Microsoft Windows

Exchange lvl 1 kérdések

Hala,

Amennyiben vásárolnánk Exchange 2019-et (STD?) és ahhoz szeretnénk kapcsolni 140+db vállalati fiókunkat a munkaállomásokon odabent belső hálón by IMAP, ezen felül közülük kb 30-40 user egyéb eszközét is (smartphone, anyámkínja) kintről by IMAP, akkor mit ill. miket kell vásárolnom?

Komoly igényem nincs, csupán a jelenlegi kiszolgálómegoldástól szabadulnánk, előre menekülve.
Szerver vas adott, Windows szerver érkezik.
A MS licenszelési információk nekem kissé zavarosak - vagy csak nagyon nem fogadja be a bélésem.

Nagyon köszönök minden, de tényleg minden tapasztalatból írt információt.
 

Képernyő virtuális monitorokra osztása

Van egy új 21:9 képarányú monitorom, amit szeretnék két virtuális monitorra osztani.
Ennek az lenne a lényege, hogy egyszerűen tudok ablakokat egymás mellé pakolni anélkül, hogy precízen kellene őket méretezgetnem kézzel. Illetve cél lenne az is, hogy pl YouTube, Twitch menne jobb oldalt full screenben, még a bal oldalt bármi mást tudnék csinálni.

Noh, ilyesmire egy rakat program létezik. Én első körben innét mazsoláztam:
https://www.makeuseof.com/tag/virtual-monitor-apps-maximize-ultrawide-m…

Az a gond, hogy egyik sem felel meg az egyébként nem nagy igényeimnek :)

A legjobbnak a Virtual Display Manager bizonyult.
Működik vele az ablak maximalizálás úgy, hogy csak a virtuális monitort tölti ki, illetve a full screenre állított videók is így jelennek meg. VLC-vel videó lejátszás, játékok viszont teljes képernyőn mennek, ez viszont jó is így.
Kis extra, de tök jó, hogy beállítható, hogy a tálca csak az elsődleges virtuális monitoron jelenjen meg. Másodikra nem kell, meg amúgy is messze a vége ilyen széles monitoron :)
Lehet profilokat is létrehozni, amiből kettő lenne: Egy teljes szélességű monitor és egy ketté osztott monitor. Ez is remekül működik, csak egy apró gond van. Nem lehet a profil váltásra gyorsbillentyűt beállítani :( Mivel sűrűn váltanék a két profil között ez nagyon kellene!

A többi program: A legtöbb szemlátomást nem tudja ezeket. A legtöbb viszont tud gyorsbillentyűt, de az ablak maximalizálást, vagy full screen-re tételt nem kezeli jól. Rámaximalizálja az egész monitorra.

És a kérdés:
Tudtok-e olyan progit, ami úgy működik mint az említett Virtual Display Manager, de még gyorsbillentyűkre is tehetők az egyes profilok? 

Windows 10 telepítése 1TB-os SSD-re - sikertelen

Sziasztok!

Van egy Dell Latitude E6240-es laptopom, az elérhető legfrissebb BIOS-szal.
Eddig egy Adata 256GB-os SSD meghajtó volt benne, ketté partícionálva, Windows 7 és Linux Mint volt indítható. Előbb került rá a Windows, aztán a Linux Mint, ez utóbbi felismerte, hogy van már egy Windows is a meghajtón, a boot menüt (GRUB) úgy készítette el. hogy választható volt a gép indulásakor, melyik operációs rendszer induljon. Itt még nem volt UEFI módban a BIOS.

Vettem egy 1TB-os Adata SU800-as SSD-t. A terv az, hogy erre feltelepítem a Windows 10-et, mellé pedig a Linux Mint-et és szeretném, ha a korábbi felálláshoz hasonlóan itt is kiválasztható lenne, melyik rendszer induljon.
Letöltöttem a Microsoft oldaláról a Windows 10-et. A telepítő már csak úgy tudott elindulni, ha a BIOS-ban UEFI-t állítok be. A telepítéskor megadtam, hogy 300GB-os partíciója legyen. Természetesen létrehozta magának azt a további 2-3 partíciót, amire még szüksége van. Nagyon szépen fel is telepedett, de a telepítő végén amikor újra akart indulni, az már nem sikerül neki: kék halállal indul, szinte mindig más hibaüzenetet dob, látszólag random módon. Főleg ezek jönnek elő:

Helyreállítás
Javításra szorul a gép vagy az eszköz
A rendszerindítási konfigurációs adatfájl nem tartalmaz érvényes információt az operációs rendszerre vonatkozóan.

