Runfield

https://mozillademos.org/demos/runfield/demo.html

Egy rókával kell átugrani az árkokat. Egy kis unaloműzés a hétvégére! :)
Én tartom a rekordot. :D (Egymás után kettőt is csináltam)

Kép1
Kép2

Szerk.: Itt a harmadik: Kép3 - A "rakétameghajtás"-nál elég nehéz már! :D

Hozzászólások

"Én tartom a rekordot."

:D:D

Te nem ennyire hülye vagy.. Te még hülyébb vagy.. (Már elnézést) - Úgyhogy verd csak bele a fejed oda ahová akarod...

Meg is indoklom miért:
Aki engem nem érdekel vagy hülyének tartom, lenézem stb azzal én nem törődök.. Se az interneten, se a valóságban.. Hanem elkerülöm messzire és még csak véletlenül se kezdem el a blogját olvasni, véletlenül se szólok hozzá, főleg nem ilyen stílusban és nem is bosszankodom rajta, nem kezdek el idegeskedni miatta... Nem lenne jobb, ha te is ezt tennéd?
Főleg miután eldöntötted, hogy én milyen vagyok és ilyen is maradok. Te biztosan jobban tudod, valószínűleg belelátsz a fejembe.
A te helyedben se szeretnék lenni, mert valószínű neked is oly sok szabadidőd van.. Akárcsak nekem.

"szerintem menthetetlen vagy, te mar örökre igy maradsz."
Akárcsak te, de sebaj.. Nagy kár, hogy nem veszed észre magad...
El tudnék képzelni jobb szórakozást is, mint amit te csinálsz.. De kedves egészségedre...

További szép estét, kellemes hétvégét...


Hiba: uncaught exception: [Exception... "Security error"  code: "1000" nsresult: 
"0x805303e8 (NS_ERROR_DOM_SECURITY_ERR)"  
location: "https://mozillademos.org/demos/runfield/demo.html Line: 334"]

FF 4.0 WindowsXP...

Elsőre 34xxx lett az eredmény, de már akkor beleszédültem. Ti hogy bírjátok ezeket a játékokat játszani? :D

Te nem atvaltottal hudeveglegesen Linuxra? :)

----------------
Lvl86 Troll

"neveloapu" - Akitől 5 éve szöktünk el... Szóval én nem nevezném annak.. Tönkretenne az életünket.
Szerencsére nem él már velünk.
Csak édesanyám van.. Aki mindent meg tesz értünk...

Nagyapám kiskoromban meghalt, édesapám nem ismertem, nagymamámat úgyszintén...

Nincs további megjegyzés.

Igen, tényleg valóban nem tartozik senkire, de azért:
"egyedülálló anya, 19 éves (nagyon) fiatal felnőtt."
Igen, aki egyébként 58 éves, lassan nyugdíjba megy, plusz még van egy öcsém is..

Munkahelyem nincs, tanuló vagyok. Diákmunkát nem veszek igénybe, önálló keresetem nincs...

"Azt mondod nem tartozik ránk" - Te sem tettél másképp.
"nemkelldógozni." - Mit dolgozzak/dolgozzunk? Egyrészt az osztályban az első iskolapadból nem látom a táblát rendesen, olyan rossz a szemem, és nem.. Nem a gép miatt! Fényt kapott a szemem kiskoromban. Gyógyítani nem lehet, arra is van esély, hogy megvakulok. Továbbá diszkalkuliás és autista is is vagyok. Konkrétan autizmus spektrumot diagnosztizáltak. Fel vagyok mentve matematikából, testnevelésből. Öcsémnek háromszor (!) volt gerincműtéte, nem emelhet súlyt, nem ülhet egy helyben sokáig. De műtét közben kitartó volt. Egyszer sem sírt, párszor mondta, hogy fáj, de rendesen állta a sarat. Az orvosok még meg is dicsérték. Édesanyámtól több tízezer forint hálapénzt kaptak az orvosok, ennek fejében jobban odafigyeltek rá.
Másrészt meg nincs mit dolgozni.

