( _Franko_ | 2021. 03. 02., k – 16:34 )

Ezt az "egyre tobb"-et varjuk tavaly tavasz ota. Valahogy nincs sok ujraatesos sztori, szazalekaranyban kb annyi, mint egy baranyhimlonel. A nullanal valoban tobb. De nem sokkal, nem eri el az 1%-ot. De ha ebben ketelkedo tanulmanyt tudsz linkelni, szivesen elfogadom.

Vélhetően azért, mert kevés ember esett át rajta évekkel ezelőtt... ezért írtam, hogy egyre több ilyen eset lesz.

Dr Franko fotelinfektologust hallhattak.

Ja, megkérdeztem orvosokat és biológusokat a témában. De elmondhatnád, hogy szerinted hogy kerül nagy mennyiségű vírus RNS a nyálkahártyákra, ha az adott személy nem fertőz.

Valami tipped van, hogy az ujraelkapok hanyszor (y<=1) akkora esellyel fertoznek, mint akik at se estek? Es ezzel szemben mekkora esellyel fertoznek azok, akik az oltasoknal benne voltak abban az 5-50%-ban, akiken nem hatott?

Nincs tippem, majd lesznek rá adatok és akkor majd tudni fogjuk.

Abbol semmi nem jon ki, hogy PCR-ral hany esetet igazoltak, ha abbol indulnank ki, meg mindig azt hinnenk, hogy 5-10% a halalozasi arany.

A cseheknél PCR igazolt 1,25 millió fertőzöttre van jelenleg kicsit több mint 20 ezer halott, az 1,6 százalék. Nálunk egyszerűen feladták a megfelelő tesztelést, így van 3,5 százalék. A szlovákoknál 7000 halottra van 350 ezer PCR igazolt fertőzött. Dél-koreában van 1600 halott és 90 ezer fertőzött, az 1,7 százalék. Te honnan veszed ezt az 5-10 százalékot?

Cafolni meg nem nagyon tudtal.

Ja, várjuk meg a végét.

Neha sikerult pontosabban josolnod, de azt se surun (hogy is volt az, hogy majd az UK-nak nem lesz eleg vakcinaja a brexit miatt? :P )

Ah, ott mintha lett volna egy erős smiley nálam, de vissza kellene néznem.