( willy | 2022. 02. 24., cs – 07:26 )

1. Hitelmoratórium az érintett kisbenzinkutak számára.

Ha nincs hitele cseszheti, ha van, nincs köze az értékesítéshez és kormánynak kerül 0Ft-ba, mivel a bank állja ameddig tart, majd beszedi az adóstól amit lehet.  

2. Az MSZKSZ díj elengedése és a kedvezmény átengedése a benzinkutaknak.

Ez 4 forint körül van literenként van akár 1% is a benzinárban. Ez is hatalmas segítség. Mennyivel is több most a nagyker ár?

3. A szociális hozzájárulási adó elengedése január 1. és május 31. között a kisbenzinkutak esetén töltőállomásonként 4 fő foglalkoztatotti létszámig.

Ez ugye a bérköltség 13%-a lenne, ha lenne nyereség a forgalomban, akkor ez segítene valamit, de így csak a veszteséget mérsékli kis mértékben. Persze ha nem ad el semmit akkor ez így király.

4. A Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Programból a 10 fő alatt foglalkoztató kisbenzinkutak beruházásainak támogatása 70 százalékos támogatás-intenzitással eredményes pályázat esetén. Ez azt jelenti, hogy egy 14 millió forintos, 4 kiszolgáló pisztolyt működtető tankoló automata árából 10 millió forintot átvállal a kormány. Ezzel a kisbenzinkutak költségei csökkenthetők, a kiszolgálás könnyebbé és 24 órássá alakítható, amely a vidék ellátásbiztonságának javulását eredményezi. A támogatás összege az egész szektort tekintve elérheti akár az 5 milliárd forintot is.

Pályázhat mire? Nincs pénzed? Adok neked pénzt, de nem ám arra, hogy kompenzáljalak, hanem hogy fejleszd az üzleted (ha megkapod a hitelt)

5. Nulla százalékos áthidaló hitel a Széchenyi Kártya Program keretében.

Hm, mintha ez most 2%-os hitel lett volna éves szinten, mindenkinek aki jogosult (ezek a cégek is)

6. A külföldről beszerzett energia esetén fizetendő adó eltörlése (816/2021. (XII. 28.) Korm. rendelet)

Mindegyik kis benzinkút erről híres, hogy maga szerzi be a kőolajterméket külföldről. 

 

Ezt ahhoz képest, hogy eddig semmilyen infláció csökkentő hatása nem volt majd most, hogy elkezdenének tankolni a nagyobb cégek (fuvarozás) ahol tényleg lenne valami mérséklő hatása. MNB szerint az infláció februárban 8.5% vagy a fölött lehet. Bűvészkedés a számokkal semmi több.

Szóval az eredeti pótcselekvés, hogy ne vegye a nép azonnal észre, mekkora lekvárba vagyunk, fessük be kékre. Viktor olyan problémát még nem oldott meg, amit nem ő kreált. 

De toljad nyugodtan.