( answ | 2021. 01. 10., v – 20:46 )

Trumpot többször cenzúrázták a közösségi oldalak és odaírták, hogy gyakorlatilag hazudik, mert.. és idéztek demokraták által fenntartott oldalakat és a "saját igazságukat". Szóval nem igaz, hogy "zavartalanul". 

Elérték azt is, hogy Wikipédián ne lehessen republikánus (vagy egyéb jobboldali) médiából linkelni, onnan származó hírekre hagyatkozni. Lásd tiltott hivatkozások, bannolnak is érte. Mindegy mit tartalmaz, mert ha a forrás nem tetszik a cenzoroknak, akkor ban. New York Postnál még ennél is továbbmentek a cenzorok olvass utána: https://www.theverge.com/2020/10/30/21542801/twitter-lifts-ny-post-ban-…

A Facebook a kínai cenzúrához hasonlóan még beszélni sem enged bizonyos oldalakról. Megemlíted a címét, meg akarsz osztani egy linket vagy csak akár név szerint említed már tiltanak. 

Ki akarod próbálni? Adjak linket, amin szimplán egy Boldog Karácsonyt! köszöntő van egy verssel? Küldd el Messengeren, ha mered..

Trump fiának postja:

We are living Orwell’s 1984. Free-speech no longer exists in America. It died with big tech and what’s left is only there for a chosen few. This is absolute insanity!

Egyébként ez egy üzenet is: mi uraljuk a világot, az lesz amit mondunk, ha az amerikai elnökkel is meg tudtuk tenni ezt, akkor veletek mit teszünk kis pondrók. Lehetett volna csendesebben intézni, de direkt meg kellett mutatni a hatalmukat. De még lehet ennek folytatása is, mert félnek azért egy esetleges Trump újraválasztástól, tehát még el akarják érni azt is, hogy Trump soha se lehessen újra elnök. Ha nem érik el a dolgot, akkor lehet őt is "megepsteinezik" vagy JFK sorsára jut (aki nem volt jó demokrata, mert nem végezte szórul szóra, amit diktáltak neki -> le is "váltották").