( uid_21365 | 2020. 10. 10., szo – 22:04 )

Most ezt nem értem, mi az olyan szörnyű nagy abban hogy 16.5 köbméteres tartály?! Hát nem úgy kezdtem talán fentebb, hogy kell egy hatalmas pince?! Ebből már eleve következik hogy én is úgy gondoltam, hogy egy igen nagy tartály kell a víznek!

Számoljunk ne is 16 hanem 20 köbméterrel, az általad említett veszteségekre is gondolva. Ez megvan ha a tartály mérete 4x5 méter, a magassága pedig 1 méter. De én bevallom teljes őszinteséggel, hogy emlékszem, amikor gyerekként ezt számolgattam, pontosan 2 méteres tartálymagasság járt a fejemben - érdekes, a tartály többi méretére viszont már nem emlékszem. De arra igen, hogy valóban NAAAAGY tartályról volt szó!

Mindenesetre nekem olybá tűnik épp abból amit te itt fentebb leírtál, hogy ez az ötlet tökéletesen a megvalósíthatóság határain belül van!

Nyilván, amíg megépítik, sokba kerülhet. Utána azonban ingyenbe' van, lényegében, mert karbantartási költsége lényegében nulla, hacsak egy földrengés meg nem repeszti a tartály szigetelését. Esetleg az egyetlen árva napelemtáblának lehet valami baja, de az egyetlen panel, nem hiszem hogy rém sokba kerülne cserélni, és biztos nem évente kell.

Aztán meg hogy mekkora tartály kell nyilván attól is függ, mekkora házat akarunk fűteni vele, meg esetleg mi minden másra akarjuk még használni a belőle visszacsalogatott energiát.