( Dhat | 2023. 12. 20., sze – 13:50 )

Én ezt állítom az elejétől fogva: “Nagyon fontos az, hogy az adott vegyületnek mi a vivő anyaga, mi a segéd anyaga, és milyen szerkezetben/csomagolásban érkezik, mikor bekerül abba a közegbe ahol hatni akar.“

Állíthatod az elejétől fogva, de ez egy alátámasztások nélküli generalizát faszság.
 

Leírtam az e250 ha olyan környezetbe kerül akkor pl nitrozamin lesz, ami karcinogén. Olvasd el, szövegértés … stb

Mert n+1 példában erre térsz vissza, újra és újra, hogy aztán kikérd magadnak, hogy nem is ezt akartad mondani, például "ha ez a vegyi anyag a természetben élelmiszerként terem [...], akkor az adott vegyi anyag nem okoz gondot"

itt mit nem értesz? Ha megeszel 2 db almát akkor a benne levő fruktóz nem okoz gondot vagy a mennyiség miatt vagy amiatt hogy a rostok megakadályozzák az azonnali felszívódását. De ha ivólében vedeled a fruktóz szirupot, akkor nincs rost, egyből odaver a májnak és nem gátol semmi abban, hogy abnormális mennyiséget vegyél magadhoz…. zsír máj, vércukor stb…