Meséljek egy kicsit a gyerekkoromról? Nevelőapánk állandóan vert minket.. Rohadék egy alkoholista barom volt, aki első adandó alkalommal elitta, ellottózta, elkártyázta a pénzt. Rendszerint részegen jött haza, volt, hogy haza se jött. Amikor meg hazajött egyfolytában kussolni kellett, volt, hogy egy szelet sajtot vacsoráztunk. Anyám vágta a fát helyette, erre sem volt képes. Ott még fával tüzeltünk. Majdnem mindig visszajött a füst. Jó, hogy nem kaptunk füstmérgezést. Melegre jött haza a szemét... Szemét ember volt. Anyám pénzéből vett nekünk ételt, már ami megmaradt belőle neki. Merthogy azt is felhasználta. Egyszer meg is verték a cigányok. Öcsém mindig piszkált, én mindig rászóltam, apám üvöltözött, kurvaanyázott stb és elkezdett ütni minket. Öcsém azt mondta, hogy "apu szeretlek" - De minden ilyen alkalommal - és mindig abbahagyta öcsém ütlegelését. Én egyszer sem mondtam neki, mindig én kaptam. A játszótérre is bújva mehettünk ki. Valójában óvoda óta kerülöm a gyerekeket. Nem is nagyon voltam köztük. Mikor általánosban elsőbe jártam, akkor egyik nap délután a fejem verte az asztalba, mert nem matekoztam. Nem azért, mert nem akartam, hanem azért, mert nem tudtam. Aztán egy másik alkalommal meg jól pofán vágott. Anyám ötlete volt, hogy azt hazudjuk, hogy elestem. A tanárok nem szóltak, de szerintem észrevették rajtam, hogy az nem egy esés nyoma. Egy-két dolog volt, amit félig-meddig jól csinált. Például amikor eltört a kezem, az éjszaka közepén vitt be, hogy begipszeljék a kezem. Csinált sílécet, rollert, mivel építőmunkás volt. Vett egy kisrádiót nekem, szintén alsós voltam. Állandóan híreket hallgattam rajta. Egyszer vett egy karórát is nekem, de azt pár hónap után elkérte. Anya azt is mesélte, hogy amikor kicsi voltam egyszer elkezdtem ütni a nevelőapánkat, próbáltam védeni anyát.
Akkor jöttünk el tőle, amikor már naponta lopkodta a 10 ezreseket anyámtól. Amikor megkérdezte "hol a pénz?", apám nem felelt semmit, hanem megütötte. Ekkora lett véres a párna. Összesen 3x jöttünk el tőle (és kétszer vissza is mentünk), harmadjára már nem... És ez volt a harmadik eset. Anyámnak ebből elege lett és úgy ahogy voltunk eljöttünk.
Több évig voltunk gyermekotthonban. Ott sokféle embert megismertem. Volt köztük egy drogfüggő is, aki 3 esély után repült.. Ott könyörgött az intézet ajtaja előtt. Akkor jött rá mit is csinált. Volt köztük egy elmebeteg is, aki kést dobott az öcsémnek - mindenféle ok nélkül... Az arca mellett ment el a kést pár centivel.. Apám a gyermekotthonba is eljött egyszer.. A nevelők küldtél el.. Azt mondták neki, ha nem megy el rendőrt hívunk. Aztán egyszer az utcán kurvaanyázott, mert "nem volt kedvünk" visszamenni. Mióta az önkormányzatnál jártunk azóta nem zaklat minket.
A gyermekotthonban rengeteget segítettek. Anya remekül tudott spórolni. Ott vettük első gépünket is. Azt hittük, hogy lecsesznek érte, de nem. A nevelőktől kaptunk egy rakás játékprogramot CD-n és floppy-n is elhoztam párat. Ott találkoztam először a géppel.. A közös géppel. Ez volt a 133Mhz-es P1-es, Dos-al és Win 3.11-el. Először azt se tudtam, hol az enter billentyű, pár hétre rá én segítettem a többit. Ott találkoztam először a géppel.. Sokszor éjszaka 11-ig játszottunk rajta. Ide vezethető vissza talán az, hogy ennyire szeretem a gépet. Egyszerűen az internetbe, a gépbe menekülök a problémák elől. Ez az egy ami leköt és örömet okoz. Ez szórakoztat. Azóta már több gépet is vettünk.

