( bognarattila | 2021. 01. 14., cs – 10:06 )

Úgy érzem belefeszültél abba, hogy el akarnak hallgattatni. Korábbi hozzászólásod alapján cikkeket szoktál bírálni, amihez nyitott gondolkodás kell, ráadásul több szempontot, nézőpontot figyelembe kell venni.

Tudomásul kell venni, hogy minden tettnek és szónak következménye van. Szakemberek azt mondják, hogy lelki/szóbeli aggressziónak sokkal súlyosabb következményei lehetnek, mint a fizikálisnak. Az internet számos emberhez nagyon egyszerűen eljut, bármilyen szítás veszélyes lehet. Márpedig úgy tűnik, hogy van is rá esély, ellenkező esetben nem tudták volna rávenni Trumpot, hogy ilyen kategorikusan ítélje el az erőszakot.

De látszólag Téged sokkal kevésbé zavar néhány haláleset, jogállamiság elleni fellépés, a demokrácia sárba tiprása, mint az interneten végzett anonim hangulatkeltés, ahol a megnyilvánulások mögött nagyon korlátozott a felelősségvállalás.

Ezt írod:

Tehát nem csak Trump zavarja őket, hanem azok az emberek is, akik esetleg véleményüket fejtenék ki. Több ilyen csatorna van Magyarországon is, ahol szintén nagyon félnek a véleményektől és maguk tiltják le azokat. Lásd például a rendőrség Youtube csatornáját!

Én azt gondolnám, hogy cikkeket bírálva hozzá vagy szokva ahhoz, hogy állításokat megfelelő referenciával alá kell támasztani, de Te nem idézted be a Youtube indoklását (még ha nem is eresztették túlságosan bő lére): https://twitter.com/YouTubeInsider/status/1349205688694812672

1/ After review, and in light of concerns about the ongoing potential for violence, we removed new content uploaded to Donald J. Trump’s channel for violating our policies. It now has its 1st strike & is temporarily prevented from uploading new content for a *minimum* of 7 days.

Nemhogy nem idézted be, de teljesen elhallgattad azt a tényt, hogy a Youtube szerint potenciálisan erőszakot okozhat a videó. Ezt az állítást "kicenzúráztad" az idézetből, mintha el akarnád hallgattatni a Youtube véleményét, manipulálni azokat, akik a hozzászólásodat olvassák.