Fájl: \BCD
Hibakód: 0xc0000098
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Helyreállítás
Javításra szorul a gép vagy az eszköz
Az operációs rendszer nem töltődött be, mert a rendszermag hiányzik vagy hibás.

Fájl:\Windows\system32\ntoskrnl.exe
Hibakód: 0xc0000185
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Helyreállítás
Javításra szorul a gép vagy az eszköz
Az operációs rendszer nem töltődött be, mert a egy kritikus rendszerillesztő hiányzik vagy hibás.

Fájl:\Windows\System32\drivers\tcpip.sys
Hibakód:0xc0000185
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Két másik, de kisebb (64 és 256GB-os SSD-re) teljesen jól fel tudom telepíteni a Windows 10-et ugyanarról a telepítőkészletről, ugyanolyan BIOS beállítások mellett.
Ha az 1TB-os SSD-nek a teljes méretét odaadom a Windowsnak telepítés közben, a helyzet változatlan, ugyanúgy nem tud elindulni róla.
Ha az 1TB-os SSD-re Linux Mint-et telepítek, akár a teljes diszket odaadva neki, akár kisebb partícióra, az tökéletesen települ, tökéletesen indul és tökéletesen működik.

Szerintetek mi lehet a baj? Mit nézzek meg, mit és hogyan próbáljak?
A cél az lenne, hogy az új 1TB-os SSD-re egymás mellé feltelepítsem a Windows 10-et és a Linux Mint-et, lehetőleg úgy, hogy a Linux Mint GRUB-ja töltődjön majd be induláskor és ott tudjam kiválasztani, hogy melyik rendszer induljon. De ehhez első körben az lenne szükséges, hogy a Windows 10 elinduljon róla...
 

Windows 10 Enterprise + Outlook 2016

Sziasztok!

Adott egy PC amelyen windows 10 enterprise van. A levelező egy outlook 2016-os.

Amikor beérkezik egy olyan levél amit konkrétan az Én e-mail címemre írnak az ne a "beérkezett levelek"-ben jelenjen meg hanem mondjuk a Teszt Elek" nevű mappába menjen egyből.

Lehetséges ennek a megvalósítása?

Előre is köszönöm a segítségeteket.

[MEGOLDVA] SUBST nyűg - mappából D: meghajtó

Adott egy program, és köti az ebet a karóhoz, hogy az adatmappája a D:\blablabla mappába legyen. ( régi kisipari szoftver) Ezzel nincs is gond:

SUBST D: C:\D

D mappában a szükséges mappastruktúra, és fut. Igen ám, de ezt a programot egy kollegina kezeli, és neki magas labda a parancssor... főleg a SUBST...

1. Probléma: Windows 7, nincs AUTOEXEC.BAT

2. Probléma: D_INDIT.BAT létrehozása az asztalon: ha elindítom, végtelen ciklusban fot a SUBST ... ... parancs. Ha rendszergazdaként indítom, szépen lefut 1-szer... csakhát egyik esetben sem keletkezik D: meghajtó. Simán parancssorba beírva pedig tökéletesen működik rendszergazdai mód nélkül is.

A kérdésem: hogy lehetne úgy D: meghajtót csinálni egy mappából, hogy ne kelljen parancssort gépelni?

WIndows server 2012R2 guest megosztás auth

Hi!

 

Windows server 2012R2-n van egy hálózati megosztás, amihez mindenkinek olvasási joggal van hozzáférés. Ez a mai reboot-ig ment is rendesen, de reboot után már nevet és jelszót kér! Amennyiben guest nevet jelszó nélkül adok meg, akkor megy, beenged és látom a megosztást és fileokat. 

A megosztás jogai nem változtak, a "speciális megosztási beállításoknál" a "jelszóval védett megosztás kikapcsolása" ki van választva, nincs AD. Mi az ami megváltozhatott, mit nézek el?

A cliensek windows 10.

 

Előre is köszönöm!