( Chain-Q | 2008. 12. 19., p - 14:22 )

Igen, az altalad leirt megoldas mukodik, az AGA-nak van VGA modja, tud kezelni VGA monitort alapbol, a Commodore arult is sima VGA atalakitot a gephez, nekem is van par.

Viszont tobb dolog is problemas:
1., VGA modban (amit a rendszer productivity-nek hiv) az AGA lassu. Joval lassabb, mint PAL es NTSC-ben, a productivity mod ugyanis a ketszeres sorfrekvencia miatt dupla buszterhelest jelent.
2., A Bootmenu es a BootWithNoStartup mindig PAL/NTSC-ben fut. Volt ra vmi rendszerhakk, hogy DblPal/DblNTSC-ben induljon, de ez sem mindig megoldas.
3., A jatekok 99,9%-a csak PAL-ban (vagy NTSC-ben) hajlando futni.
4., A demok 95%-a csak PAL-ban (vagy NTSC-ben) hajlando futni.
5., Ha valami miatt a rendszer kiesik productivity modbol, pl. mert veletlenul letorlod a Productivty kepernyomodot, es csak VGA monitorod van, meg vagy love. Kereshetsz egy TV-t...

Egyszoval igen, ra lehet birni az AGA-t, hogy jelenitsen meg VGA kepet, de ha teljesertekuen akarod hasznalni a gepet, huzamosan, csak VGA monitorral, akkor nem megy sima 23pin->15pin atalakitoval. A nagy elonye a ScanDoublernek, ami a cikkben is latszik: egy ures, HDD nelkuli gepen is megjeleniti a kepet VGA monitoron. Ha beloknek egy alap 1200 demot, vagy jatekot, siman jatszhatnek vele, amit nem tehetek meg rendszerszintu kepernyomod buveszkedessel. Kb. ennyi.

Szerk: Egyebkent igen, en is hasznaltam ugy a gepet egy darabig, ahogy irod, otthon PAL monitorral, melohelyen meg VGA-val... Hidd el, eg es fold egy scandoubler. :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-