Internet

Vivaldi 3.2

Címkék

Megjelent a Vivaldi webböngésző 3.2-es kiadása.

Újdonságok, változások:

Tor Browser 9.5.1

Címkék

Frissült a Firefox-alapú Tor webböngésző. Mivel fontos biztonsági frissítéseket hoz, használóinak érdemes mielőbb frissíteni. Részletek a bejelentésben.

Vivaldi 3.1

Címkék

Megjelent a Vivaldi webböngésző 3.1-es kiadása. Egyik főbb újdonsága a Notes Manager. Elérhető Windows, macOS és Linux rendszerekre. A fejlesztők egyebek mellett gyorsabb elindulást ígérnek újdonságként. Részletek a bejelentésben. Letölthető innen.

"Kéretlenül irányított át partnerlinkekre a Brave böngésző"

Címkék
A cég plusz bevétel reményében nyúlt az affiliate linkekhez, azóta elnézést kért a felhasználóktól.

A 2016-ban megjelent, Chromiumra építő, nyílt forrású Brave böngésző elsősorban az adatvédelemre helyezett kiemelt hangsúlyával igyekszik megkülönböztetni magát a piacon - emiatt különösen fájdalmas a szoftver frissen napvilágot látott fiaskója, ugyanis mint kiderült, a böngésző egyes kriptovalutákkal foglalkozó weboldalak URL-jeit automatikusan partnerlinkekre irányította át, mintegy bevételkiegészítés gyanánt.

Részletek itt.

5 éves a Brave böngésző!

Címkék

Brendan Eich, a Mozilla projekt, a Mozilla Foundation és Mozilla Corporation társalapítója, a JavaScript megalkotója öt évvel ezelőtt hozta létre a Brave-t. Azóta 15+ millió havi és 5 millió napi aktív felhasználószámmal büszkélkedő projektté nőtte ki magát. Részletek a bejelentésben.

Szerinted helyes-e, ha egy közösségi média vállalt (Twitter, Facebook stb.) a "fake news elleni küzdelem" nevében kommentálja, minősíti a felhasználói tartalmakat?

Címkék

Igen. A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bármit lehet! Ne csak minősítse, távolítsa is el!
13% (102 szavazat)
Igen, de ne távolítsa el, csak minősítse.
37% (298 szavazat)
Nem. Ha a tartalom szabályzatba ütközik, akkor távolítsa el, de ne minősítse.
15% (122 szavazat)
Nem. A szólásszabadság szent! Se ne távolítsa el, se ne minősítse!
12% (95 szavazat)
Mivel senki sem tudja garantáli e cégek függetlenségét, ne nyúljon semmihez!
21% (166 szavazat)
Egyéb, leírom.
3% (21 szavazat)
Összes szavazat: 804

Leállította az ICANN a .org egy magántőke-befektetési vállalatnak való eladását

Címkék

Az ICANN vezetősége bejelentette, hogy leállította azt a sokkal által kritizált, 1,1 milliárd értékű eladást, amelynek nyomán a .org domaint kezelő és működtető Public Interest Registry (PIR), valamint a .org feletti irányítás az Ethos Capital magántőke-befektetési vállalathoz került volna. Az ICANN, amely folyamatos nyomás alatt állt e terve miatt, azt közölte most, hogy ez volt a helyes lépés. Az ICANN azután döntött így, hogy a kaliforniai államügyész kijelentette, a tervezett tranzakció a profitot a közérdek elé helyezi. Az NTEN és az EFF közös nyilatkozatban üdvözölte az ICANN döntését.

Vivaldi 3.0

Címkék

Megjelent a Vivaldi böngésző 3.0-s kiadása. Változások a 2.11-es kiadás óta:

Emelt-e sávszélességet az internetszolgáltatód a rendkívüli helyzetre tekintettel?

Címkék

Ma reggel értesített minket a céges internetszolgáltatónk, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel a letöltési sebességet kétszeresére, a feltöltési sebességet háromszorosára emeli minden előfizetőjénél határozatlan időre. Természetesen havidíj emelése nélkül. A Ti szolgáltatótok hozott ilyen intézkedést?

Igen
4% (30 szavazat)
Nem
92% (774 szavazat)
Egyéb
4% (35 szavazat)
Összes szavazat: 839

Vivaldi 2.11

Címkék

Megjelent a Vivaldi böngésző desktop verziójának ez évi első kiadása. Részletek a bejelentésben.