Ha nem akarsz korán rákban elhunyni akkor igen. https://www.fda.gov/food/chemical-contaminants-food/acrylamide-question… (egyébként _nem csak_ a krumpliból lesz... cserebogár...)
https://portal.nebih.gov.hu/-/akrilamid-elelmiszerekben
Most az, hogy az akrilamid tényleg veszélyes-e vagy sem... kérdezzem meg vegyészt aki azzal dolgozik... (mert van ahol ezt is kétségbe vonják egyesek)
Nyilván ez is olyan, mint megannyi más dolog, hogy kinek hogyan reagál rá a szervezete, a gyerekek pl az élelmiszer-akrilamid problémának az egyik veszélyeztetett csoportja, mert kisebb testtömegre fogyasztanak majd ugyanannyit... szóval pl gyereknek nem biztos jó ötlet a "szuper egészséges olajmentes" air fryerben krumplit sütni. ... majd ha az étolaj árát elengedik, akkor lesz megint egy ész nélküli roham ezekért a cuccokért.