( gyuri23 | 2025. 06. 18., sze – 14:27 )

Szerkesztve: 2025. 06. 18., sze – 14:32

Ecetes víz.

3 dl víz
1 teáskanál ecet (vagy több, ízlés szerint)

Elsőre bizarrnak tűnket, de régen ezt itták üdítő gyanánt, persze ez bio házi élő ecetre értendő. Savanykás, igen finom cukor nélkül is és nem mellesleg nagyon egészséges. Elképesztően jó ízű ecetek vannak és mintha éledezne a kihalt ecetkultúra.

A neten elég sok ecetkészítési technika van, én két lépesben csinálom, elsőre bor (hordó kotyogóval, anaerob) utána oltom ecettel. Több éve próbálkozom, már külön baktériumkultúrákkal kísérletezek. Nagyjából bármiből lehet csinálni. Mármint gyümölcs, csirkéből pl. nem :D