( carlcolt | 2021. 03. 04., cs – 16:18 )

Szerkesztve: 2021. 03. 04., cs – 16:22

Jelenleg ugy allunk, hogy mindenkeppen 50%-nal tobb, aki ellenzi az immunitas-utlevelek minden formajat. Meg repulon kulfoldrol erkezok eseten is. Es ha a huprol elmegyunk, csokken az atlag-IQ, igy no az oltasellenesek aranya is, igy ennek a szavazogombnak csak none a nepszerusege.

Ez nagyon szomoru.

 

Akik korlatoznanak valamit:

32% vakcinautlevellel vs 11% immunitasutlevellel

Tehat minimum a ketharmada, de inkabb haromnegyede a korlatozasra szavazoknak azt allitja, hogy legyen vakcinautlevel, ne legyen eleg az immunitas-utlevel. Az immunitasutlevel tekinteteben a meglevo tudomanyos eredmenyeket elutasitja, meg rovid ideig ervenyes igazolvany formajaban is. Ugy viselkednek, mintha mindennapos lenne, hogy valaki masodjara elkapva a virust lelegeztetogepre, vagy egyaltalan intenziv osztalyra kerulne, pedig csak a tesztjuk lesz masodjara is pozitiv, sot, akar oltas utan par hettel is pozitiv.

Ez is nagyon szomoru.

 

Es nem tudom eldonteni, hogy ebbol a kettobol melyik a szomorubb. De leginkabb a ketto egyutt, es hogy az arany ennyire magas, es hogy egy demokraciaban ezekkel kell kompromisszumot kotni.

Tenyleg 15% alatt van azok aranya meg a hupon is, akik se nem rettegestol agybavizelo Covid-talibok, se nem antivaxxer hardcore godenyi konteos virustagadok, hanem valahol kozepen helyezkednenek el a normalitas talajan?