OpenSuSE - Nouveau? Nou.

 ( hrgy84 | 2011. május 12., csütörtök - 10:18 )

A laptopomban levo GeForce 8400M -es kartyahoz a rendszer onmukodoen felrakta a nouveau driver legfrissebb - a disztroban levo - verziojat.
Elso korben erzekeltem, hogy direct rendering: No, es voltak kulonbozo... angolul ezt glitch-nek mondjak. Sokara megjeleno ablakok, erzekelheto megakadasok intenziv lemezmuveleteknel, anomaliak a kepernyon, etc.
Google, zypper se nouveau, vegul felkerult az experimental statuszu Mesa-nouveau3D csomag. A glitch-ek megszuntek, cserebe jott az, hogy ha beleptem rdesktop-ra, akkor ketto es tiz masodperc kozotti idotartamban resetelt egyet a Xorg. Meg szerencse, hogy a packagekit kliens-szerver felepitesu, mert egy ilyent sikerult frissites kozben produkalnia az X-nek, aminek felettebb (nem) orultem.
Utanaturva egyertelmuen a nouveau driver hanyta ossze magat, valamelyik konzolon "titkositva" ott is volt egy stack trace is (sorok szintjen volt osszekeverve, eltolva, etc... olvasni azt nem lehetett, csak felismerni).

Felraktam a proprietary drivert (pfejj...), minden gond megszunt. TwinView felkonfigolva, lehetne jobb is az integracio (hianyzik a teljes xrandr support), de ezen felul gondom nincs vele.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ugyanez a kartya, ugyanugy opensuse-val. Igazabol az elejen eszre se vettem, hogy nouveau dolgozik, csak aztan eszembe jutott, hogy fel szoktam rakni a zart drivert.
Igen, az xrandr hianya gazos, meg ugye kicsereli a fel xorg-ot, de cserebe mukodik. Szoval nalam sem bejovos egyelore a nouveau...

Ez hatalmas előrelépés, nekem ezzel a kártyával képet sem tudott megjeleníteni pár hónapja.

milyen suse verzió? 11.4?

Igen.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal