( asch | 2020. 06. 01., h - 15:57 )

A mester csipen serial hardwerrel folyamatosan véve, és az RX interruptra téve egy logikát, ami a felsőbb bájtokat ott számolja és megfelelően átfordítja teljesen jó a 8 bites megoldás. A 8 bit átküldése alatt maximum 32-t számolunk, tehát mindig tudni fogjuk, hogy merre kell átfordulni.

A megoldásban annyi "hiba" van még, hogy a FINAL körben az in utasítás egy órajellel elcsúszik, egyszer kevesebb, egyszer több órajel telik el. Egyelőre elég bonyolultnak tűnik ennek az orvoslása, de talán lehetséges. De a sörök mindenképpen állnak, mert nagyon szép megoldás és az eredetileg kiírt 10 órajeles változatot pláne biztosan hozza.

Ha megfeleznénk az UART sebességét, akkor lenne plusz két utasítás körönként, azzal együtt valahogy biztosan meg lehetne oldani a serial küldést nem a legalsó biten is.

A vicc az, hogy az eredeti programba két hasonló számlálót egy időalapú interruptra téve elegendően jó megoldást lehetett volna adni, a program többi részének pedig nem is kell interrupt. Úgyhogy 1 csipen is működne a dolog.