( RaptoR | 2021. 07. 02., p – 12:32 )

Hitből osztottál tanácsot, hittérítettél.

Inkább ez a felfogásod lehet a félreértés forrása. Egy kutató számára az adatokon alapuló véleménynyilvánítás nem hit. Ha hit lenne, akkor nem lehetne rajta változtatni, mert vallásos hitnél meg se lehetne kérdőjelezni azt, hogy tévedés történt, mivel az eretnekség lenne. Az adatokon alapuló konklúzió változik abban az esetben, ha változnak az adatok és így már nem érvényes a konklúzió.

 

Senki más nincs megcímezve a "szar ember" kitétellel, csak a hazafiak.

Hát ez gyönyörű öngól. :) Elolvasod egyáltalán amit idézel? Ott van benne expliciten: "jó/hazafi/stb. ember", ez egy lista/felsorolás, kiemelsz belőle önkényesen egy elemet, és erre kreálsz egy kitalált mesét. Mi ez ha nem direkt elferdítése az eredeti szövegnek? A "jó" és "stb." emberes részt is kifogásolhattad volna, de azokkal nehezebb egy jót liberálisozni, ugye? Ezért kell ferdíteni a forrást.

 

ROFL. Mutass te.

Fentebb írtad: "Többszáz olyan topicot lehet mutatni 2017 óta, amihez én hozzá sem szagoltam, mégis tele van sokszáz kommentes thread-ekkel." Feltételeztem ilyen kijelentést csak akkor tennél, ha a több száz topikból legalább egyre emlékszel konkrétan. De úgy tűnik tévedtem.

 

hg8lhs-manőver

Az elnevezés valóban tőlem származik, de a módszer nem és illik korrektül arról elnevezni, aki először megfogalmazta. :)

 

vagy ignorálták, mint pl. itt is.

De hát pont, hogy _nem_ ignorálta a szakmai érveidet, amit explicite le is írt a következő kommentben. Ő is az 500/200-as arányra hívta fel lényegében a figyelmet, egy szóval se arra, hogy ne lenne meg a szaktudásod ahhoz, hogy releváns pontokat fogalmazz meg a Rust vs C témában.

 

Ha én akkora retardált vagyok, hogy foglalkozni sem kell azzal, amit írok, akkor miért pazarolsz el rá ennyi időt és energiát hogy az általam leírtak helyett el nem hangzott állításokat próbálj cáfolni, illetve engem lejáratni?

Nem, senki se tart retardáltnak, vagy hogy ne lenne szaktudásod. Ettől a tévhittől nem tudsz elszakadni. A végtelenbe nyúló kommentszálakat jártuk körbe elég részletesen. 

 

Mert az influenzánál nem csinálnak ekkora hisztériát, hogy mindenki bepánikoljon és rohanjon beoltatni magát.

Az orvosok átirányítása is szerinted a hisztériakeltés része volt, nem pedig a létszámhiány egy kezelése?

 

Nem olvastad a híreket?

Link? Legutóbbi emlékem szerint a WHO ajánlása szerint történik a besorolás.

 

Hát ezt a táblázat forrásától kérdezd, ne tőlem. Ezek hivatalos halálozási adatok, bár nem a legfrissebbek.

A táblázatban az szerepel, hogy hány beoltott kapta el a fertőzést és hány halt bele utána a betegségbe. Te ezt úgy értelmezted, hogy az oltástól haltak meg, nem a betegségtől. Nem látsz ebbe problémát? Meg egyébként csodálkozom, hogy nem hiányolod így azokat az "oltás halottakat", akik úgy haltak meg, hogy nem kapták el a COVID19-et, így nem is szerepelnek a fenti táblázatban.

 

Amikor automatikusan lesöpörtek mindent?

Nem, ez úgy történt, hogy először kiálltak nyilatkozni, hogy _bizonyítékokkal_ rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy tömeges csalás történt a választásokon és beadtak a bíróságra egy keresetet. A bíró a tárgyaláson megkérte a felperest, hogy prezentálják ezeket a bizonyítékokat. A felperes válasza: hát ööö...

Nem söpörtek le automatikusan semmit, eljutott mindegyik beadott kereset a tárgyalásig, csak ott megakadt a dolog, amikor bekérték a bizonyítékokat.

 

Sanders-t is kicsinálták 2016-ban, még az előválasztáson. Annak se lett következménye.

Erre még hajlanék is valamennyire, bár akad "unalmas" magyarázat is: USA egyszerűen nincs készen egy Sanders-szerű elnökre, aki pl. tényleg átformálná az egészségügyet olyanra, ami sok más fejlett országban alapértelmezett.

 

és utána eljátszották ugyanezt a platformmal is, ahova megpróbált átmászni?

Én úgy olvastam, hogy a közvetlen tanácsadói beszélték le arról, hogy átmenjen a Parler és társaira, mert nem tett volna jót egyáltalán a megítélésének (az érveléssel teljesen egyetértek). Próbálkozott utána saját bloggal, de kvázi senkit sem érdekelt, így le is állította.

 

Olyat én is tudok csinálni, hogy hamisítok pár levélszavazatot valamelyik ellenzéki párt javára, aztán direkt lebukok

Azzal a fontos részlettel tisztában vagy, hogy ennek súlyos következményei is lehetnek? Miért kockáztatná normál esetben bárki is ezt, egy random elnökért? Biden egy "hagyományos unalmas" politikus, nincs körülötte olyan személyi kultusz, mint Trump körül volt.

 

Ezt direkt a végére hagytam:

lassan kész tudomány leszek. Nem érzed magad szánalmasnak? Mert ez rettenetesen szánalmas.

Asszem végül rájöttél, hogy jó ideje a kutatói énem dolgozik és e szálat amolyan referenciának szánom, ami demonstrálja, hogy mi szokott történni az 500/200-as topikokban. :) Nem tűnt fel eddig, hogy mennyire elengedem az egyre explicitebbé váló sértegetéseidet? Pedig már jó pár napja simán "lezárhattuk" volna az egészet, elég lett volna, ha én is nekiállok nyilvánvalóan pejoratív kifejezésekkel teletűzdelni egy választ, amire te hasonlóan válaszolsz egyszer és annyi. De nyilván nem teszek ilyet, mert az elrontotta volna a "mérést".

Innentől azonban tényleg le is zárhatjuk a vitát, mert amúgy se jutunk benne sehova és valóban túl sok időt visz el. Tudom nagyon-nagyon nehéz lenne megtenned, de akár te is alkalmazhatod a hg8lhs-manőver, azaz hogy felismered hogy a vitapartnered képtelen abbahagyni a szálat, és megteszed te. Ezzel kicsit rám is cáfolhatnál, de nem tartom semennyire valószínűnek, hogy ki tudnád bírni, hogy nem a tiéd az utolsó szó egy ilyen szálban. :)