A történtek ellenére talpra álltunk, egyben vagyunk. Jelenleg egy szociális bérlakásban élünk és jelenleg villanyradiátorokkal fűtünk.
Anya mindent megtesz értünk. Kitartóak vagyunk, amennyire lehet. Lelkileg és fizikailag is egyaránt.
Anyám szinte mindent 2x vett meg, valamit 3x. Minden cuccunk nála maradt. A kisgyerekkori fényképeinktől kezdve minden. Édesanyám nagymamájától kapott evőeszközök is ottmaradtak nála. Jelenleg szociális bérlakásban élünk.
Senkinek halvány lila gőze nincs arról az ismerősi körben (és sehol máshol), hogy mi mit éltünk át.
A jelenlegi törvények szerint fel lehetne jelenteni. De ott rohadjon meg ahol van, mi ezzel már nem foglalkozunk. Franc fog bíróságra járkálni, van elég bajunk így is..

Úgyhogy igen.. Elkeseredésemben legszívesebben szarnék mindenre... De valójában az az igazság, hogy nem tudom merre tovább.. Úgyhogy igen, én is kivettem a részem az élet szarabbik részéből bőven. De mindig volt valahogy. Ahogy eddig rendeződött minden, továbbra is fog.

Szerinted mit lehetne tenni ilyen kilátástalan helyzetben?

Sajnálom, hogy a médiahekkre asszociálsz egy autizmussal küzdő gyerekről. Szerinted egy a világtól elzárt, mindenki által megcsúfolt gyerek mi mást tehet azon kívül, hogy a gépbe menekül. Mi mást eredményezne ez az egész?
Lehet csalódást kell okoznom, de rosszul ítéled meg a dolgot. Közöm sincs ehhez a szóhoz, a jelentésével sem voltam tisztában, most googleztam ki. Elég ferde egy személyiség lehetek, ha ez jut az eszükbe az itteni a tagoknak rólam. Sajnálom. Tény, hogy sok baromságot szándékosan produkáltam, de a médiahack az máshol kezdődik....

Minden lehetséges, csak nem kellene beletörődni a helyzetedbe, akármivel is diagnosztizáltak a matematikát és a testnevelést egyáltalán nem kellene feladnod.

Egyszerűbb persze kifogásokat keresni, mentegetőzni, mint küzdeni.

Járhatnál pszichoterápiára, az sokat jelenthet.

Feleslegesen fosztod meg magad az élettől, éppen elég az amit nevelőapád tett veled, nem kell magadat büntetned.

"Ez az egy ami leköt és örömet okoz."

Ez csak azért mondod, mert még nem tapasztaltál sokat az életből ami sokkal többet tartogat, mint egy fostaliga PC.
Nem azt mondom, lehet előtte pistulni naphosszat, ha annak van célja és értelme.

Hát igen, vannak durva dolgok az életben.

Nekem ettől függetlenül továbbra is hibádzik valami a képben. A géppel foglalkozol, linuxozgatsz, többezer soros szösszeneteket írsz HUP-ra egész jó helyesírással, ha beszólunk ne smiley-zzál abbahagyod - szóval a strukturált gondolkodás (lehetősége) annyira nem is áll tőled messze.

> Fel vagyok mentve matematikából, testnevelésből.
Az eddigi évek tapasztalataiból arra jutottam, hogy a legintelligensebb, majd később legbölcsebb emberek a "matematika" - "testnevelés" - "ének-zene"* három lábán állva élnek teljes, értékes életet. Meglátásom szerint kurva nagy probléma, hogy te ebből a felsorolásból kettővel - ha jól értem nem foglalkozol.

Amit írt, abban Zanecknek igaza van. Még valamivel kiegészíteném:
> A történtek ellenére talpra álltunk, egyben vagyunk.
Én is azt látom, mint Zaneck. Azzal burkolózol, hogy hát jajjdenektek milyen rossz volt, és most meg már a főgonosz tényező kiesett, tehát jó. Pedig ez - matematikailag sem :) - nem jó következtetés.
Nyílván nem vagyunk tisztában a fizikai és szellemi képességeiddel, de valahogy mégis csak arra tudok gondolni, hogy most, 19évesen kéne megerőltetned magad, és sporttal és matekkal foglalkozni, mert bár most kényelmesnek tűnik, hogy nem kell erre pazarolnod az időd, és újratelepítgetheted a géped, de később valószínűleg sokat profitálnál belőle.

Persze ez csak egy tipp (tanács), semmi közöm a modernkori orvoslás- (kuruzslás)-hoz, főképp nem a pszichológiához, csak empirikus tapasztalataim vannak.

*) értsd: Természettudományok, erős matematikával - Sport - Zene

"Meglátásom szerint kurva nagy probléma, hogy te ebből a felsorolásból kettővel - ha jól értem nem foglalkozol."

