Digitális időzítő - használati utasítás

Fórumok

Vettem a hipermarketben egy kis digitális időzítő kapcsolót:
http://www.diytrade.com/china/4/products/2068802/DIGITAL_TIMER.html
Amikor hazaértem és beakartam üzemelni rájöttem, hogy nincs hozzá használati utasítás. Annyira azért nem egyszerű - keresgéltem a WEB -en de mindenki csak eladni akar ilyet. Ha van valakinek meg tudná osztani velem?

UI: Alapvetően a KV főzőt üzemeltetem ilyenről, beállítom hogy ekkor-akkor főzze le, és mire kelek meleg KV -m van :) Eddig elektromechnikus időzítőt használtam, de valami meghalt benne (megpróbáltam javítani, de kapásból kipotyogott belőle egy kupac műanyag fogaskerék, és nem találva hibáját összeraktam - persze ezután sem működik). Gondoltam egy digitális talán tovább bírja - no igen ha sikerül felprogramozni. Nem örülnék ha reggel a meleg KV helyett elszenesedett konyha fogadna.

Hozzászólások

Nem tudom, hogy hol vetted de én tuti feljelenteném a céget, mert magyar használati utasítás nélkül nem lehet semmit sem árulni.
_________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05

Sajnos nem biztos hogy nem volt - lehet hogy mellé volt téve egy csomagban, lehet hogy kipottyant. Egy olyan hypermarketben vettem ahova nem megyek naponta - a kávéfőzőt viszont naponta használom. Mivel ilyet kismillió helyen árulnak, szerintem nagyon hasznos kis eszköz, reméltem hogy kapok itt segítséget.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Van nekem is egy ilyenem, használtam egy időben szintén kávéfőző vezérlésre, nagyon sok csalihal légkomplesszoros életbentartására (és a komplesszor életbentartására), majd végül betörőelüldözésre. Plusz minden nyáron erről megy a párologtatós szúnyogriasztó, főleg lustaság miatt.

Először az időt állítsd be rajta, a következő módon: clock gombot folyamatosan nyomod, majd a week, hour és minute gombok nyomkorászásával egyszercsak összejön a pontos idő.

Ha ez megvan, 8 darab ki-bekapcsolásos időciklust tudsz rajta beprogramozni: megnyomod a timer gombot, mire eltünik az idő és a bal alsó sarokban megjelenik az on felirat és az egyes szám. Szóval az első bekapcsolást a week, hour és minute gombokkal bepötyögheted. Ha megvan, akkor mégegyszer timer gomb, és a bal alsó sarokban szintén az egyes, de már az off szócska jelenik meg. Ekkor tudod beállítani, hogy az első ciklusnak mikor legyen vége. Tovább nyomkorászva a timert mind a nyolc ciklust ugyanígy programozhatod.

Ha ezzel megvagy, akkor jöhet az on/auto/off gomb. On állásban mindig működik a készülékre kapcsolt fogyasztó, auto állásban működik az időzítő mód, off állásban meg értelemszerűen nem működik semmi. Az aktuális állapot megjelenik a kijelzőn alul. De, ha on-ból mész az auto-ra, akkor a fogyasztó az éppen következő, beállított ciklus végéig működni fog, ellenben ha off-ról, akkor a ciklus elejével kapcsol be.

A random gombbal a ciklusoktól függetlenül néha ki-be kapcsolja a rádugott eszközt. (Nem emlékszem, hogy a beprogramozott időt figyelembe veszi-e ekkor.) Ezt is kijelzi, és pl az én kávéfőzőm szilikon tömítése nem szerette ezt az üzemmódot, szóval érdemes néha rátekinteni a kis lcd-re.

A beállított ciklusokat egyenként a res/rcl gombbal törölheted.

Programozás során a week gombot nyomkorászva nem csak egy napot, hanem előre beállított napokat is ki tudsz választani.

Ha véletlen lemerülne a készülék, akkor a hálózatra visszadugva nem fog életjelet adni a kis piros masterclear gomb benyomásáig.

Mégvalami: elég hangosan kattog, legalábbis az enyém. Szóval ijesztő is lehet akár, főleg este.

Jó időzítést. :)

Kiegészítés: megtaláltam a kütyüt, és nyomkodtam kicsit, szóval még két plusz dologot találtam a pontos időbeállításhoz: A clock és a timer gomb egyidejű nyomásával átáll 12 órás am-pm üzemmódba, a clock + on/auto/off kombinációval meg nyári üzemmódba (+1:00 az aktuálishoz képest).

Hasznos kis cucc!
Sok éve üzemeltetek házi szervert, akár így is megoldhatnám. Persze rádiós kapcsolót kellene beépítenem.
Az igazság az, hogy szerintem az autonóm megoldás a jó itt. Felügyelet nélkül kell hogy üzemeljen, tehát olyan biztonságos megoldásnak kell lennie, hogy ne semmiképp ne legyen belőle hír.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.