( bognarattila | 2021. 01. 10., v – 19:57 )

De ellenben most a Trump tüntetőkről nyugodtan lehet írni, hogy "lőttek volna le többet", "terroristák", "mindenkit ítéljenek el", stb.. Nincs cenzúra, érdekes

Ez azután jelent meg, hogy válaszoltam.

Nézd, nem tudom, Te milyen oldalakat olvasol, de én ilyet nem olvastam és nem is értek vele egyet. Konkrétan sajnálom a veterán nőt és családját is, hogy egy ilyen hülyítés miatt kellett meghalnia. Fiatal nő volt, előtte állt még az élet java. Tragikus.

Szélsőségesek sajnos mindenhol vannak, egyik nem legitimizálja a másik létét. Ameddig úgy kezdődnek az ügyek, hogy a másik visszaütött, addig biztosan nem lesz béke. Ha még nem olvastad volna, olvasd el a Huckleberry Finnt, nagyon jól szemlélteti ezt a helyzetet (amúgy mókás könyv): https://mek.oszk.hu/04200/04237/04237.htm

- Hát akkor miért akartad megölni?
- Miért? Hát a családi viszály miatt.
- Mi az a családi viszály?
- Hát te hol nőttél fel? Azt sem tudod, mi a családi viszály?
- Soha nem is hallottam róla; mondd el, mi az!
- Hát a családi viszály úgy lesz, hogy egy ember összevész egy másikkal, és megöli; aztán a másik ember testvére megöli őt; aztán a többi testvérek mindkét oldalról egymásnak mennek; aztán az unokatestvérek is belekeverednek, és végül is mindenkit megölnek, és akkor véget ér a családi viszály. De ez lassan megy, és sokáig tart.
- Ez már régóta tart, Buck?
- Meghiszem azt! Vagy harminc évvel ezelőtt kezdődött, ha nem régebben. Valami zavar volt valami miatt, és pörre ment a dolog, és amikor az egyik elvesztette a pört, fogta magát, és lelőtte a pörnyertest, aminthogy természetes is. Mindenki így tett volna.
- És min vesztek össze? Föld miatt?
- Lehet, én nem tudom.
- No és ki lőtt először? Grangerford vagy Shepherdson?
- Honnan az ördögből tudjam? Olyan régen volt!
- Senki se tudja?
- De azt hiszem, apa tudja és néhányan az öregek közül; de azt ők se tudják, hogy min vesztek össze tulajdonképpen.