( asch | 2020. 10. 14., sze – 14:42 )

Ez még mindig szalmabáb: azt mondtuk többen is, hogy van a mainstream orvoslásnak is működő része. Nyilván, ha már elzáródott egy ér, akkor életmentő lesz a katéterezés, és olyannal csináltatnám én is, aki ehhez ért. Szendi nem katéterez ereket, ezért nem fordulnék hozzá. Ebben nincs vita.

Amiről a vita szólt, az a megelőzés: ez az amiben a mainstream orvoslás fogalmatlan. Teljesen hihetetlen az, hogy az egyikre hallgatok, ha megelőzésről van szó, és a másikra ha már baj van? Pedig logikus.

Azzal együtt is, hogy nem tartom túl valószínűnek, hogy az új életmódommal infarktus érne. De nem teljesen kizárt, és ha már baj lenne nyilván bevállalnám, hogy érkatétert csináljanak, vagy amit kell. Pláne mert nem értek hozzá mit kell, mert nem foglalkoztat a kérdés, mivel teljesen esélytelen a szituáció eleve.

De ettől még ha mondjuk azt mondaná nekem egy orvos, hogy szedjek koleszterin-csökkentőt, akkor egyszerűen nem szedném és kész. Mert marhaság. Ártalmas. Akárhány plecsnije is van, attól még téved. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy miért ne lehetne valakinek másfajta meggyőződése, miért volna kötelező a fősodratú kuruzslókra hallgatni? És miért ne lehetne ez mindenkinek a maga döntése? A saját egészségem a saját felelősségem, másnak semmi köze hozzá, csak tanácsot adhat, de nem dönthet helyettem. Legalábbis ez volna a normális. Sajnos most a rémséges k. vírus miatt öles léptekkel haladunk az orvos-fasizmus felé. És ez nem normális, ezért szólok ellene ahol csak lehet.

Az általad tekintélyként linkelt oldalon uszkve tíz éve még azt hirdették, hogy zsír vagy vaj helyett egyél margarint. Azt a margarint, amit azóta betiltottak a transzzsír tartalma miatt. Ami kapaszkodj meg: gyilkolja az ereket. Ma már csak sokkal alacsonyabb transzzsír tartalommal lehet piacra dobni margarint, mint amennyi az akkoriakban volt, amit ajánlottak. Ugyanígy fog járni az összes többi tanácsuk is, csak idő kérdése. A só csökkentése is már jópár éve debunked hoax, nagyjából ők lesznek az utolsók akikhez eljut az igazság. Csoda, hogy az érvágást nem propagálják így 2020-ban :-)