Ezt én is észrevettem... Bár szerintem nem (feltétlenül) attól függ az ember sikeressége, hogy milyen tudományokat ismer, bár kétségkívül közrejátszik valamilyen mértékben az is. A "leg-leg" emberek valószínűleg ebből a "hármas körből" kerülnek ki, de nem kerülhet mindenki a "csúcs"-ra. A vizsgálat szerint a memóriám kivételes, csak a számolással vannak gondjaim. De lehet megpróbálom az alapoktól felépíteni újra az egészet. Hátha még valami jó is kisül belőle.

A természettudományok nem akadály, de nem tudom milyen szinten segít rá a médiaismeret vagy a társadalomismeret.
Akár még természetfilmeket is csinálhatnék, mert érdekelnek az állatok. Viszont tisztában vagyok azzal, hogy a mai társadalom nagy részének nincs ezekre igénye. Még így is rengeteg lehetőség felvillant a lelki szemeim előtt -- Amivel még mindig szép összeget meg lehet keresni.
"Azzal burkolózol, hogy hát jajjdenektek milyen rossz volt, és most meg már a főgonosz tényező kiesett, tehát jó."
Közel sem. Csak azt a tévhitet szeretném eloszlatni, hogy átlagos gyerek vagyok. Közel sem - és nem is az a cél, hogy függetlenítsem magam a társadalmi konvencióktól... Igen is megvan bennem az akarat mindennemű változáshoz és az alkalmazkodáshoz is. Szóval a menthetetlenség távol áll tőlem... Tehát nem vagyok reménytelen. De ehhez némi segítség is kell. Amit nem biztos, hogy itt szerencsés kérni. Kétségkívül tanulságos lehet mások számára is, de én is látom, hogy egy ilyen magánéleti (és egyéb személyes vagy más jellegű) problémákat (is) feszegető téma... Nos... Hát nem épp informatikai (vagy azt a szakterületet "kerülgető") portálra való.

A tanácsokat természetesen köszönöm.

> A természettudományok nem akadály, de nem tudom milyen szinten segít rá a médiaismeret vagy a társadalomismeret.
Hát... aki elég jó a fenti háromban, valahogy érdekes módon jó az ilyen szociális "tudományterületeken" is. Mindenesetre a HUP-os bejegyzéseid alapján talán neked nem ebbe az irányba kéne elindulni.

> Csak azt a tévhitet szeretném eloszlatni, hogy átlagos gyerek vagyok. Közel sem
Hehhh... :) Senki sem az, kicsirigó. Én legalábbis még nem találkoztam (a környezetemben főleg senki sem az) a nagy, átlagos gyerek mintapéldánnyal.

Ja, és ezt az "autista vagyok, jajjnekem" hozzáállást tényleg érdemes mielőbb elfelejteni. Az ilyen öndiagnosztizáló muksók mindig hiteltelenek. Gondolj csak poliverzumra. Le merem fogadni, hogy a HUP több tízezer regisztrált usere közül van olyan, aki tényleg asperger-szindrómás, vagy nagy mértékű fogyatékossággal él (szándékosan nem szenved, küzd, stb. igék), mégsem hireszteli.

Sokan felhasználják az ilyen jellegű problémáikat arra, hogy kitűnjenek. Én azt az elvet vallom, hogy inkább a tudásoddal, teljesítményeddel, stb. tűnj ki, ne a fogyatékosságoddal, különben az önsajnálatba fogsz belesavanyodni.

Végül gondolj arra is, hogy valószínűleg hülyeség is betakarózni azzal, hogy autistavagyokhaggyatokbékén. Autizmus sem (mint ahogy sok fogyatékosság, más rendellenesség sem) kétszáz éve létezik, csak azóta van nevük. Ha valaki genetikai holtág, selejt, azt megette régen is a mamut. Ma, a III. évezred elején millió esélyed van arra, hogy a tápláléklánc fogyasztó* node-ja legyél, ne pedig a fogyasztott. Nekem is voltak komoly egészségügyi problémáim, régen én is azzal burkolóztam, ma meg megeszek mindenkit, aki szembe jön.

