( nagyjoco | 2021. 01. 14., cs – 10:28 )

Nézem a szavazás állását és csóválom a fejem. Döbbenetes, hogy ennyire elfogadó a társadalom a techcégek dikatarúrájával szemben.  Van egy olyan érzésem, hogy azi gennel szavazóknak inkább a hasuk fáj Trumptól, és ezért húzták be az igent, de akkor is.  Még Merkel sem értett vele egyet, mivel ezeket a dolgokat törvényekkel kellene sabályozni.

Hamis az az évelés, miszerint ez egy magánvég és azt csinál, mi akar. Egy magáncég soha nem csinálhat azt, amit akar, hanem szépen mindazon államok törvényi kereteit, ahol éppen jelen van, sőt, még az államközi és midnen egyéb rá vonatkozó törvényt is.
A twitter, itn szogláltató, nem válogathatna az ügyfelei között poltikai prefeenciák szerint.

Másérszt a twitter és a facabook-ról vlaó kitiltás az nem annyit jelent, hogy két magáncég nem akar nekem szogláltatni. Ezek a platformok jelenitk manapság anyilvános szférát és egyre inkább az üzleti széfrát is, olayannira, hogy ha egy elnökjelölt nem szerepelhet ezeken a platfromokon, esélye sincs győzni.

Ezt a túlhatalmat pedig nem nyeste vissza trövényi szabályozás - és ezt a túlhatalmat szuabadságszerető ember nem tolerálhatja, függetlenül attól, hogy mi a évleménye Donald Trumpról és a politikájáról.