mostani preprintben mar szerepel:
"The reasoning on p. 11, that \The set of all vertices (2n; l) in all levels will
contain all even numbers 2n 6 exactly once." has turned out to be incomplete.
Thus, the statement "that the Collatz conjecture is true" has to be withdrawn,
at least temporarily.
June 17, 2011"

altalaban orulok ha ertem, nem hogy meg konstruktivan hozzajaruljak a matematikahoz, napok-hetek munkaja volt azokat az analizis temakat is felfogni hogy mi is ez tulajdonkeppen, ami masoknak kapasbol ment. (vagy legalabbis ugy tunt.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS