( bognarattila | 2021. 01. 11., h – 18:51 )

Közben elolvastam James Watsont is.

Úgy gondolom, hogy elsősorban balszerencsés, hogy képességeivel és jellemével pont ilyen társadalmilag és etikailag kényes területen tevékenykedett. Leírás alapján eléggé szókimondó volt, ami bizonyos témák kapcsán nem szerencsés, nem mellesleg teljesen jogosan. Azt sajnos tudomásul kell venni, az emberi lélek érzékeny, az önbecsülés sértése problémákat, erőszakot okozhat, aminek sosincs vége. Lehet, hogy sok évtized múlva más lesz a helyzet (valószínűleg muszáj lesz, mert halad annyit a tudomány, hogy gazdaságilag is ki kell majd aknázni, a kapzsiság nem fog tudni ellenállni a kísértésnek).

Az ugyanakkor hiba, ha valaki megfelelő alap nélkül megkérdőjelezi kutatási eredményeit. Bigott emberek sajnos mindenhol vannak.

De ahogy néztem, nem régen történt a kizárása, úgyhogy az azért túlzás, hogy az élete ment tönkre. De valóban szégyen, hogy Oroszországból érkezett a felmentés számára.

A másik témában írt közmédiás elképzeléseddel maximálisan egyetértek, annyi apró kiegészítéssel, hogy kormányhoz sem kötődhet (emlékeim szerint előfordulnak párton kívüli kormánytagok).