( nagy_peter | 2022. 01. 10., h – 21:03 )

De mutass nekem egy olyan céget ahol csak androidoon dolgoznak, vagy .. akár egy olyan céget ahol egyáltalán ismerik ezt a szót, a közszférában ... De a maszekban is lehetne egy két példát hozni.. :)

A kéményseprők közt mindenkinek kötelező munkaeszköz lett a tablet, rajta a "KITT" nevű programmal pár évvel ezelőtt.

A DPD futároknál és a bolti csomagpontokon is csak Androidos készülékeket látok.

A múlt év októberében volt szerencsém egy Digis, egy Telekomos, és egy Vodafone-os vezetékes internet-bekötést is felügyelnem, mindhárom szerelőbrigád Androidos készülékekkel jött ki, vezette a munkalapot, és valamelyiküknél emlékszem, hogy a készüléken is kellett aláírnom a munkalapot.

De múlt év folyamán fültanúja voltam egy beszélgetésnek a vonaton, ahol egy vasúti kalauznál kérdezett rá a mellettem ülő utas a jegyolvasó készüléke típusára, mert hogy ők pont ezt a készüléktípust használják valamelyik drogériahálózat raktárában. (egy androidos vonalkódolvasó)

Aztán amikor legutóbb utaztam taxival, ott is a sofőrnél már egy központilag kiadott Androidos tablet volt, amire kapta a címeket, és azon is tudta elfogadni.

Ha olyat kellene hírtelen mondanom, ahol az egész cég csak Androidos eszközt használ kizárólag munkára, akkor a Wolt ételkiszállító cég futár alvállalkozóit mondanám (van, aki EVA-s kft-ként csinálja), de az nyilván szélsőséges példa. Ugyanakkor olyan céget sem tudnék most mondani, akik kizárólag Windowst használnának munkára, legfeljebb hasonló 1 személyes cégeket.