Motorola Milestone 2

Fórumok

Új androidos telefon vásárlásán töröm a búrám. A címben szereplő készülék (lett volna) a kiszemelt, a qwerty billentyűzet és az árához képest erős hardver miatt. Viszont akadt egy kis bökkenő: akárhogy túrom a netet sehol sem találok infót róla, hogy lesz-e egyeltalán gingerbread(android 2.3) frissítés a telefonhoz. A motorolánál sem említenek egy szót sem, miközben más gyártók már vígan kiadták vagy a dátumot meghatározták a frissítés kiadásának: http://www.pocket-lint.com/news/37318/android-2-3-update-coming-soon
A kérdésem: használ valaki milestone 2-t? Meg van elégedve vele?

Hozzászólások

A Motorola jelenlegi frissítési gyakorlata rém szánalmas. Gyakorlatilag ahhoz a készülékekhez sincs frissítés amikhez megígérték. Illetve az UK készülékekhez van (Milestone), de talán jobb lenne ha nem lenne.

Én 10x is meggondolnám a MM2-tőt. Sőt, úgy egyáltalán a Motorolát.

Igen én is fázom tőle. A másik alternatíva egy HTC Desire Z lenne, de annyit egyelőre nem akarok rászánni. Feltétlenül kell a qwerty a connectbot és a terminal emulator miatt. Meg egyébként is eddig mindig csak hardveres billentyűzettel rendelkező telefonom volt, megszoktam már nagyon.

Asszonynak ez van. nagyon elégedett vele. Egyetlen hibája, hogy a beépített zenelejátszó valamiért kifagyasztja a rendszert. Volt párszor, amikor csak aksi ki-be segített. Normális zenelejátszó meg nem nagyon van androidra, ami a szemnek is elviselhető (szerinte, de ő szereti a szépet). :)

Nekem fontos. :-) Szeretem, ha a Rammstein péppé passzírozza az agyamat. :-D
De viccet félretéve. SE telefonokon nagyon megszoktam a megabass-t, natúrba nekem kicsit fúrcsa hallgatni a zúzósabb zenéket.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Attól függ. A zúzós zenéket általában igen. Az elektronikus zenéket nem szoktam. Ha hangfalról hallgatok zenét, nem használok EQ-t. Viszont fülesnél szeretem maximálisan kizárni a külvilágot De szerintem a mai zenék, ha csak nem tisztán akusztikus zenéről van szó, valamilyen szinten már a stúdióban torzítottak lesznek, hiszen van egy fajta koncepció, ami szerint kikeverik a végső anyagot.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Hehe... Kb. én is így voltam ezzel tavaly novemberig. Nem nagyon tudtam elképzelni, hogy hogyan lehet gombok nélkül használni egy telefont, attól függetlenül, hogy pár darab ilyen kütyü járt nálam. Aztán jött az SGS, és gyakorlatilag pár hét alatt átálltam teljesen az érintő kijelzőre, most már a gombos telefonok a furcsák, ha néha napján kezembe veszek egyet-egyet. És napi szinten nyomkodom, nem keveset, mivel nekem ez az egyetlen netelérési lehetőség egész nap, tehát innen fórumozok, blogolok, levelezek egész nap, szóval írok vele rendesen. A lényeg az, hogy végig kell próbálgatni az összes elérhető virtuális billentyűzetet, és amelyik a legjobban fekszik az embernek, annak maximálisan fel kell tölteni a szótárát. Onnantól kezdve semmi probléma sincsen az írással, igen hosszú szövegeket is be lehet vállalni velük utána.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Most milyen készüléket használsz virtuális billentyűzettel? Csak mert gondolom kell egy minimális képernyőméret amitől optimálisan használható lesz egy készülék, mivel a hardveres billentyűzetnél nem foglalja el a képernyő egy részét a virtuális billentyűzet. Régebben egy 3-as szifonnal próbálkoztam, nem régiben egy Optimussal, de nekem kínszenvedés volt mindkettő.

Samsung Galaxy S. Az alapértelmezett samsung keyboard pl. 3x4-es (álló helyzet, olyan, mint egy telefon gomjai) elrendezésben nem foglal túl sok helyet. Fektetett állapotban tényleg kisebb lesz sokkal a szövegbeviteli mező, de ha mondjuk egy komolyabb dokumentum szerkesztőben (Thinki Free, Documents To Go) készítesz valamilyen irományt, ott ugyan úgy lehet karakterméretet változtatni, tördelni, utólagosan helyesírást ellenőrizni, mint egy asztali szövegszerkesztőben, persze bizonyos korlátok között. Eleinte tényleg nagyon furcsa, de hamar megszokja az ember.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Bármikor felrakhatsz cyanogen mod-ot. A cm7 2.3.3 alapú.
Elvileg, mert nekem még nem jött össze, igaz nagyon nem is gyúrtam rá.
A motorola készülékeke loader totál zárt, és szvsz seélytelen, hogy bármikor kinyissák.
Másrészt a frissités tragikomédia motoroláéknál.
Ha nem létkérdés a bill. Akkor van jobb készülék+gyártó.
Csak 1 példa.
A milestone 1 első 2.2.1 frissitési időpontja tavaly szeptember volt. Aztán tavaly november, aztán tavaly december, végül január, legvégül mácius végéig. Végül ápr. 2-án csipogott, hogy van update.
Erről ennyit, ennyire megbizható a motorola.
--

Hat hiszem ha latom. Mindenesetre elegge eltantorit egyelore a motorolatol, a tamogatas hianya. Azt mondtak a milestone mentette meg a ceg mobil uzletagat a bukastol, ehhez kepest nagyban szarnak a (leendo) felhasznalokra. Ez nem tul sok jot jelent.Ha tenylegesen megnyilna a romfozok elott az ut akkor szerintem lehetne belole egy uj G1(a hardver megvan hozza),de ez egyelore igy veszett fejsze nyele.

Nekem van egy ujszeru elado. Ha esetleg erdekel irj egy privatot.
Ha csak a telorol kerdeznel arra is szivesen valaszolok.

hajrá

--------------
Sok ember hord Superman-pizsamát. Superman Chuck Norris-pizsamát hord.

[off] Ezek szerint jól döntötem az n900 mellett [/off]

Úgy tűnik egy Htc Desire Z lesz belőle, az egyik telefonboltos ismerősöm szólt, hogy tud egy kifogástalan állapotút még 1 év garanciával rohadt jó áron(a milestone 2 új ára alatt jóval). De legalább lett egy topic a Milestone 2-nek. ;)