( turul16 | 2008. 06. 26., cs – 08:39 )

Értettem,de lehet nem oda kellett volna válaszolni.

Csak már a tököm ki van azokkal akiknek három fő érvük van az általuk használt kernel / rendszer mellett:
- BSDL
- BSDL
- ja es BSDL
(4 cikkelyes problémáról rendszeresen megfeledkeznek)
(Néha még nevetségesebb dolgok miatt kötnek bele Linux terjesztésekbe, saját kernelük előnyeivel ahogy néztem nem-igen vannak tisztában, de legalábbis szinte soha nem érvelnek vele)

Nem bírnak felfogni semmit GPL-ből, vagy azokból az irányelvekből amik mögötte állnak.
20* is kijelenitk ugyan azt a baromságot, FUD -oljak GPL-es dolgokat, hátha így többen néznek kedvenc rendszerük fele.
(Amit persze kvázi szintén ugyan azokkal GPL-es programokkal terjesztenek, de legalább kernelben kevesebb/nincs GPL. Valójában ez a viselkedés öngól.)

A BSDL trollok többnyire nem kóderek itt és kb. azt hirdetik: programozó kussol, megjeleneik a neve minden tőle származtatható kód mellett eldugva, ennyi legyen neki elég.

Nem bírjak felfogni, hogy egy nyílt projekt sikeresebb lehet GPL alatt, azért is , mert nem elégszik meg ennyivel. pl. BSDL alatt a Linux kernel,gcc sokkal rosszabbul állna. (Külön vicces, hogy hány BSD fork van , és arra mind szeretnének (bináris) drivert ? Nyilván nem, de a fikázásukból ez jön le)

Ha gcc BSDL alatt lett volna,a legtöbb új architektúránál keletkezett volna egy zárt fork, amit jópénzért megvehetnél. Bizonyára fejlesztők ürülnének neki , hogy javarészt a saját kódjukért fizethetnek, és még hozzá sem férnek a többihez.