( hajbazer | 2022. 01. 22., szo – 12:00 )

Nem gondolom úgy, mivel nem érdemelte meg. Természetes, hogy elsősorban mindig a támadó a hibás. Legalább is, szerintem.

Viszont, akármennyire is utáljuk a gonosz™ hackereket, a Vöröskereszt nemtörődöm viselkedése is hozzájárult ehhez. Értem, hogy az adatgyűjtögetés, a telemetria, a tracking ma a szakbarbárnak is nettó minimum, még mielőtt bármilyen funkcionalitást megvalósítana. Ez azonban nem mentesít a felelősség alól, hogy amit begyűjtöttünk, azt meg is kell tudni védeni, különben veszélyes lesz. Ha a megfelelő védelmet nem tudjuk garantálni, nem kell adatokat gyűjtögetni. Ilyen egyszerű.

A kérdésemmel egy, ezen a fórumon is jelenlévő kettős mércére próbáltam felhívni a figyelmet. Ha Frankó és Zeller Mérnök Urak fősodratú hackercsapatot alapítanak, feltörik az általam menedzselt céges hálózatokat, ellopják az adatokat, majd én ide kiírnék egy könyörgést, hogy ne tegyék közzé, akkor vajon hányan hibáztatnának engem a Windows Server 2003-akért és XP-kért, és hányan a két mérnök urat a hackelésért?