( ngaba | 2008. 05. 21., sze – 12:14 )

"Nevetseges a hozzaallasod, tudod?"
Az ilyen megjegyzésektől eltekinthetünk.

"a fogyasztoi igenyek nagy ivben vannak lesz*va a konfiguracio forgalmazok altal."
Inkább xterm álláspontja van közelebb, hogy megfelelően manipuláltak a fogyasztói igények. De ha akarod, nyugodtan ringasd magad abban az illúzióban, hogy a vásárlók nagy hányada windows nélkül szeretné venné a gépet. Próbáld megérteni, hogy ha egy gyártó le****ja a fogyasztói igényeket, akkor csődbe megy, ez a piac.

"Hol vannak itt a vasarlo erdekei??? A vasarlot kotelezzuk man arra, hogy a kilos kenyer melle vegyen egy fel rud szalamit is, mert az jo vele?"
Senki nem kötelezett engem arra, hogy kilós kenyér mellé vegyek szalámit. Max. néhány kenyérgyártó. Ismét a Mercis példát tudom felhozni: ha én Mercit szeretnék légkondi nélkül (mert mondjuk fölöslegesnek tartom), akkor sírhat a szám, hogy nem kapok olyat.

Ha azt hiszed, hogy örülök neki, hogy egy csomó gépet csak windowszal lehet kapni, tévedsz. De határozottan úgy érzem, hogy joguk van hozzá.

A "vásárlók érdeke" varázsszótól nem esek hasra. A vásárló érdeke, hogy ingyen kapjon mindent, benne vagy? Szerintem az a vásárló _egyetlen_ érdeke, hogy megfelelő tájékoztatást kapjon arról, hogy a pénzéért mit kap. (Élelmiszereknél ez az összetevők felsorolását jelenti pl.) És ha ez teljesül, akkor el tudja dönteni, hogy odaaadja-e a pénzét az áruért vagy nem.