*) Vagy nem erről szól a fogyasztói társadalom? :)

Értelek, de én is azt próbálom hangsúlyozni, hogy kész vagyok beilleszkedni. De ehhez leginkább a környezetemben lévő segítsége szükséges. Ami sajnos nem adatik meg kellőképpen.
Majd megpróbálok több időt fordítani a tanulásra és kevesebbet a gépezésre. Kb annyira nehéz, mint egy dohányosnak leszokni. Nagy akarat kell hozzá. Meglátjuk milyen hatása lesz. Gyakorlatilag nekem "ez a cigi".. Ez is egy úgynevezett káros szenvedély, ha nem megfelelően használjuk.
Innen többek tanácsát is szeretném megfogadni, ami eddig csak kis mértékben sikerült. Még mindig elmondhatom, hogy egyszer sem ittam életemben alkoholt, egyszer sem cigarettáztam stb... Egyiket se tervezem. Főleg nem heti 2 vagy több alkalommal. Tudom sokaknál szükséges egy bizonyos mértékű alkohol. Én még mindig abban hiszek, hogy ez nem kell az elfogadtatáshoz.
Majd próbálok egy PMR rádiót venni, talán később vizsgázok majd és amatőr rádiós leszek. De rádiós találkozókra több, mint valószínű fogok járni, hátha találok ott pár barátot, akik számára valóban szimpatikus leszek. Annál is inkább, mert egy ilyen körben hasonló vagy szinte azonos az ott lévők érdeklődési köre és egymást segíthetik stb.
"Ha valaki genetikai holtág, selejt, azt megette régen is a mamut." - Ez szomorú, egy normális társadalomban ennek nem így kellene lennie. A társadalom normális egyedeinek segítséget kéne nyújtania az ilyen egyének számára, mivel ők (a normálisak) vannak többségben. Segíteni kellene az ilyen emberek beilleszkedését és nem "eltaposni" őket. Ez egy olyan dolog, amiről nem tehet az ember és igenis megérdemli azt, hogy ugyanolyan életet éljen, mint nagy többség. Vagy legalább hasonlót. Ez nem olyan dolog, mint amikor valaki emo vagy bármi ehhez hasonló "rendellenességgel" rendelkezik... Ezeket én is kitaszítanám. Viszont azokat az embereket segíteni kell, akik nem tehetnek a hibáikról. Legalábbis az én meglátásom szerint.
Ezt a "megeszek mindenkit, aki szembe jön." dolgot hogy kell érteni? Ha úgy, hogy "átgázolok mindenkit", akkor nem nagyon fog menni...

Bocs, ezek szerint félreérthetően fogalmaztam..
Fizikai környezetre (leginkább osztály- és iskolatársakra) gondoltam...
"nem hatott" - Ezt egyébként miből gondolod? Egyébként elárulom, hogy részlegesen hatnak..Legalábbis egyelőre.. Később lehet, hogy jobb, de lehet, hogy rosszabb lesz. Nem lehet tudni.
Ha kocsmába járást nem is, de a közösségekben való tartózkodást már valamilyen szinten legalább tervezem. Nyitott vagyok. Azért ez is valami.. Ennek a hatásfokát ennyi idő alatt nem lehet megítélni. Több időre (meg még másra is) van (lenne) szükségem.

nekem egyszer azt mondták, hogy az ember jelleme 18-20 éves korától nem változik ekkor én csak néztem, hogy na persze... az ember mindig meg tud változni
eltelt pár hónap azóta ezt mindig szem előtt tartom figyelem az embereket és rájöttem, hogy ez tényleg így van
nem azért mondom, hogy ellened beszéljek de ha nincs nagy akaraterőd nem fog semmi változni és azt el kell felejteni hogy "más segítségére van szükségem" mert egyrészt változtatni csak te bírsz másrészt ne egy informatikai blogtól várd ezt a segítséget:)
tudom milyen érzés ez te nem azt akarod hogy megváltozz hanem azt akarod, hogy akard, hogy megváltozz most ez kicsit lehet hülyén hangzik de szerintem a lényeg érthető
"megeszek mindenkit, aki szembe jön." szerintem úgy kéne érteni, hogy nem semmitmondó blogokat írsz mint itt a nagyrésze hanem arról blogolsz, hogy milyen programot írtál pythonban ha nincs miről írni akkor meg ne írj és ha csak havonta egyszer írsz de akkor tényleg leteszel valamit az asztalra nem, hogy beléd kötnek hanem még gratulálni is fognak
na mindegy nem tudom minek írok mert úgy se fogsz megváltozni ezt ide látom

