( Dolphy | 2022. 03. 09., sze – 23:10 )

Eloszor is nincs vege. Szamos orszag a beutazast unios vagy valamilyen fiszem-faszom zoldigazolvanyhoz koti. Amerikaba a beutazas nehany vizumfajtatol es menekultstatusztol(!) eltekintve oltas koteles, de ugy hogy 2 oltas eleg akarmikor vetted is fel. Nyomos orvosi ok ugye? Tovabba a WHO meg nem jelentette a jarvany veget.

Masodszor az a biztonsagos kornyezet annyira volt biztonsagos, hogy mennyinel is jarunk 42 ezer halottnal eddig? Ha jol tudom a napi halalozasi szamok is meg mindig magasabbak, mint a tavaly amikor ervenyben voltak a korlatozasok.

Nem csak a szorakozasi hanem a sportolasi lehetosegeimet is elvettek, megfosztottak alapveto emberi jogaimtol (pl.gyulekezes- es szolasszabadsag) mindezt megalapozott orvosi indok nelkul. Tovabba nem csak letfontossagu orvosi kezelesek maradtak el, hanem olyanok amelyek embereletekbe is fognak kerulni: pl. rehabilitacios kezelesek, kemoterapiak, ilyen-olyan szuresek, stb. Az emberek teljesen feleslegesen tettek pszichesen tonkre, a gyerekeket ok nelkul felelosse es potencialis nagymama-gyilkossa melynek eredmenye evekig elhuzodo szorongas, feszultseg, kulonbozo psziches- es egyeb fejlodesi zavarok. A teljesen felesleges maszkhordas miatti legzoszervi problemakrol es a totalis csodot vallott digitalis oktatas miatt egyeb fejlodesi es tanulasi zavarokrol mar nem is beszelek.

Btw mar emlitettek itt, de az ugye megvan, hogy eu dolgozoknak, tanaroknak es akiknek a munkaadoja elrendelte kotelezo volt az oltas honapokig. Ezt a baromsagot sem ertem egyebkent: milyen oltas az ami csak par honapig kotelezo? Ld. Ausztria: felfuggesztik a kotelezo oltast, de barmikor ujra bevezethetik. Wtf???

A kormanynak nem volt tenylegesen szuksege a veszelyhelyzet elrendelesere, csak a dramai hatas kedveert vezettek be. Az uj szabalyok ertelmeben ilyet a tisztifoorvos barmikor elrendelhet a parlament jovahagyasa nelkul amivel teljhatalmat ad az aktualis kormanynak. Ne feledkezz meg rola, hogy a legutobb meghozott sztrajk-ellehetetlenito torvenyt amire a tanarok polgari engedetlenseggel es az allasuk kockaztatasaval voltak kenytelenek valaszolni, a koronavirus miatt bevezetett veszelyhelyzeti rendeletben hoztak.

Mi kene ahhoz, hogy lasd a fatol az erdot es akar csak kapizsgalt, hogy milyen merhetetlen moralis, egeszsegugyi es gazdasagi karokat szenvedett az egesz vilag egy 2%-os mortalissal rendelkezo jarvany elleni vedekezes urugyen? Hogy mennyire megkozelitoleg sem erte meg ezt az arat megfizetni? Hogy a szabadsagunk onkent feladasa, a gyerekeink jovoje, a nagyszuleink bezarasa, eletenek leroviditese es tonkretetele helyett, ha tudomast sem veszunk az egeszrol most jobb helyzetben lennenk?