( hajbazer | 2010. 04. 12., h – 10:23 )

Ez nem "Linuxékon" múlik. A mai emberek számottevő része mindig a legjobbat, a legújabbat akarja mindenből venni. Mindegy, hogy a régi működik-e vagy se. Amolyan "verzióbuziság". Erre egyik legjobb példa szerintem a mobiltelefon.

Ennek legfőbb oka a marketing, a reklámhadjáratok, amit az emberekkel szemben folytatnak a nagyvállalatok, akiknek érdekük a sok új cucc eladása és a régi szemétbe dobatása. Ezek a nagycégek baromira leszarják, hogy mennyi kárt okoznak ezzel akár a környezetnek, akár másnak, hiszen úgyis Kínában gyártják rabszolgamunkával, így az ottani emberek fogják leginkább megszopni. Ha nem lenne ennyi opció és nem lenne marketinghadjárat, mely az emberek fejébe plántálja, hogy mindig vágyjanak újra és jobbra, na akkor lenne normális világ és hidd el, ugyanúgy lehetne mobiltelefonálni, mint most. Tehát a lényeg: amiről Te beszélsz, azt mesterségesen gerjesztik.

Krisztus szent annya te szakmabeli vagy??? :o

Igen, picit másképpen gondolkodom mint a többiek. Lehet ezzel egyet nem érteni, de elszörnyülködni nem értem miért kell rajta. Milyen kárt okozok ezzel az informatikai szektornak? Esetleg azt, hogy ha vezető pozícióba kerülök, akkor megkövetelem a lusta fejlesztőktől az optimális kódot? Esetleg azt, hogy ha a cégem elterjeszkedik, akkor néhány hardvergyártó (és szoftvergyártó) majd lehúzhatja a rolót, mert olyan szoftvereket fog készíteni ez a vállalat, amihez nincs szükség a legújabb hardverre, mégis jól és hatékonyan működnek?
Amit itt a HUP-on a legjobban utálok egyébként, az az, hogy ha valaki egy picit másképpen gondolja, mint a trend - főleg Linux tekintetben - azt egyből elküldik melegebb éghajlatra, letrollozzák, lenyomorékozzák és még lehetne sorolni. Végig kéne gondolni inkább amit írok, hátha van benne igazság, nem poénkodni meg nevetgélni rajta - gyakorlatilag ezzel azon a süllyesztőn poénkodtok, ami felé a világ halad.