Padlófűtés zónavezérlő, termosztátok, ötletek, röviden fűtéskorszerűsítés

Fórumok

Fűtés-korszerűsítésre adtam a fejem. Ha már úgyis muszáj volt kazánt cserélnem, (a régi megpukkanni készült, igazából nem volt alkatrésze amit ne kellett volna cserélni) arra gondoltam, a ház amúgy is elavult padlófűtési megoldását is átalakíttatom. Eddig volt két radiátor, és összesen 8 padlófűtés kör amiket nem lehetett szabályozni. A nyolc kör amúgy is 5 helyiséget fedett le.

A kombi kazánra került egy két hőcserélős 300l-es indirekt HMV tároló, alulra majd tervezek napkollektort, de ez odébb van, vsz majd jövőre. fűtésoldalon pedig egy külső hőmérséklet érzékelő a moduláció miatt (bár vízhőmérséklet alapján is modulál).

A csövek-radiátorok maradtak, az osztó viszont szabályozható szelepes lett, ezekre tervezek motoros fejeket, meg a radiátorokra. A padlófűtéses terekben vezetékelni nem kívánok, vezeték nélküli cuccokra gondoltam.

Ti mit ajánlanátok, van-e tapasztalatotok valamelyik verzióval:

- computherm q8rf, ez négy kört tud vezérelni, meg van a régi q7rf, ezzel megvan az 5 helyiség. Előnye, hogy kétségkívül olcsó, viszont okosvezérlés nuku, és szobánként egyesével kell heti programot belőni, és ennyit tud

-valami openthermes zónavezérlő, honeywell-t láttam eddig, plusz hozzá tartozó szobatermosztátotok viszonylag drága, de később bővíthető, okos, és hálóról is berhelhetem

-TECH HU-264 plusz szobahőmérők, elvileg internetképessé tehető

-jobb ötlet?