( _Franko_ | 2021. 03. 08., h – 09:16 )

December 26-án érkezett meg az első szállítmány. Most tényleg ennyire szőrszálhasogató vagy? A kb. szerinted mit jelent?

Próbálok leereszkedni a szintedre.

:D Ezek a komolytalan hozzászólások. Európáról tudnál valamit mondani? Miért nem egy lakatlan sziget a mérőszámod?

Európában sok ország rendesen elbaszta, mi is. Ettől még van sok ország, akik nem baszták el és nem tartják egyedüli szent grálnak az átoltottságot, mert az év végéig mindenképpen kezelni kell a járványt.

Ez a járványkezelés az, amit a magyar kormány kompletten elfelejtett, úgy járt mint Pistike, aki megbukott matematikából, a szülei megígértek neki egy horgászfelszerelést, ha a pótvizsgán átmegy; Pistike hetekig tanult, de csúnyán megbukott a pótvizsgán, mert a horgászvizsgára tanult. Itt még akkor is a nyitásról pofáztak, amikor már mindenki kongatta a harangot, hogy irdatlan szopás lesz. És most itt ülünk az irdatlan szopás közepette.

Most komolytalankodsz megint? A briteknél a vakcinázás után harmadára csökkent a halottak száma.

Úgy érted, a napi halottak száma? Az a briteknél még nem az oltások miatt csökkent, hanem a lezárások miatt, január 6-án jelentették be a harmadik nagy lezárást. Az átoltottságuk ehhez még igen-igen-igen messze van.

Vagy most éppen ahogy kedved tartja, egy szakaszt elemzel a járványból, ha pedig úgy, akkor a kezdetek óta nézed?

Ezzel a magyar kormány takarózott sokáig, amikor a második hullám átlagába beleszámolták az elsőt, nem rémlik, hogy kritizáltad volna akkor.

Persze, a végső stádiumos rákosok jellemzően 5-15 évet élnek és elégedettek az életükkel. :D

Ők nem túl sokan vannak a meghaltak között, az utolsó 500 halálból 55 volt daganatos beteg, ebből 8 olyan volt, akinek csak daganatos betegsége volt és vélhetően ennél kevesebb az, akinek 5 éven belüliek voltak az életkilátásai, mert sok daganatos betegség viszonylag jól kezelhető. Ez az alapbetegségezés és végstádiumozás valódi hungarikum.