Ezt így távolról akkor is nehéz megítélni. Ahány ember annyi stílus. Mindig van aki kivételt képez.
Nagyon is van akaraterőm és most már csak azért is megmutatom.
Nem is mondtam, hogy innen várom a segítséget. De persze bárhonnan jól esik a segítség.
Az ember jelleme akkor változik, amikor az ember szeretné. Nem életkorfüggő. Az már más kérdés, hogy sokan nem is akarnak változni és te valószínűleg ilyen emberekbe "botlottál bele"... Lásd például; Nem egy ember szokott már le 20 fölött a cigiről.. De persze van amihez nem elég azt mondani, hogy abbahagyom, kész leteszem.. Valamihez tényleg komoly kitartás, akaraterő kell. Ahhoz, hogy én abbahagyjam a felesleges blogolást, ahhoz elég az elhatározás és az, hogy valami mást csináljak a gépen -- ahhoz viszont, hogy olyat írjak, ami értéket képvisel.. Bőven kell kitartás, akaraterő, tenni akarás.

A való életben viszont nem is az, hogy segítség kell, hanem elfogadás. Bár attól függ honnan nézzük. Az is felfogható segítségnek... Mivel eredendően lenézik errefelé az ilyen embereket.

> "Ha valaki genetikai holtág, selejt, azt megette régen is a mamut." - Ez szomorú, egy normális társadalomban ennek nem így kellene lennie.

Na, látom nem érted a lényeget. Vannak emberek, akik szerint ez egy szomorú tény, vannak emberek, akik ennek a ténynek örülnek. A lényeg: Hogy ez TÉNY. Azaz az ősidőkben a gyengét-lassút megette a nála erősebb-gyorsabb, és ez tulajdonképp a mai napig él, így normális. Nem szomorú, nem király, dolog, hanem normális.

De erre mondtam, hogy no para, mert a mai időkben lenne lehetőség túlélni, még ilyen adottságokkal is.

Amit Tordek mondott, az egy tökéletes elindulás lenne. Nem mindennap faszságokat postolni HUP-ra, hanem két-három hetente valami királyat, valami (neked) újat, egy python programot, egy mini webappot, vagy egy működő bekonfigolt szervert. Vannak, akik itt örülnek, ha ilyet olvasnak, vagy újdonságként hat rájuk (engem valószínűleg nem hatna meg egy szkripted), viszont ami biztos, hogy te fejlődnél ettől. A napi 3x rendszertelepítéstől nem.

Inkább olvasd el pár etológia könyvet.

Kábé olyan vagy mint a vénasszony a téren, aki torkaszakadtából sápítozik, hogy "Én ismerem a Biblia igaz tartalmát! Régebben az Úr megbüntette a Bűnöseket, de mióta elveszett a Pokol kulcsa?!...".

Amennyiben igaz lenne amit írsz, te most nem élnél, nem irkálhatnál ide. Ennyi. Hülyeség ugyanis ugyanolyan gyengeség.

Jah, sajnálom, de Spárta sem igaz. Lemmingek sem vándorolnak. Vlad Dracul sem volt vadállat.
--
Solaris Express, Opera, OpenOffice.org, Yebol

Lehet, hogy neked van igazad. Minden esetre ha egyszer engem a kuzdelmeim ellenere megesz az erosebb-gyorsabb-jobb, legalabb igazam lett. Ha meg en nyerek, megintcsak igazam lett.

Errol a Sparta nem igaz dologrol eddig lemaradtam (marmint a vilag iskolaiban tanitott verzioval ellentetes bizonyitekokrol), de ha egyszer lesz idom, belemelyedek, kosz a tippet.

"Ezt a "megeszek mindenkit, aki szembe jön." dolgot hogy kell érteni? Ha úgy, hogy "átgázolok mindenkit""

Szerintem úgy értette, hogy az életben sokszor küzdeni kell és keménynek lenni.

Egyszóval némi harci szellem nem árt, a társadalom, a családod, még a barátaid sem képesek mindentől megvédeni, sőt.

"megvan bennem az akarat mindennemű változáshoz és az alkalmazkodáshoz is. Szóval a menthetetlenség távol áll tőlem... Tehát nem vagyok reménytelen."

Erről van szó.

"De ehhez némi segítség is kell."

Más embereket kell megismerni, a barátok, egy barátnő sok problémádat megoldanák, az ember nem hiába társas lény.

