( hajbazer | 2021. 06. 04., p – 21:08 )

Zenehallgatásban is jó a "mindigvalamiújat", mint ahogy az élet más területein is - tudod a "mindigvalamiújat" viszi előre a tudásodat, növeli a tapasztalataidat, tágítja a világból megismert dolgokat - ezzel tudsz tapasztaltabb, meg okosabb is lenni.

Ebben egyetértünk. Viszont, az rendkívül szélsőséges beállítása a dolognak, amit Gyuszk csinált, hogy a Spotify mellett az egyéni zenegyűjteményből elfogyó számokkal érvelt. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor nem kerül fel új a zenelejátszóra, de ez nem jelenti a világ végét - erre akartam reflektálni. Én a mindigvalamiújat hozzáállásról azt gondolom, hogy szélsőséges, élményhajhász és a túlfogyasztást serkenti.

Te nem ezt az utat,  hanem a "maradjon minden az, ami volt, nem kell az új, nem kell új dolog semmiben sem" választottad

Én a néhavalamiújat hozzáállást választottam, így aztán a tudásom, a világról alkotott képem nem aktuális trendeket, divathullámokat követ, nem reklámvalóságokat mímel, hanem emberi léptékben követi és értelmezi a világot. Bármennyire hihetetlen, attól még, hogy nem hallgatok ma divatos zenét (egyébként de) vagy nem vásárolok ma divatos kütyüket, nem leszek se lemaradottabb, se alacsonyabb szinten bármiből. Más kérdés, hogy a reklámok és a tech-divatdiktatúra az ellenkezőjét próbálja mindenkivel elhitetni. Sajnos veled és fősodratú kollégáddal is sikeresen elhitette.