( carlcolt | 2021. 03. 02., k – 16:21 )

"Biztos, hogy agyon kell tesztelni?"

Ugy gondolom nagy szerencse a vilagnak, hogy ezt a dontest nem neked kell meghoznod.

"Viszont egyre több lesz."

Ezt az "egyre tobb"-et varjuk tavaly tavasz ota. Valahogy nincs sok ujraatesos sztori, szazalekaranyban kb annyi, mint egy baranyhimlonel. A nullanal valoban tobb. De nem sokkal, nem eri el az 1%-ot. De ha ebben ketelkedo tanulmanyt tudsz linkelni, szivesen elfogadom.

"Ha PCR kimutatja, pláne néhány nap múlva is, karanténban ülve, akkor nagyon nagy valószínűséggel üríted a vírust, amivel fertőzni tudsz."

Dr Franko fotelinfektologust hallhattak.

Valami tipped van, hogy az ujraelkapok hanyszor (y<=1) akkora esellyel fertoznek, mint akik at se estek? Es ezzel szemben mekkora esellyel fertoznek azok, akik az oltasoknal benne voltak abban az 5-50%-ban, akiken nem hatott? (Linkeket itt is szivesen elfogadok sejteseid alatamasztasara, ha mar 3 kommenttel lejjebb ugy fogsz emlekezni, hogy te hoztal forrasokat)

"Mennyi a szorzód?"

x < 1.5 (Tehat a false neg arany < 33%). De a cseheknel ez a szorzo nem alkalmazhato, mert ez az x az "antitest szerint pozitiv"-akhoz kepest szorzodik, es adja ki az immunisak szamat. Abbol semmi nem jon ki, hogy PCR-ral hany esetet igazoltak, ha abbol indulnank ki, meg mindig azt hinnenk, hogy 5-10% a halalozasi arany.

Ket forrast is hoztam ra:

"A Fudan Egyetem Sanghajban 175, koronavírus fertőzésből meggyógyult, a helyi kórházból kikerült, enyhébb tüneteket észlelő pácienstől vett vérmintát, és meghatározták a benne lévő antitestek koncentrációját. Meglepetésre mintegy 30 százaléknál sokkal alacsonyabb volt az érték, mint azt várták, 10 páciensnél pedig kimutathatatlanul alacsony volt a koncentráció." - https://g7.hu/vilag/20200413/kinai-kutatas-mutatja-hogy-a-jarvany-tetop…

"A brit UK Biobank legfrissebb kutatási eredménye alapján a vizsgált gyógyultak 88 százalékának szervezetében még fél évvel később is ott volt az az antitest" - https://m.hvg.hu/tudomany/20210203_kornavirus_jarvany_antitest_immunita…

Van egy harmadik kutatas amit hirtelen nem talalok, de az arrol szolt, hogy akinek a testeben nem mutattak ki antitestet, az is immunis volt, ha atesett. A false negative leginkabb erre vonatkozott.

"Szerencse, hogy itt vagy te nekünk, aki jobban tudod azoknál is, akiknek ez a szakmájuk..."

Cafolni meg nem nagyon tudtal. Neha sikerult pontosabban josolnod, de azt se surun (hogy is volt az, hogy majd az UK-nak nem lesz eleg vakcinaja a brexit miatt? :P )

Amugy tudsz egyetlen olyan esetet mutatni, ahol valakinek poz volt az antitestes tesztje es utana 1-2 honapon belul ujrafertozodott es meg fertozott is? Mert az eredeti allitas az volt, hogy "immunity passport", nem "vaccination passport" kene, es annak egy ilyen ellenpelda az elso valid tamadasi pontja, es egy tanulmany, mely ennek aranyait kihozza az elso jogos tamadasi pontja.