( bognarattila | 2021. 01. 11., h – 21:26 )

A tüntetés miért probléma? Senkinek nem a tüntetés létével van a baja.

Clintonné nyilatkozatainak hatására senki nem halt meg. Trump 4 éven át hazudott a Twitteren, senki nem állította le. Akkor állították le, mikor baj lett. Ezen mit olyan nehéz felfogni?

Nem mellesleg remélem, hogy Bident leállítják, ha hazudozni fog.

Másik különbség a két ügy között, hogy az oroszországi befolyás lényegében nem zárult le, mert el lett maszatolva (lehet, hogy elő is fogják venni; talán nem hiába kaptak egyesek kegyelmet Trumptól, meglehetősen szokatlanul). Ellenben a választási csalást nem sikerült bebizonyítani, "hazai" pályán. Ennek ellenére a lezárást követően is folytatta a hazudozást. Semmilyen eljárással nem volt baja, csakis azt állította, hogy csaltak.

Egyébként nem tudom, hogy Clintonnénak volt-e akkor egyáltalán Twitter fiókja... Megköszönném, ha idéznél néhány akkori hasonlóan erős állítást az orosz befolyásolásról. Én arra emlékszem, hogy felvetették, nem pedig kész tényként állították, de csalhat az emlékezetem.

Tény, hogy sok demokrata nem ment el Trump beiktatására, de Obama ott volt. De gyanítom, hogy nem érted Trump jelenlétének/hiányának a fontosságát: az USA eléggé szétszakadt, a folytonos hatalomátadás egységet képviselne. Emiatt nem értem például azt sem, hogy Biden miért nyilatkozott olyat, hogy jobb lesz így. De legalább Pence ott lesz.

Ami a gyűlölködést illeti: Hillary Clinton november 9-én gratulált Trumpnak. A gyűlölködés sajnos benne van a levegőben, egyik fél sem szent, de az erőteljes túlzás, hogy a demokraták indították volna. Valaki valamikor visszaütött...

Egyébként egyáltalán nem volt számomra szimpatikus Hillary Clinton, nagyon örültem, hogy nem kellett ott szavaznom. Valószínűleg valami nagyon minoritásban levő jelöltre szavaztam volna.