( prygme | 2008. 07. 17., cs – 17:01 )

valóban fura, hogy az Apple alig kapott versenyképes sebességű G5 cpukat, addig alig 4 hónappal később tömegesen ömlött a 3 magos 3.2Ghz PowerPC az IBM gyáraiból a Microsoft xboxaiba. bizonyára a jóval nagyobb példányszám miatt jóval nagyobb üzlet volt a Xenon az IBMnek mint a G5, amit csak a Mac computerekbe használtak.
csakhogy már korábban is tudhatta az Apple, hogy lesz hamarosan árban és teljesítményben igen versenyképes Xenon, méghozzá nagy mennyiségben.
persze lehet, hogy a marketingosztálynak nem tetszett volna, ha egy konzol processzor hajtotta volna a jövő macintoshait.
az Intelnek is jó reklám volt, hogy az Apple az ő processzoraira tér át. még imho árkedvezménnyel is megérhette neki viszonoznia az Apple lépését.

egyébként semmi bajom sincs az Apple céggel. természetesen megvédik az érdekeiket, ahogy ez a hír is mutatja. de ez csak természetes. egyébként korrekt cég. forrásban elérhető az Xnu kernel, ahogy az teljes Darwin is. a Khtml/Kjs alapó WebKitet kódokat is a gplnek megfelelően elérhetővé teszik. a kezdeti problémák után arra is fordítottak gondot, hogy együttműködjenek a többi fejlesztővel, és ne csak megapatchek formájában vágják oda a kódot, mint korábban.