Persze az első lépések nehezek, ha a rádiózás érdekel akkor kereshetnél azzal kapcsolatos társaságokat.

Ha véletlenül Budapesten érdekel az airsoft, most szervezünk egy alkalmat akkor írj rám és bent vagy.

Látszik, hogy értelmes vagy, csak tapasztalatra és társaságra van szükséged.

Zoli, ezt tényleg ne itt teregesd ki. Ha igaz, amit írsz (bár érdekes lenne tudni, hogy milyen fokú autizmust állapítottak meg nálad, mert nem tűnsz autistának), akkor inkább beszélgess pszichológussal a problémáidról. S ahogy a többiek írják, az önsajnálat nem megoldás semmire.

Hat ahhoz kepest respect, jo iranyba mesz (ha lassan is)

Amint a tobbiek leirtak, valoszinuleg valami psziches gondod miatt diagnosztizaltak tesibol es matekbol alkalmatlannak, valamint autistanak. Lattam mar en is olyat, hogy valakit egy pszichologus autistanak diagnosztizalt, a masik meg megmondta, hogy semmi baj nincs vele. Engem tejerzekenynek es liszterzekenynek diagnosztizaltak, majd fel evre ra kiderult, hogy egyiknek sincs valosagalapja (azota idonkent napi 2-3 liter tej es semmi bajom)

A helyesirasod alapjan egy mateknal joval logikatlanabb "tudomanyt" is meg tudtal tanulni, a szamitogepben is sok logika-alapu dolgot megertettel, innentol kezdve valoszinuleg nem lehetett tul jo szakember, aki teged matekbol felmentett. Erdemes lenne ezekkel felkeresni egy uj szakembert, aki igy felelmeidtol vegul megszabaditva megallapitja, hogy ezek a papirok allnak-e meg, vagy csak gyermekkorod felelmei kozt ennyit tudtak rairni a papirodra, mert nem mertek a szuleid a szakembernek megmondani a korulmenyeidet :S

Osszegezve szerintem a szemed az egyetlen, amivel tenyleg baj van. Ha mesz egyetemre, szocializalodashoz javaslom a golyatabort (elotte jul/aug). Amelyiken en voltam, ott senkit sem cikiztek (bar engem amugy sem szoktak live), egy meglepoen erett kozosseg fogadott, es ugy vettem eszre, hogy a nehezen beilleszkedok sem szenvedtek ott annyit, mint pl. gimiben es altalanosban.

Es kitartast! Ocsednek foleg, en nem tudom mit kezdenek sulyemeles nelkul (meg ugy en bloc tesi nelkul, ketnaponta 5km futas alapbol kell nekem) :/

Ja, es Einstein megbukott fizikabol, Jim Careynek is megmondtak, hogy nem lesz belole senki, nekem volt tanarom, aki azt mondta, hogy nem fogok megfelelni egy munakhelyen sem, csak ha magam vallakozok (honap dolgozoja cim eleg ellenerv szerintem, meg hogy sehonnan eszukben sem volt kirugni, max en mondtam fel). A kudarc nem a veg. Az csak a kezdet.

Es nincs is jobb motivaloero, mint megmutatni korabbi ellensegeidnek, hogy te mennyivel tobbre vagy kepes vinni. Szoval hajra!

"szocializalodashoz javaslom a golyatabort"

4 évvel ezelőtt nekünk is volt, hát mit ne mondjak... (Magamtól biztos nem mentem volna. Kötelező volt)
Eléggé ellenségesen viszonyultak hozzám, már alapból a külsőm miatt is.. ("Kukker" ugyebár...) Bár volt köztünk egy eléggé túlsúlyos gyerek is, őt kevésbé cikizték, de azért ő is kapott rendesen... Egyetem vagy bármilyen más felsőoktatási intézmény esetén kétségkívül nagy segítség lehet, de más helyzetben csak hátrány... Szerintem.

"es ugy vettem eszre, hogy a nehezen beilleszkedok sem szenvedtek ott annyit, mint pl. gimiben es altalanosban."
Hát bíztam benne, hogy azért egyetemekre kulturáltabb emberek járnak.
Jól kinéznénk ha még egyetemeken is "óvodás módjára" cikiznék egymást az emberek. Bár lehet, hogy előfordul, de szerintem annyira nem jellemző. Egyetemekre azért intelligensebb emberek járnak (többnyire). Viszont az is érdekes, hogy legtöbbször nem azok kerülnek vezető pozícióba, akiknek valójában kéne...
Bár - ahogy mondani szokás - iskolája válogatja, tehát a gimik közül is van olyan hely, (legalábbis bízom benne) ahol normálisan megférnek egymás mellett az emberek, kivétel nélkül.

Másfél évem van még és akkor majd eldől, hogy dolgozni megyek-e vagy egyetemre... Inkább az előbbire mennék.
Bár amiket olvasok a neten, abból az jön le, hogy itthon még diplomával sem kell az ember senkinek... A hab a tortán, hogy itt úgy magyarázzák az életet, hogy "érettségi nélkül sz*rt sem érsz, _csak azzal_ meg kitörölheted a s*gged!"... Ráadásul a fizetések is alacsonyak az EU többi országaihoz képest. Nem véletlen mennek ki az orvosok külföldre. Ma a Metropol újságban azt olvastam, hogy a végrehajtó is tartozik... Biztató jövőkép, mondhatom.

"ketnaponta 5km futas alapbol kell nekem"

Nem vagyok egy sportember, de mostanában én is szoktam néha futni - ha nem is 5 Km-t... Függetlenül a felmentésemtől. Bár lehet, hogy majd idővel én is eljutok odáig...

Köszönöm a biztatást!
Szép estét!

se az erettsegivel se a diplomaval nem torolheted ki a seggedet, ellenben a felmenteseiddel nyugodtan, ezekszerint a tesis felmentes se jogos

"Hát bíztam benne, hogy azért egyetemekre kulturáltabb emberek járnak."
Ma mar ott is eleg alacsony a kerites, 8-10 eve meg nem kerult be akarki, de BSc es BA bevezetese megtete a hatasat, mar egy pogacsat is felvesznek.

Ellenben egy 18-19-20 evesekbol allo kozossegben mar kialakultak olyan erettsegfaktorok, amik miatt nem cikiznek masokat, ellentetben akar a mostani osztalyoddal. Nem veletlen mondjak, hogy a fiatalkoruak bortone a leggazabb hely, mert azoknak meg semmi se szent. Kollegiumbol is gimis koliban be se kerulsz a bandaba, ha nem mered lehugyozni a zuhanyzoban a 110 kilos embert, egyetemi koleszban meg senki nem bant, ha hagyod, hogy bekesen pialjanak meg fuvezzenek, meg neha szorakoztatod oket.

Kaptal mar szerintem az elettol annyi bajt, hogy megtapasztald cserebe az egyetemi elet potolhatatlan oromeit (max otthagyod, de megerdemelted, hogy megprobalhasd, mellesleg egeyetem mellett is lehet dolgozni, en is ezt teszem altalaban)

Es infos diploma egyelore meg ugy tunik, hogy er is valamit, a tobbirol ez valoban nem mondhato el lassan. Nalunk felvesznek 600 infost, abbol 100 ha elvegzi (pont a logikai resz miatt, meg a programozas nem mindenkinek valo)

"Viszont az is érdekes, hogy legtöbbször nem azok kerülnek vezető pozícióba, akiknek valójában kéne..."

Ezt ne keverjuk ide, de ez meg korabbi megallapitasomat igazolja: ismerkedni es baratkozni kell, az emberi kapcsolatok midnennel tobbet ernek (diplomanal, erettseginel meg aztan vegkepp). Meg vegulis lazan ide is kapcsolodhat a "motivaloeros" megallapitasom

"Bár - ahogy mondani szokás - iskolája válogatja, tehát a gimik közül is van olyan hely, (legalábbis bízom benne) ahol normálisan megférnek egymás mellett az emberek, kivétel nélkül."

A "kivetel nelkul" reszt felejtsd el, mindig van egy-ket retardalt, akihez nem lehet ket ertelmes szot szolni (18 alatt meg plane).

Elsőre 60 000 másodikra 90 000, a kisebbik lányommal a kezemben míg a nagyobbik pedig a babáját akarta a kezembe adni - csak a nejem meg ne tudja, hogy vigyázok rájuk!

http://kephost.hu/image-45BB_4D976B42.jpg

---
Mostly Harmless

ui.: egy kitépett babafej nem túl vicces a gyerek kezében ahogy a hajánál fogva pörgeti.

Zolika egy kib*szott nagy médiahekk én úgy érzem.